Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Micsorare curent prin leduri la sursa PW.108W2.801

ROBEERT

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor. Schema acestei surse se gaseste aici: https://elektrotanya.com/sharp_pw.168w2.801_psu_for_lc-49cfg4042_layout_sch.pdf/download.html#dl  La pagina 6 ( ultima pagina in PDF ), se gaseste etajul backlight.

Am facut un printscreen la ce ma intereseaza pe mine deoarece schema depaseste marimea de 1 mega. Pun printscreenul in attach.

As dori sa intreb cum as putea reduce curentul prin leduri la aceasta sursa?

Multumesc anticipat.

Untitled.png

s-l1600.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

8

• sla

4

• Gabriel_S

2

• gabiz_ro

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 11 minute, gabiz_ro a spus:

Din R341-348

Depinde ce valori sunt acolo si cate sunt montate.

Uite in pozele de mai jos. As crede ca se scoate rezistenta cu ohmajul cel mai mic. In cazul de fata, cea de 2R20 ohmi.

278184775_1154265768470160_9037227691788343970_n.jpg

Untitled 2.png

Link spre comentariu

Acum cele 3 rezistente (3+3+2.2) puse in paralel au rezistenta echivalenta de 0.89ohmi

Daca scoti rezistenta de 2.2, rezistenta va fi de 1.5

Daca scoti o rezistenta de 3, rezistenta va fi de 1.27

In primul caz reduci curentul la 60% din cel initial, in al doilea caz la 70%

Link spre comentariu
Acum 37 minute, sla a spus:

Acum cele 3 rezistente (3+3+2.2) puse in paralel au rezistenta echivalenta de 0.89ohmi

Daca scoti rezistenta de 2.2, rezistenta va fi de 1.5

Daca scoti o rezistenta de 3, rezistenta va fi de 1.27

In primul caz reduci curentul la 60% din cel initial, in al doilea caz la 70%

Mie imi pare ca mai sunt 2 deasupra, notate 344 si 345.

Acum 2 ore, ROBEERT a spus:

Uite in pozele de mai jos. As crede ca se scoate rezistenta cu ohmajul cel mai mic. In cazul de fata, cea de 2R20 ohmi.

278184775_1154265768470160_9037227691788343970_n.jpg

Untitled 2.png

"Ohmaj" e o exprimare cel putin nefericita.... Suntem totusi niste profesionisti, nu cârpaci, nu? 

Rezistor - rezistenta. 

Succes!

Link spre comentariu
11 minutes ago, Gabriel_S said:

Mie imi pare ca mai sunt 2 deasupra, notate 344 si 345.

"Ohmaj" e o exprimare cel putin nefericita.... Suntem totusi niste profesionisti, nu cârpaci, nu? 

Rezistor - rezistenta. 

Succes!

Dacă mai sunt si alte rezistente în paralel cu cele 3 calculul se modifica. Trebuie văzut clar cate din cele 8 rezistente din schema sunt montate pe placă și ce valoare au. Eu am inteles ca sunt doar 3.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, sla a spus:

Dacă mai sunt si alte rezistente în paralel cu cele 3 calculul se modifica. Trebuie văzut clar cate din cele 8 rezistente din schema sunt montate pe placă și ce valoare au. Eu am inteles ca sunt doar 3.

S-ar parea ca mai sunt si alte rezistoare. Aia de 680 mi se pare valoare cam mare. Nu prea ii vad bine locul acolo. Revin maine cu o noua poza.

Link spre comentariu
38 minutes ago, ROBEERT said:

S-ar parea ca mai sunt si alte rezistoare. Aia de 680 mi se pare valoare cam mare. Nu prea ii vad bine locul acolo. Revin maine cu o noua poza.

Altele pot fi doar intre R344-348

Link spre comentariu
  • Dupa cum am spus, pun o noua poza. Grupul de rezistoare de sus vine in paralel cu grupul de rezistoare de jos. Strapul SMD JP6 de deasupra diodei D308 " se face responsabil " de chestia asta. Inca o data: rezistorul cu valoarea 680 mi se pare cam ciudat ( valoare prea mare ). In acest circuit, la marea majoritate a televizoarelor, rezistoarele au valori cuprinse intre sub 0 ohmi si cativa ohmi. Eu zic sa scot cele doua rezistoare de 2R20 ohmi ( R343 si cea de langa 680 ). Ce parere aveti?

278170988_360565669344209_8120436053665379_n.jpg

Link spre comentariu
46 minutes ago, ROBEERT said:
  • Dupa cum am spus, pun o noua poza. Grupul de rezistoare de sus vine in paralel cu grupul de rezistoare de jos. Strapul SMD JP6 de deasupra diodei D308 " se face responsabil " de chestia asta. Inca o data: rezistorul cu valoarea 680 mi se pare cam ciudat ( valoare prea mare ). In acest circuit, la marea majoritate a televizoarelor, rezistoarele au valori cuprinse intre sub 0 ohmi si cativa ohmi. Eu zic sa scot cele doua rezistoare de 2R20 ohmi ( R343 si cea de langa 680 ). Ce parere aveti?

278170988_360565669344209_8120436053665379_n.jpg

rezistenta aceea este de 68 ohmi,scoateti una cu valoare mica si apoi vedeti care este caderea de tensiune pe un led,ce este asa de greu.

Link spre comentariu
Acum 40 minute, OLTEANU66 a spus:

rezistenta aceea este de 68 ohmi,scoateti una cu valoare mica si apoi vedeti care este caderea de tensiune pe un led,ce este asa de greu.

Da, stiu chestia asta. Ca sa fiu si mai sigur intreb. Oricum, ce a fost greu, a trecut. Apropo: la multe televizoare, am observat ca tensiunea scade nesemnificativ ( am avut cazuri cand a scazut cu maxim 1 volt ). In schimb, curentul scadea. Se observa si intensitatea luminii ledurilor scazuta. Daca mai scoteam inca o rezistenta, intra invertorul in protectie.

Link spre comentariu
8 minutes ago, ROBEERT said:

Da, stiu chestia asta. Ca sa fiu si mai sigur intreb. Oricum, ce a fost greu, a trecut. Apropo: la multe televizoare, am observat ca tensiunea scade nesemnificativ ( am avut cazuri cand a scazut cu maxim 1 volt ). In schimb, curentul scadea. Se observa si intensitatea luminii ledurilor scazuta. Daca mai scoteam inca o rezistenta, intra invertorul in protectie.

Daca ai scos cele doua rezistente de 2.2ohmi ai crescut rezistenta echivalenta de la 0.63 la 1.5, adica ai redus curentul la 42% din cel initial

Link spre comentariu
Acum 8 ore, sla a spus:

Daca ai scos cele doua rezistente de 2.2ohmi ai crescut rezistenta echivalenta de la 0.63 la 1.5, adica ai redus curentul la 42% din cel initial

Maine o s-o fac. Nu am mai avut timp azi. Totodata maine primesc si baretele. Revin cu rezultatul final.

Link spre comentariu

Când pui barete noi nu mai reduci nici un curent,lași tv-ul cum l-a făcut fabricantul să se vadă luminos.Curentul îl reduci doar când schimbi căte un led,faci ștrapuri,etc.

Cu barete noi pe aluminiu și curent maxim prin leduri o duce lejer 3 ani.Cât să o ducă,10 ani,să nu mai vină la reparat ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări