Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumpar condensator electroitic 10.000 uF, 100 Vcc

corneillus

Postări Recomandate

Va salut. De curand am cumparat de ocazie un AMPLIFICATOR CROWN MICRO-TECH 1200, Amplificatorul la care visam eu in tinerete dar nu mi l-am permis. :D
La o privite sumara am constata ca lipseste unul din condensatoarele de filtraj de pe alimentare si butonul de power (posibil sa fi fost donator pt alt amplificator), sigurantele fuzibile originale nearse si finalii par buni.
Deci CUMPAR 1 buc condensator 10.000 uF identic ca si cel din imagine, sau daca are cineva pereche si nu vinde separat, ii iau pe ambii. Iar daca nu gasesc originali, in ultima instanta cumpar doi condensatori cu parametri identici sau superiori celui din imagine. Multumesc anticipat pt oferte!

277989591_1350266308775809_2906901541474296296_n condensator.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• corneillus

9

• misuraelectronic

3

• petrica pit

2

• hixpp02

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Este esential sa dati dimensiunile condensatorilui si eventual dimensiunile maxime in care s-ar incadra doi alti condensatori.

S-ar putea sa fiti nevoit sa adaptati si sistemul de prindere.

Link spre comentariu

@Shambala Spatiul in caracsa este destul de generos, nu cred ca se pune problema sa nu incapa. O sa fac cat mai repede niste masuratori sa dau dimensiunile, iar daca aveti ceva disponibil dati o poza plus dimensiunile si o sa verific.

Editat de corneillus
Link spre comentariu

@petrica pit  am vazut condensatorii de pe olx, multumesc de sugestie dar nu prea ma incanta. Din ce am vazut par a  fi aproape de o seama cu mine, sunt facuti in Germania de Vest in 1985, deci foarte vechi. Daca nu gasesc originali, as lua la minim 125 Vcc pt siguranta ca nu stiu exact ce inseamna acel 100Vdc 125 SURGE pe marcajul celui original.

Link spre comentariu

Acolo ai cam 89-93 Vcc real (in gol), la 220-230Vac retea pe fiecare electrolitic, independente alimentarile. Pune cu incredere filtraje de calitate la 100Vcc (minim) si nu o sa ai probleme. Vezi ca topologia este groundbridged, cu alimentare floating, fiecare separata fata de masa. Masa "comuna" se face prin inversoarele de putere din etajul final (low side), ca sa poata fi legate inca o data, in "bridge-ul mare". Super smecherie in ceea ce priveste puterea de iesire versus SOA finali, IMBATABIL in zilele noastre referitor la bridge mare vs tensiune CE vazuta de trz finali si putere de iesire. Cu 92Vcc curati pe electrolitici, poti obtine in jurul a 920W pe 8 ohmi in bridge mare, fiecare final vazind circa 45V CE, deci SOA din belsug. 

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu

Ai conzi de firmă la tme.ro,evident peste 100 lei buc.Orice cond SH iei nu poate avea performanţă şi durată de viaţă ca cel nou.Acu depinde şi ce-ţi propui cu restaurarea...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
La 14.04.2022 la 1:06, DjLeco2021 a spus:

Acolo ai cam 89-93 Vcc real (in gol), la 220-230Vac retea pe fiecare electrolitic, independente alimentarile. Pune cu incredere filtraje de calitate la 100Vcc (minim) si nu o sa ai probleme. Vezi ca topologia este groundbridged, cu alimentare floating, fiecare separata fata de masa. Masa "comuna" se face prin inversoarele de putere din etajul final (low side), ca sa poata fi legate inca o data, in "bridge-ul mare". Super smecherie in ceea ce priveste puterea de iesire versus SOA finali, IMBATABIL in zilele noastre referitor la bridge mare vs tensiune CE vazuta de trz finali si putere de iesire. Cu 92Vcc curati pe electrolitici, poti obtine in jurul a 920W pe 8 ohmi in bridge mare, fiecare final vazind circa 45V CE, deci SOA din belsug. 

Cunosc tipologia amplificatoarelor clasice în clasa B, dar ce mi-ati spus dvs în topic, nu cred ca înțeleg fără sa am o schema... Știu ca sunt amplificatoare deosebite. Aceste modele de la Crown sunt amplficatoarele din visele mele din tinerețe când îmi doream dar nu îmi permiteam.

Pe acesta o sa îl fac funcțional cu toate ca acum nu îmi mai trebuie!

Link spre comentariu
La 10.04.2022 la 15:27, Shambala a spus:

Este esential sa dati dimensiunile condensatorilui si eventual dimensiunile maxime in care s-ar incadra doi alti condensatori.

S-ar putea sa fiti nevoit sa adaptati si sistemul de prindere.

Anunț încă valabil.

Ca și dimensiuni,  diametrul maxim 55 mm, iar lungime max. 165 mm.

De preferat prindere pe suruburi dar nu obligatoriu, iar dacă ar fi și la 125 Vcc, m-ar încânta și mai mult.

Link spre comentariu

deci...fii  antena  un pic ...

majoritatea  firmelor  serioase  care  produc  ACUM   elco  gindesc  asa ... 

1--  daca  tensiunea  maxima  aplicata  U   este pina  in  350 volti ,  atunci   U surge  =  1,15 x U

2--  daca  tensiunea maxima  aplicata  U  este  mai  mare  decit  350 volti , atunci  U surge = 1,10  x U 

in 1900 toamna , de  cind  ai  tu  condensatorul  din  poza , poate  ca  se  mergea  cu  un  plus  de  calitate  la  materiale ...si  puteai  scoate  elco  cu  U surge =  1,25  x U  ....  acum , in  2022 , n-ai  sa  mai  vezi  asa  ceva ...

daca  tu  ai  U surge  125v  si  vrei  MUSAI  MUSAI   tot  asa  sa  fie  si  ceea  ce  montezi  ca  echivalent ,  atunci  ti-ar  trebui  condensatori  de  minim   110 volti dc  ,  pt  ca  toti  cei  de  100v  dc  de  acum  au  115v dc U surge...

cum  la  110v dc  nu  fabrica  nimeni  asa  ceva ...nici  la  125v  dc  ...urmatorul  ar  fi  la  150  volti  dc ,  apoi  200 v dc ...insa  pretul  creste  ff  mult ...

daca  te  multumesti  cu  100v dc  si  115v dc U surge  , atunci  pot  sa  te  ajut  eu  cu  ceva  echivalent  actual , de  buna  calitate ...insa  fara  suruburi ... daca  vrei  musai  cu  suruburi , se  poate  si  asa , insa  te  costa  mai  mult ...:rzb

Link spre comentariu

Am gasit 3 buc. de 10000uF/100V cu contacte cu surub, 1 buc. Siemens si 2 buc. Roe, dar cu dimensiuni de diametru de 65mm, peste  cele specificate de dvs.

Link spre comentariu

daca  te  hotarasti  ca   vrei  condensatori  la  105 grade  Celsius ,  de foarte  buna  calitate , care  sa  se  incadreze  cu  brio  in  dimensiunile  tale , dar  cu  lipire ,  nu  cu  suruburi ...ma  cauti , ca  doar  ai  mai  fost  pe  la  mine  ...:rzb

Link spre comentariu
La 07.07.2022 la 8:28, hixpp02 a spus:

Am gasit 3 buc. de 10000uF/100V cu contacte cu surub, 1 buc. Siemens si 2 buc. Roe, dar cu dimensiuni de diametru de 65mm, peste  cele specificate de dvs.

Multumesc mult, nu se incadreaza in spatiul disponibil sub carcasa.

La 07.07.2022 la 8:42, Rammstein a spus:

As merge pe niste conzi cu tensiune mai mare de 100 Vcc. Am facut azi un test si am cam 95 Vcc pe fiecare ramura. Multumesc..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări