ROBEERT Postat Aprilie 12, 2022 Partajează Postat Aprilie 12, 2022 Buna ziua tuturor. Schema acestei surse se gaseste aici: https://elektrotanya.com/sharp_pw.168w2.801_psu_for_lc-49cfg4042_layout_sch.pdf/download.html#dl La pagina 6 ( ultima pagina in PDF ), se gaseste etajul backlight. Am facut un printscreen la ce ma intereseaza pe mine deoarece schema depaseste marimea de 1 mega. Pun printscreenul in attach. As dori sa intreb cum as putea reduce curentul prin leduri la aceasta sursa? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Aprilie 12, 2022 Partajează Postat Aprilie 12, 2022 (editat) Din R341-348 Depinde ce valori sunt acolo si cate sunt montate. Editat Aprilie 12, 2022 de gabiz_ro Link spre comentariu
ROBEERT Postat Aprilie 12, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2022 Acum 11 minute, gabiz_ro a spus: Din R341-348 Depinde ce valori sunt acolo si cate sunt montate. Uite in pozele de mai jos. As crede ca se scoate rezistenta cu ohmajul cel mai mic. In cazul de fata, cea de 2R20 ohmi. Link spre comentariu
sla Postat Aprilie 12, 2022 Partajează Postat Aprilie 12, 2022 Acum cele 3 rezistente (3+3+2.2) puse in paralel au rezistenta echivalenta de 0.89ohmi Daca scoti rezistenta de 2.2, rezistenta va fi de 1.5 Daca scoti o rezistenta de 3, rezistenta va fi de 1.27 In primul caz reduci curentul la 60% din cel initial, in al doilea caz la 70% Link spre comentariu
Gabriel_S Postat Aprilie 12, 2022 Partajează Postat Aprilie 12, 2022 Acum 37 minute, sla a spus: Acum cele 3 rezistente (3+3+2.2) puse in paralel au rezistenta echivalenta de 0.89ohmi Daca scoti rezistenta de 2.2, rezistenta va fi de 1.5 Daca scoti o rezistenta de 3, rezistenta va fi de 1.27 In primul caz reduci curentul la 60% din cel initial, in al doilea caz la 70% Mie imi pare ca mai sunt 2 deasupra, notate 344 si 345. Acum 2 ore, ROBEERT a spus: Uite in pozele de mai jos. As crede ca se scoate rezistenta cu ohmajul cel mai mic. In cazul de fata, cea de 2R20 ohmi. "Ohmaj" e o exprimare cel putin nefericita.... Suntem totusi niste profesionisti, nu cârpaci, nu? Rezistor - rezistenta. Succes! Link spre comentariu
sla Postat Aprilie 12, 2022 Partajează Postat Aprilie 12, 2022 11 minutes ago, Gabriel_S said: Mie imi pare ca mai sunt 2 deasupra, notate 344 si 345. "Ohmaj" e o exprimare cel putin nefericita.... Suntem totusi niste profesionisti, nu cârpaci, nu? Rezistor - rezistenta. Succes! Dacă mai sunt si alte rezistente în paralel cu cele 3 calculul se modifica. Trebuie văzut clar cate din cele 8 rezistente din schema sunt montate pe placă și ce valoare au. Eu am inteles ca sunt doar 3. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Aprilie 12, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2022 Acum 2 ore, sla a spus: Dacă mai sunt si alte rezistente în paralel cu cele 3 calculul se modifica. Trebuie văzut clar cate din cele 8 rezistente din schema sunt montate pe placă și ce valoare au. Eu am inteles ca sunt doar 3. S-ar parea ca mai sunt si alte rezistoare. Aia de 680 mi se pare valoare cam mare. Nu prea ii vad bine locul acolo. Revin maine cu o noua poza. Link spre comentariu
sla Postat Aprilie 12, 2022 Partajează Postat Aprilie 12, 2022 38 minutes ago, ROBEERT said: S-ar parea ca mai sunt si alte rezistoare. Aia de 680 mi se pare valoare cam mare. Nu prea ii vad bine locul acolo. Revin maine cu o noua poza. Altele pot fi doar intre R344-348 Link spre comentariu
ROBEERT Postat Aprilie 13, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2022 Acum 10 ore, sla a spus: Altele pot fi doar intre R344-348 Da, o să mă uit azi mai atent să văd dacă mai sunt și alte rezistoare. Revin. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Aprilie 13, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2022 Dupa cum am spus, pun o noua poza. Grupul de rezistoare de sus vine in paralel cu grupul de rezistoare de jos. Strapul SMD JP6 de deasupra diodei D308 " se face responsabil " de chestia asta. Inca o data: rezistorul cu valoarea 680 mi se pare cam ciudat ( valoare prea mare ). In acest circuit, la marea majoritate a televizoarelor, rezistoarele au valori cuprinse intre sub 0 ohmi si cativa ohmi. Eu zic sa scot cele doua rezistoare de 2R20 ohmi ( R343 si cea de langa 680 ). Ce parere aveti? Link spre comentariu
OLTEANU66 Postat Aprilie 13, 2022 Partajează Postat Aprilie 13, 2022 46 minutes ago, ROBEERT said: Dupa cum am spus, pun o noua poza. Grupul de rezistoare de sus vine in paralel cu grupul de rezistoare de jos. Strapul SMD JP6 de deasupra diodei D308 " se face responsabil " de chestia asta. Inca o data: rezistorul cu valoarea 680 mi se pare cam ciudat ( valoare prea mare ). In acest circuit, la marea majoritate a televizoarelor, rezistoarele au valori cuprinse intre sub 0 ohmi si cativa ohmi. Eu zic sa scot cele doua rezistoare de 2R20 ohmi ( R343 si cea de langa 680 ). Ce parere aveti? rezistenta aceea este de 68 ohmi,scoateti una cu valoare mica si apoi vedeti care este caderea de tensiune pe un led,ce este asa de greu. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Aprilie 13, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2022 Acum 40 minute, OLTEANU66 a spus: rezistenta aceea este de 68 ohmi,scoateti una cu valoare mica si apoi vedeti care este caderea de tensiune pe un led,ce este asa de greu. Da, stiu chestia asta. Ca sa fiu si mai sigur intreb. Oricum, ce a fost greu, a trecut. Apropo: la multe televizoare, am observat ca tensiunea scade nesemnificativ ( am avut cazuri cand a scazut cu maxim 1 volt ). In schimb, curentul scadea. Se observa si intensitatea luminii ledurilor scazuta. Daca mai scoteam inca o rezistenta, intra invertorul in protectie. Link spre comentariu
sla Postat Aprilie 13, 2022 Partajează Postat Aprilie 13, 2022 8 minutes ago, ROBEERT said: Da, stiu chestia asta. Ca sa fiu si mai sigur intreb. Oricum, ce a fost greu, a trecut. Apropo: la multe televizoare, am observat ca tensiunea scade nesemnificativ ( am avut cazuri cand a scazut cu maxim 1 volt ). In schimb, curentul scadea. Se observa si intensitatea luminii ledurilor scazuta. Daca mai scoteam inca o rezistenta, intra invertorul in protectie. Daca ai scos cele doua rezistente de 2.2ohmi ai crescut rezistenta echivalenta de la 0.63 la 1.5, adica ai redus curentul la 42% din cel initial Link spre comentariu
ROBEERT Postat Aprilie 13, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2022 Acum 8 ore, sla a spus: Daca ai scos cele doua rezistente de 2.2ohmi ai crescut rezistenta echivalenta de la 0.63 la 1.5, adica ai redus curentul la 42% din cel initial Maine o s-o fac. Nu am mai avut timp azi. Totodata maine primesc si baretele. Revin cu rezultatul final. Link spre comentariu
adydep Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 Când pui barete noi nu mai reduci nici un curent,lași tv-ul cum l-a făcut fabricantul să se vadă luminos.Curentul îl reduci doar când schimbi căte un led,faci ștrapuri,etc. Cu barete noi pe aluminiu și curent maxim prin leduri o duce lejer 3 ani.Cât să o ducă,10 ani,să nu mai vină la reparat ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum