Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PROBLEME ACHIZITIONARE VARF STATIE DE LIPIT


adriank

Postări Recomandate

salut,am o problema cu varfurile de la statie de lipit.am comandat initial un set si nu am reusit sa lipesc nimic cu ele.am zis ca sunt proaste.apoi am mai comandat un set gordak...aceeasi problema.cu varful original de la statie am lucrat pana acum si nu am avut probleme.ceea ce am observat la varfurile care le am comandat,e ca sunt pur si simplu din fier..otel..cel original nu.cele comandate atrag magnetul puternic.cel original foarte putin.ma puteti sfatui ce varfuri sa cumpar..va rog...multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • q_acdc

    3

  • adriank

    3

  • grosu99

    2

  • BRANCA

    1

Top autori în acest subiect

 Adriank.Încearcă vârfurile de cupru,dacă n-or fi şi alea mânărite...

 La multe vârfuri,peste cupru,se depunea un strat de fier şi apoi erau nichelate.Asta e o protecţie a cuprului să nu se "mănânce" repede.

 La o adică poţi sacrifica un vârf din ăsta cu probleme.Îl tai şi te uiţi în secţiune.Am văzut,de exemplu, vârfuri care trebuiau să fie din cupru şi erau din alamă la corp!Ale tale,probabil,sunt de fier...

 Mai este şi problema respectării toleranţelor la gaura internă.Am văzut pe net un caz din ăsta când se arăta clar că rezistenţa ceramică nu se aşeza lângă vârf!

 Şi,s-a mai discutat pe forum,vârfurile noi se vor da cu sacâz sau flux şi se vor cositori înainte.Dacă apucă să se oxideze cam greu să mai prindă fludorul...

 N-ai precizat clar ce se întâmplă la tine.Îţi garantez că şi cu un cui de fier,cositorit anterior,poţi lipi.Ce-i drept f greu şi mai prost.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
Acum 12 minute, manolo a spus:

De ce ai impresia ca noi stim ce statie de lipit si ce letcon ai?! asa pot sa-ti recomand virfuri Weller.

Citeste atent ce a scris autorul topicului si analizeaza. Ai inteles gresit, daca crezi ca ma dau mare cu un letcon ieftin te inseli amarnic. 

Link spre comentariu
  • Sa ne spui exact ce letcon/statie ai.
  • Pune o poza cu varful/varfurile.
  • Din ce oras esti?

 

NU AM REUSIT SA LIPESC NIMIC CU ELE ... este ceva vag, ce anume s-a intamplat, de ce nu ai putut lipi?

Daca eram rautacios iti ziceam ca nici Grigore nu poate lipi cu ele... poate pentru ca este tetraplegic.

 

Este foarte probabil ca ai facut tu ceva gresit, rareori gasesti vatfuri PROST contrafacute.

Iti spun asta pentru ca varfurile Gordak de 5...7, maxim 8 lei sunt corect facute. Eu am folosit varfuri chinezesti timp de 7 ani si nu a fost nici o problema cu ele nici ca performanta, nici ca uzura.

De asemenea varfurile chinezesti compatibile cu Hakko T12/T15 sunt la fel, pret pe la 25 lei.

 

Situatia este diferita daca te referi STRICT la unele din varfurile Gordak tip I - niste varfuri de prima echipare, din ce stiu eu numai forma I este afectata. Ele nu sunt utilizabile pentru ca sunt cromate peste tot, nu au zona activa cu acoperire Fe / Sn. Dar astfel de varfuri nu sunt comercializate... plus ca eu nici nu recomand modelul I.

 

In conditiile in care niste varfuri UTILIZABILE, poate chiar bune, sunt la aceste preturi (fata de un original pe la 100-200 lei) nu vad ce sanse ar avea o contrafacere proasta. Adica daca iau Gordak perfect utilizabil la 7 lei... cat de ieftin poate fi un Gordak prost ca sa ma atraga?

 

Cat despre proba cu magnetul - total nerelevanta.

Poti sa ai varfuri din cupru masiv - mai bune ca conductie termica, dar mai proaste ca masa termica si extrem de proaste ca rezistenta in timp - astea sunt apanajul maniacilor (care au impresia ca numai conductia este importanta), sau amatorilor, care isi confectioneaza singuri varfuri, chiar daca viata lor este de zeci/sute de ori mai scurta decat a celor decente. Unii nepriceputi gasesc varfurile de cupru masiv mai usor de utilizat... insa cine se pricepe prefera varfurile normale, cu acoperiri succesive, descrise mai jos.

 

VARFURILE DECENTE au cel putin: 1. un miez de cupru, pentru a asigura conductie buna, apoi 2. un strat semnificativ de fier si inca 3. un strat cromat (asta nu acopera si zona activa) - intre ele sunt de obicei alte straturi subtiri de interfata... deci nu este ceva simplu sau un singur material-minune. Sigur exista si secrete de fabricatie, dar asta inseamna uzual straturi in plus, nu in minus.

Ar exista defapt si stratul 4, numai in zona activa, de fludor.

Si da, un varf normal si bun este atras de magnet, incearca cu orice varf OEM ca sa te convingi. Un varf OEM de JBC... pe la 200 lei... este atras de magnet.

Vorbesc de letcoane normale, cu rezistenta (deci nu si Metcal).

 

Daca erai din Bucuresti poate te puteam ajuta mai mult.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări