corneillus Postat Iulie 10, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2022 La 14.04.2022 la 1:06, DjLeco2021 a spus: Acolo ai cam 89-93 Vcc real (in gol), la 220-230Vac retea pe fiecare electrolitic, independente alimentarile. Pune cu incredere filtraje de calitate la 100Vcc (minim) si nu o sa ai probleme. Vezi ca topologia este groundbridged, cu alimentare floating, fiecare separata fata de masa. Masa "comuna" se face prin inversoarele de putere din etajul final (low side), ca sa poata fi legate inca o data, in "bridge-ul mare". Super smecherie in ceea ce priveste puterea de iesire versus SOA finali, IMBATABIL in zilele noastre referitor la bridge mare vs tensiune CE vazuta de trz finali si putere de iesire. Cu 92Vcc curati pe electrolitici, poti obtine in jurul a 920W pe 8 ohmi in bridge mare, fiecare final vazind circa 45V CE, deci SOA din belsug. Astazi am cautat prin sertarele mele si am gasit 2 conzi de 6800 uFla 100 Vcc. I-am pus de proba si am testat sa vad daca amplificatorul este functional iar in caz contrar sa nu investesc inutil in condensatori. Am avut placuta surpriza ca amplificatorul sa fie perfect functional, conzii pe care i-am pus nu au crapat si da, ati avut perfecta dreptate, masurat pe fiecare ramura aprox. 95 Vcc. Pentru siguranta cred ca o sa caut ceva cu tensiunea mai mare de 100 Vcc. Link spre comentariu
corneillus Postat Iulie 10, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2022 La 06.07.2022 la 12:19, misuraelectronic a spus: deci...fii antena un pic ... majoritatea firmelor serioase care produc ACUM elco gindesc asa ... 1-- daca tensiunea maxima aplicata U este pina in 350 volti , atunci U surge = 1,15 x U 2-- daca tensiunea maxima aplicata U este mai mare decit 350 volti , atunci U surge = 1,10 x U in 1900 toamna , de cind ai tu condensatorul din poza , poate ca se mergea cu un plus de calitate la materiale ...si puteai scoate elco cu U surge = 1,25 x U .... acum , in 2022 , n-ai sa mai vezi asa ceva ... daca tu ai U surge 125v si vrei MUSAI MUSAI tot asa sa fie si ceea ce montezi ca echivalent , atunci ti-ar trebui condensatori de minim 110 volti dc , pt ca toti cei de 100v dc de acum au 115v dc U surge... cum la 110v dc nu fabrica nimeni asa ceva ...nici la 125v dc ...urmatorul ar fi la 150 volti dc , apoi 200 v dc ...insa pretul creste ff mult ... daca te multumesti cu 100v dc si 115v dc U surge , atunci pot sa te ajut eu cu ceva echivalent actual , de buna calitate ...insa fara suruburi ... daca vrei musai cu suruburi , se poate si asa , insa te costa mai mult ... Dupa ce am masurat astazi si am vazut ca am 95Vcc pe ramura parca nu as risca sa pun la 100 Vcc... M-am uitat si eu pe internet si aveti dreptate, urmatorii sunt la 150 Vcc si au preturi pe bucata mai mult decat am dat pe amplificator! :D Pun si o poza din timpul testelor... Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 10, 2022 Partajează Postat Iulie 10, 2022 Care este esr-ul acum Al condensatorului original ? De asemenea , cit este capacitatea lui ? Daca ai un Esr-metru , foloseste-l ...daca nu ai , vino cu originalul la mine sa-l masuram ...oricum ar fi , gindeste-te bine daca vrei sau nu sa vinzi statia , sau s-o pastrezi ...pentru ca , in functie de raspunsul tau am o solutie pt tine... Link spre comentariu
corneillus Postat Octombrie 27, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2022 Problema rezolvata! Am întrat în posesia condensatorilor dup o cam lunga perioada de așteptare. Condensatorii i-am luat de pe E-Bay din State, au costat 15 dolari bucata. Descurajator de scump mi se pare shippingul, cei 2 condensatori cu transport pana în România ar fi costat în jur de 94 de dolari. Am sunat un prieten, care a sunat un prieten... am așteptat... și am scăpat cu 10 dolari transport. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum