Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor

Davidescuadrian

Postări Recomandate

Buna ziua.am și eu o rugăminte daca are cineva scheme de invertor cu transformator 0-12volti și nu 12-0-12 de acestea este plin netul.am nevoie in scop didactic.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• Davidescuadrian

3

• ionut120v

2

• Ovidanie

1

Top autori în acest subiect

Mă interesează cum se leagă oscilatorul la mosfeți finali la un transformator 0-12 .am facut vreo două invertoare simple cu traf 12-0-12  mai am un traf 0-12 de la un ups  care nu se poate repara și aş încerca să fac un invertor din el.

Link spre comentariu

Schema de mai sus e topologie ,,flyback,,.Dacă urmăreşti schema invertorului defect (cu traf fără înfăşurare dublă), vei vedea că foloseşte patru mosfeţi în ,,punte H,,.Doi tranzistori conduc simultan pe fiecare alternanţă.Jos ai o schemă la ,,puntea tip H,,.

Memora Leonardoda Linia siteului 2 pin h bridge schematic - magazintv.ro

Link spre comentariu

Exact asta urmăresc schema invertorului defect ,am oscilatorul făcut de mine dar nu știu cum să leg mos-feti la oscilator și transformator la unul 0-12 

Link spre comentariu

Ca să comanzi o punte H trebuie să ai două semnale defazate, când o ieşire e ,,High,, celalată e ,,Low,,.Şi viceversa.Se poate folosi un oscilator cu CD4047 sau se poate inversa faza semnalului unui oscilator oarecare cu porţi logice.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Sau un controller pwm de genul tl494/tl 598, uc 3525, uc 3825 au cele doua iesiri, mai ai nevoie de 4 drivere pentru a asigura offsetul de tensiune pentru tranzistoarele de sus si curent suficient pentru o comanda optima, personal folosesc drivere cu izolare capacitiva diferentiala fie comandate in curent (optocompatibile) foarte simplu. fie comndate in tensiune compatibile cu sisteme pe 3.3v 5v si 12v.

https://www.ti.com/lit/ds/symlink/ucc23513.pdf?ts=1651582628711&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Link spre comentariu

Nu cred ca are nevoie de drivere pt mos-fet daca foloseste transformator de rețea. Cat de sus poate sa urce in frecvență cu un asemenea transformator? 400 Hz? Schema postata de colegul @validaeeste exact ce trebuie. Un CD4047 in comandă si gata invertetul.

Link spre comentariu

Acel transformator este alimentat de un convertizor sinus PWM purtatoarea poate fi cateva zeci de KHZ altfel invertorul nu este cu sinusoida pura.

Varianta cu punte este identica cu inverorul fara transformator pentru care tensiunea busului DC este aleasa in asa fel incat sa scoata tensiunea dorita, daca nu este indeplinita acesata conditie se poate adauga un transformator de joasa frecventa dupa acel invertor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări