marian teo Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 buna ziua, am o telecomanda de sistem audioa si as dori sa stiu ce inseamna inscrisurile de pe placa electronica.am desfacut telecomanda si mam uitat pe ea.are treute niste valori in dreptul fiecarui buton, pe mijloc scrie sys 24ed si 1910. daca cineva stie sa citeasca inscrisurile de pe telecomanda si ce inseamna fiecare cifra sau grup de cifre si litere.va multumesc astept un raspuns. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 În primul rând, telecomanda în cauză funcţionează ? De ce aţi desfăcut-o ? Care ar fi scopul descifrării unor coduri interne ale producătorului ? Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 Dece ar conta ce scrie pe cablajul unei telecomenzi? Poate sa scrie ori ce vrea proiectantul ei. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 (editat) Acum 2 ore, sesebe a spus: Dece ar conta ce scrie pe cablajul unei telecomenzi? Poate sa scrie ori ce vrea proiectantul ei. Domnu' sesebe , iar te bagi ca musca in lapte si nu spui nimic concret ? N-ai invatat la scoala ca nu e frumos sa raspunzi la o intrebare cu alta intrebare ? Matale , daca n-ai desfacut o telecomanda in viata ta , n-ai de unde sa stii despre ce se vorbeste in propozitie ...eu , care am desfacut Mii de telecomenzi in viata mea , chiar pot sa va asigur cum ca ... Raspunsul corect este urmatorul...unii fabricanti de telecomenzi au obiceiul sa picteze in dreptul fiecarei taste codul in hexazecimal emis de fiecare tasta ...acel 1910 inseamna , in general anul si saptamina fabricatiei telecomenzii...adica , Ori 2019 , saptamina a 10 a , Ori saptamina 19 din 2010...Alti fabricanti de telecomenzi doar numeroteaza tastele , in general incepind de la tasta de standby...insa majoritatea nu scriu nimic in dreptul tastelor . Evident , cel Mai important caz este primul ,cind picteaza codurile in hexa ...acesta fiind de un real ajutor atunci cind anumite taste sucomba si se doreste clonarea telecomenzii... Editat Aprilie 14, 2022 de misuraelectronic Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 Acum 22 minute, misuraelectronic a spus: eu , care am desfacut Mii de telecomenzi in viata mea de ce? Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 Le minarea înainte sa le vinda clientilor. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 Acum 33 minute, misuraelectronic a spus: Domnu' sesebe , iar te bagi ca musca in lapte si nu spui nimic concret ? N-ai invatat la scoala ca nu e frumos sa raspunzi la o intrebare cu alta intrebare ? Matale , daca n-ai desfacut o telecomanda in viata ta , n-ai de unde sa stii despre ce se vorbeste in propozitie ...eu , care am desfacut Mii de telecomenzi in viata mea , chiar pot sa va asigur cum ca ...... Cite PCB-uri ai proiectat dumneata sau ai coordonat proiectarea lor ca să știi ce se scrie sau se poate scrie pe un PCB? Ți-am mai spus de vreo citeva ori aici pe forum sa fii mai temperat în aprecieri ca nu ești expertul experților și nici profesorul celor ce postează pe aici ca să știi nivelul lor. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 (editat) Am desfacut telecomenzi pentru ...curatare completa la fel de fel de rude , vecini , obligatii , apoi pentru identificare telecomanda dupa integratul din ea , apoi un procentaj mic cazute in garantie ...pt ca eu dau garantie 2 ani si atunci trebuiau obligatoriu rezolvate ...mascare anumite taste pt clienti in virsta , care comutau aiurea pe alt cod , de exemplu la P1692 .... Schimbare de quartz la telecomenzi noi care emiteau aiurea de noi ...de gen P1672 , Nippon cu alfabetul pe ea , Beko 16.1 ... cam acestea ar fi motivele . De minarit , nici pomeneala de asa ceva ...vezi ca vorbeste gura fara tine , amice ...ce naiba sa minaresti la o telecomanda ? Merge , sau nu merge de la 5m + garantie 2 ani ...si gata ..Cine ma cunoaste stie ca nu fac nici un fel de rabat la capitolul calitate a lucrurilor vindute de mine ...Ti-am Mai zis eu sa-ti vezi de automatizarile tale si sa nu te Mai bagi pe felia depanatorilor TV , dar vad ca nu te potolesti ca deh ...vinator de posturi scrie pe tine ...ai , nu ai treaba ...hop si tu la orice topic te bagi ...Te rog sa fii convins ca , la telecomenzi si la componente electronice sint 10 clase peste tine .. Editat Aprilie 14, 2022 de misuraelectronic Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 @misuraelectronicStiti cumva niste testere mai recente pentru telecomenzi sau soft pentru testarea acestora pe calculator? Eu am avut pe vremuri, la atelierul radio-tv unde am lucrat, un tester, cu cartele pentru fiecare tip de aparat, dar i-am pierdut urma. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 (editat) Dap ...stiu din sursa sigura asta ...exista in Rsr minim un posesor de tatal tuturor testerelor din lume ...este un fel de Qunda la puterea a 10 .a ...scula respectiva , insa , este foarte scumpa ...nu Mai stiu acum exact cit , dar sigur este ceva de genul N x 1000 de dolari ...unde N este 1 sau 2 sau 3.Acum este prea tirziu ca sa il deranjez pe un prieten din Bucuresti , dar miine il sun si o sa aflu detalii suplimentare despre acest subiect... Soft destul de bun...eu personal , folosesc un mix de 4 softuri cu care pot rezolva absolut Orice telecomanda pe IR de pe acest pamint ...M4u + Longer + X + Y... X si Y sint condimentele secrete ...sorry , dar nu le pot dezvalui ... Evident , se adauga foarte multa rabdare , vointa si perseverenta ...si absolut orice este posibil in acest domeniu ... Editat Aprilie 14, 2022 de misuraelectronic Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 Acum 1 oră, misuraelectronic a spus: Am desfacut telecomenzi pentru ...curatare completa la fel de fel de rude , vecini , obligatii , apoi pentru identificare telecomanda dupa integratul din ea , apoi un procentaj mic cazute in garantie ...pt ca eu dau garantie 2 ani si atunci trebuiau obligatoriu rezolvate ...mascare anumite taste pt clienti in virsta , care comutau aiurea pe alt cod , de exemplu la P1692 .... Schimbare de quartz la telecomenzi noi care emiteau aiurea de noi ...de gen P1672 , Nippon cu alfabetul pe ea , Beko 16.1 ... cam acestea ar fi motivele . De minarit , nici pomeneala de asa ceva ...vezi ca vorbeste gura fara tine , amice ...ce naiba sa minaresti la o telecomanda ? Merge , sau nu merge de la 5m + garantie 2 ani ...si gata ..Cine ma cunoaste stie ca nu fac nici un fel de rabat la capitolul calitate a lucrurilor vindute de mine ...Ti-am Mai zis eu sa-ti vezi de automatizarile tale si sa nu te Mai bagi pe felia depanatorilor TV , dar vad ca nu te potolesti ca deh ...vinator de posturi scrie pe tine ...ai , nu ai treaba ...hop si tu la orice topic te bagi ...Te rog sa fii convins ca , la telecomenzi si la componente electronice sint 10 clase peste tine .. Esti prea crispat dom'le! Era o gluma dar nu te-ai prins............. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 15, 2022 Partajează Postat Aprilie 15, 2022 Acum 13 ore, franzm a spus: @misuraelectronicStiti cumva niste testere mai recente pentru telecomenzi sau soft pentru testarea acestora pe calculator? Eu am avut pe vremuri, la atelierul radio-tv unde am lucrat, un tester, cu cartele pentru fiecare tip de aparat, dar i-am pierdut urma. Eu asta îl am mai serios deși e tot qunda. (m-am băgat unde nu-mi fierbe oala, scuze) Link spre comentariu
Liviu M Postat Aprilie 15, 2022 Partajează Postat Aprilie 15, 2022 (editat) 15 hours ago, franzm said: @misuraelectronicStiti cumva niste testere mai recente pentru telecomenzi sau soft pentru testarea acestora pe calculator? Dacă mai ai un PC cu port serial, poți încerca cu un adaptor simplu + cu lirc sau winlirc. Merge și cu diverse adaptoare USB, dar n-am experiențe proprii. Editat Aprilie 15, 2022 de Liviu M Link spre comentariu
grosu99 Postat Aprilie 15, 2022 Partajează Postat Aprilie 15, 2022 1910 era anul ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum