Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ventilatoare PC-conectare sursa

condensator

Postări Recomandate

Am ales aceasta arie intrucat ventilatoarele sunt pt. PC.

Am comandat 3 ventilatoare diferite de calculator (pt. fiabilitate) si vreau sa le utilizez pt. un miniracitor.

Spre deosebire de un ventilator PC mai vechi, acestea au 3 fire in loc de doua.

Am 2 intrebari/nedumeriri.

1 - Care sunt cele doua fire pe care sa le leg la sursa de curent?

2 - Sursa e ceva gen incarcator (nu mai stiu de la ce anume provine; poate de la o bormasina sau wi-fi sau tel fix,...) ofera 1A la 12 V, iar ventilatoarele consuma intre 0,2 A si 0,4 A fiecare; daca leg la sursa 2 sau 3 ventilatoare in paralel fara a depasi consumul de 1A, e ok?

Nu gasesc posibilitatea de a insera pozele de pe PC.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• condensator

5

• validae

3

• daniels

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aveţi mai jos o metodă de postare, site-ul indicat de mine e Imgur (citit ,,imager,,), dar se procedează la fel pentru orice alt site de găzduire

Încărcaţi pozele pe https://imgur.com/upload

După ce se încarcă pe site, daţi click dreapta pe fiecare poză şi selectaţi ,,Copy image,,.

Reveniţi pe forum şi daţi click pe ,,Paste,, în postare.Pozele vor apărea direct.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, validae a spus:

Aveţi mai jos o metodă de postare, site-ul indicat de mine e Imgur (citit ,,imager,,), dar se procedează la fel pentru orice alt site de găzduire

Încărcaţi pozele pe 

După ce se încarcă pe site, daţi click dreapta pe fiecare poză şi selectaţi ,,Copy image,,.

Reveniţi pe forum şi daţi click pe ,,Paste,, în postare.Pozele vor apărea direct.

Multumesc

Iata cele 3 ventilatoare noi si sursa, care sursa am impresia ca nu este si redresor, adica am 12V alternativ? Totusi ventilatorul vechi de 12V x 0,4A functioneaza cu sursa asta.

91o9zXK.jpgT8DYwF7.jpg2udURxX.jpgvSZD94m.jpg

Link spre comentariu
Acum 2 ore, daniels a spus:

Rosu este +

Negru sau albastru -

Sursa mea pare sa aiba tot curent alternativ la iesire, sau nu?

Nici ventilatoarele nu sunt insemnate ca necesitand curent continuu (scuze dar atata ma pricep) si asa cum am zis si mai sus, mai am un ventilator de PC care e ceva mai vechi si functioneaza cu aceasta sursa.

Link spre comentariu

Wow, nasol! Cred ca m-am edificat ref. 12V DC care e inscris pe ventilatoare, insemna 12V curent continuu, asa-i?

Inseamna ca nu am sursa compatibila cu ventilatoarele? Dar si pe ventilatorul vechi scrie 12 DC si totusi functioneaza.

Ideea e, ce ma fac de sursa daca nu sunt compatibile? 

Link spre comentariu

Cumperi o sursă de 12Vc.c./1,5 - 2A ca să ai şi o rezervă de putere.Alternativa e să foloseşti sursa actuală dar să-i adaugi o punte redresoare şi un condensator de filtraj.

Link spre comentariu

Ok. Cred ca s-a limpezit situatia. Asa am sa fac, sa fie rezerva.

Mai am 2 intrebari, daca se poate.

Nu conteaza daca leg in paralel ventilatoare de puteri diferite? Doua sau trei vor fi, in functie de debitul de aer dezvoltat.

LA noua sursa cum imi dau seama care fir e plusul si care minusul; de exemplu asta: https://www.forit.ro/accesorii-camere-supraveghere/forit/377152-sursa-alimentare-12v-ln-eu12v2a-12v-2a-o-iesire-plastic/

Intrucat nu mai am drept de o noua interventie, multumesc f. mult la amandoi pt. ajutorul acordat.

Acum chiar e totul clar domnul validae, multumesc inca o data!

Editat de condensator
URL
Link spre comentariu

Alimentatoarele cu mufă coaxială au uzual plusul pe interiorul mufei şi minusul pe exterior.Trebuie să fie marcat pe etichetă asta sub una din formele de mai jos.

image.thumb.png.dc0ed2d2f1fdde2b2f53459a55fe88aa.pngimage.jpeg.6b74a5fb0e4f7928f663bc9dede0a4de.jpeg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări