iuliantv Postat Aprilie 8, 2022 Partajează Postat Aprilie 8, 2022 salutare am nevoie sa citesc si sa programez memoria internå a acestui microcontroler pic18lf2520 de preferat cu rt809h si microcontrolerul pic18lf2520 in sochetul ots-28-1.27 pe care il am la programator,de accesat si ,,citit ,, am reusit ceva,dar i-mi salveazå un bin de 16mb ,si am softul de 90kb,eu teoretic ar trebui sa accesez memoria internå a acestui microcontroler ,,zic eu,,nu am mai avut de-a face cu pic-uri,doar ceva variante mai vechi,pe care le fleshuiam cu diablo cam,acum peste 10 ani cred a scris cineva pic-uri cu rt809h,vad cå pentru scriere e recomandat 4.5-5v pe cand rt809h e blocat in maxim 3v va multumesc Link spre comentariu
iuliantv Postat Aprilie 8, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2022 (editat) momentan am scris un bin de 90kb ,pare så fie ok,e posibil sa scrie separat doar eppromul intern,dar totusi så citeascå tot microcontrolerul ? da totul e ok,aparatul functional,deci chiar dacå am citit 16mb,am rescris bin de 90kb,si totul e ok,cred ca stie sa scrie doar memoria internå a microcontrolerului Editat Aprilie 8, 2022 de iuliantv Link spre comentariu
Mihai85 Postat Aprilie 9, 2022 Partajează Postat Aprilie 9, 2022 De obicei sunt protejate 99% la citire daca provin din aparatura industriala si nu numai. Link spre comentariu
iuliantv Postat Aprilie 9, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2022 (editat) era un aparat uz caznic Editat Aprilie 9, 2022 de iuliantv Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2022 Partajează Postat Aprilie 9, 2022 Sansele sa gasesti un uC neprotejat la citire sunt aproape zero. Lumea protejeaza orice. Inclusiv pe acest forum sunt persoane care posteaza doar hexul. In ideea ca ce au facut ei prin copy/paste cu sursele gasite publice pe net sa nu mai poata sa fie modificat. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 9, 2022 Partajează Postat Aprilie 9, 2022 În cazul asta nu-s protejate. Și eu m-am mirat de asta. Link spre comentariu
iuliantv Postat Aprilie 10, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2022 (editat) nu am experienta cu PIC-urile,doar ce am scris varainte mai vechi pe ceva smart carduri acum cca 10 ani,cu un programator dedicat duolabs 3 plus.alea nu erau protejate, erau concepute pentru scriere si citire fårå protectie,erau oricum variante mai vechi de pic,la acesta a citit bin 16mb si am rescris hex de 90kb, eu unul må bucur cå nu a fost vre-un aparat cu multå bataie de cap,si cå a mers din prima,era aparatul unui prieten,i.am zis de la inceput cå nu må incurc cu asa ceva,dar pot sa-mi fac o idee,si så incerc,in prima zi m-am zbatut så fiu sigur cå e bubå de soft,am primit si confirmarea pe acest forum cå mai mult ca sigur,softul e problema,a doua zi m-am chinuit sa citesc 90kb cåt erau si hex-urile gasite,si nu 16mb bin ce citea programatorul,am apelat si la un alt prieten ce se ma jucase cu pic-urile,a ramas ca pe searå så vedem ce programator mai are ,stiu cå avea un WILLEM ,dar am zic cå pånå pe searå cånd ajunge acasa ,så må mai chinui,cå rt809h-ul se lauda ca stie si pic-uri in adaptor si isp,asa cå am scris cu hex-ul de 90kb si aparatul ,a prins viatå,e clar ca a scris doar eppromul intern si nu intreg microcontrolerul,zic eu sper så nu vorbesc prostii Editat Aprilie 10, 2022 de iuliantv Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum