corneillus Postat Aprilie 10, 2022 Partajează Postat Aprilie 10, 2022 Va salut. De curand am cumparat de ocazie un AMPLIFICATOR CROWN MICRO-TECH 1200, Amplificatorul la care visam eu in tinerete dar nu mi l-am permis. :D La o privite sumara am constata ca lipseste unul din condensatoarele de filtraj de pe alimentare si butonul de power (posibil sa fi fost donator pt alt amplificator), sigurantele fuzibile originale nearse si finalii par buni. Deci CUMPAR 1 buc condensator 10.000 uF identic ca si cel din imagine, sau daca are cineva pereche si nu vinde separat, ii iau pe ambii. Iar daca nu gasesc originali, in ultima instanta cumpar doi condensatori cu parametri identici sau superiori celui din imagine. Multumesc anticipat pt oferte! Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 10, 2022 Partajează Postat Aprilie 10, 2022 Este esential sa dati dimensiunile condensatorilui si eventual dimensiunile maxime in care s-ar incadra doi alti condensatori. S-ar putea sa fiti nevoit sa adaptati si sistemul de prindere. Link spre comentariu
petrica pit Postat Aprilie 13, 2022 Partajează Postat Aprilie 13, 2022 (editat) Poate merg astia. Sunt la 105⁰. Poate mai negociaza si vanzatorul. https://m.olx.ro/d/oferta/condensatoare-electrolitice-filtraj-sursa-audio-IDezS5S.html Sau poate astia, dar sunt la 85⁰. https://m.olx.ro/d/oferta/condensatoare-electrolitice-filtraj-sursa-IDezRRQ.html?reason=seller_listing|normal Editat Aprilie 13, 2022 de petrica pit Link spre comentariu
corneillus Postat Aprilie 13, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2022 (editat) @Shambala Spatiul in caracsa este destul de generos, nu cred ca se pune problema sa nu incapa. O sa fac cat mai repede niste masuratori sa dau dimensiunile, iar daca aveti ceva disponibil dati o poza plus dimensiunile si o sa verific. Editat Aprilie 13, 2022 de corneillus Link spre comentariu
corneillus Postat Aprilie 13, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2022 @petrica pit am vazut condensatorii de pe olx, multumesc de sugestie dar nu prea ma incanta. Din ce am vazut par a fi aproape de o seama cu mine, sunt facuti in Germania de Vest in 1985, deci foarte vechi. Daca nu gasesc originali, as lua la minim 125 Vcc pt siguranta ca nu stiu exact ce inseamna acel 100Vdc 125 SURGE pe marcajul celui original. Link spre comentariu
petrica pit Postat Aprilie 13, 2022 Partajează Postat Aprilie 13, 2022 Adica suporta 125V pentru scurt timp.....varfuri, impulsuri de 125V. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Aprilie 13, 2022 Partajează Postat Aprilie 13, 2022 (editat) Acolo ai cam 89-93 Vcc real (in gol), la 220-230Vac retea pe fiecare electrolitic, independente alimentarile. Pune cu incredere filtraje de calitate la 100Vcc (minim) si nu o sa ai probleme. Vezi ca topologia este groundbridged, cu alimentare floating, fiecare separata fata de masa. Masa "comuna" se face prin inversoarele de putere din etajul final (low side), ca sa poata fi legate inca o data, in "bridge-ul mare". Super smecherie in ceea ce priveste puterea de iesire versus SOA finali, IMBATABIL in zilele noastre referitor la bridge mare vs tensiune CE vazuta de trz finali si putere de iesire. Cu 92Vcc curati pe electrolitici, poti obtine in jurul a 920W pe 8 ohmi in bridge mare, fiecare final vazind circa 45V CE, deci SOA din belsug. Editat Aprilie 13, 2022 de DjLeco2021 Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 Ai conzi de firmă la tme.ro,evident peste 100 lei buc.Orice cond SH iei nu poate avea performanţă şi durată de viaţă ca cel nou.Acu depinde şi ce-ţi propui cu restaurarea... Link spre comentariu
corneillus Postat Iulie 5, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2022 La 14.04.2022 la 1:06, DjLeco2021 a spus: Acolo ai cam 89-93 Vcc real (in gol), la 220-230Vac retea pe fiecare electrolitic, independente alimentarile. Pune cu incredere filtraje de calitate la 100Vcc (minim) si nu o sa ai probleme. Vezi ca topologia este groundbridged, cu alimentare floating, fiecare separata fata de masa. Masa "comuna" se face prin inversoarele de putere din etajul final (low side), ca sa poata fi legate inca o data, in "bridge-ul mare". Super smecherie in ceea ce priveste puterea de iesire versus SOA finali, IMBATABIL in zilele noastre referitor la bridge mare vs tensiune CE vazuta de trz finali si putere de iesire. Cu 92Vcc curati pe electrolitici, poti obtine in jurul a 920W pe 8 ohmi in bridge mare, fiecare final vazind circa 45V CE, deci SOA din belsug. Cunosc tipologia amplificatoarelor clasice în clasa B, dar ce mi-ati spus dvs în topic, nu cred ca înțeleg fără sa am o schema... Știu ca sunt amplificatoare deosebite. Aceste modele de la Crown sunt amplficatoarele din visele mele din tinerețe când îmi doream dar nu îmi permiteam. Pe acesta o sa îl fac funcțional cu toate ca acum nu îmi mai trebuie! Link spre comentariu
corneillus Postat Iulie 5, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2022 La 10.04.2022 la 15:27, Shambala a spus: Este esential sa dati dimensiunile condensatorilui si eventual dimensiunile maxime in care s-ar incadra doi alti condensatori. S-ar putea sa fiti nevoit sa adaptati si sistemul de prindere. Anunț încă valabil. Ca și dimensiuni, diametrul maxim 55 mm, iar lungime max. 165 mm. De preferat prindere pe suruburi dar nu obligatoriu, iar dacă ar fi și la 125 Vcc, m-ar încânta și mai mult. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 6, 2022 Partajează Postat Iulie 6, 2022 deci...fii antena un pic ... majoritatea firmelor serioase care produc ACUM elco gindesc asa ... 1-- daca tensiunea maxima aplicata U este pina in 350 volti , atunci U surge = 1,15 x U 2-- daca tensiunea maxima aplicata U este mai mare decit 350 volti , atunci U surge = 1,10 x U in 1900 toamna , de cind ai tu condensatorul din poza , poate ca se mergea cu un plus de calitate la materiale ...si puteai scoate elco cu U surge = 1,25 x U .... acum , in 2022 , n-ai sa mai vezi asa ceva ... daca tu ai U surge 125v si vrei MUSAI MUSAI tot asa sa fie si ceea ce montezi ca echivalent , atunci ti-ar trebui condensatori de minim 110 volti dc , pt ca toti cei de 100v dc de acum au 115v dc U surge... cum la 110v dc nu fabrica nimeni asa ceva ...nici la 125v dc ...urmatorul ar fi la 150 volti dc , apoi 200 v dc ...insa pretul creste ff mult ... daca te multumesti cu 100v dc si 115v dc U surge , atunci pot sa te ajut eu cu ceva echivalent actual , de buna calitate ...insa fara suruburi ... daca vrei musai cu suruburi , se poate si asa , insa te costa mai mult ... Link spre comentariu
hixpp02 Postat Iulie 6, 2022 Partajează Postat Iulie 6, 2022 Am eu ceva cu contacte cu șurub, o sa verific exact ca dimensiuni/parametrii. Link spre comentariu
hixpp02 Postat Iulie 7, 2022 Partajează Postat Iulie 7, 2022 Am gasit 3 buc. de 10000uF/100V cu contacte cu surub, 1 buc. Siemens si 2 buc. Roe, dar cu dimensiuni de diametru de 65mm, peste cele specificate de dvs. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 7, 2022 Partajează Postat Iulie 7, 2022 daca te hotarasti ca vrei condensatori la 105 grade Celsius , de foarte buna calitate , care sa se incadreze cu brio in dimensiunile tale , dar cu lipire , nu cu suruburi ...ma cauti , ca doar ai mai fost pe la mine ... Link spre comentariu
corneillus Postat Iulie 10, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2022 La 07.07.2022 la 8:28, hixpp02 a spus: Am gasit 3 buc. de 10000uF/100V cu contacte cu surub, 1 buc. Siemens si 2 buc. Roe, dar cu dimensiuni de diametru de 65mm, peste cele specificate de dvs. Multumesc mult, nu se incadreaza in spatiul disponibil sub carcasa. La 07.07.2022 la 8:42, Rammstein a spus: https://ro.farnell.com/kemet/alc70a103eh100/cap-10000uf-100v-alu-elec-qc-snap/dp/2950146?gclid=Cj0KCQjw5ZSWBhCVARIsALERCvwpb2llYJgRN3Mk69XzB_dH6rW_3489Q__ixLIqid_TKtaJYQDntfQaAjVTEALw_wcB&mckv=_dm|pcrid||plid||kword||match||slid||product|2950146|pgrid||ptaid||&CMP=KNC-GRO-GEN-SHOPPING-PMax&gross_price=true https://ro.farnell.com/vishay/mal210119103e3/cap-10000-f-100v-alu-elec-screw/dp/8820929?gclid=Cj0KCQjw5ZSWBhCVARIsALERCvzKJhs17xmxokCNigU88tdAh6Bg7arOZ7TS9LzsJDN9_MITeehlnGIaAov0EALw_wcB&mckv=_dm|pcrid||plid||kword||match||slid||product|8820929|pgrid||ptaid||&CMP=KNC-GRO-GEN-SHOPPING-PMax&gross_price=true As merge pe niste conzi cu tensiune mai mare de 100 Vcc. Am facut azi un test si am cam 95 Vcc pe fiecare ramura. Multumesc.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum