Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare dif de 12"

Sharky

Postări Recomandate

Pentru anumite serii se pot cere parametrii si ii primesti. Dar seriile alea care nu au parametrii pe site sunt de obicei difuzoare ff scumpe.

Ca si ale de la kon..alea is serii f scumpe :lol: Glumeam doar..ai dreptate
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

12

• ics

1

• kappa_ii

1

• Mircea Bartic

1

Top autori în acest subiect

Din ce am vazut g1251 i cel mai tare de acolo la raspuns liniar in frecventa...si din ce am simulat poti folosi incinta mica de 40L acordata la 70Hz, dar mai jos de 70Hz nu o sa coboare cu diful ala..din simulari...eu vreau sa il folosesc pt sateliti...cand o sa il achizitionez si o sa imi fac boxele o sa postez aici si parerea mea despre ele

Link spre comentariu
Vizitator Shock_4u

Din ce am vazut g1251 i cel mai tare de acolo la raspuns liniar in frecventa...si din ce am simulat poti folosi incinta mica de 40L acordata la 70Hz, dar mai jos de 70Hz nu o sa coboare cu diful ala..din simulari...eu vreau sa il folosesc pt sateliti...cand o sa il achizitionez si o sa imi fac boxele o sa postez aici si parerea mea despre ele

Uite o simulare la G-1251, in 40litri acordata la 70Hz cum spui tu, si una la 90litri acordata la 60Hz (dar nu stiu cat de exacte sunt, de vreme ce nu avem toti parametrii pentru ele...) Dati-va si voi cu parerea... http://us.f3.yahoofs.com/msgr/shock_x4u ... CB7avNEyyl
Link spre comentariu

nu are rost sa faci 90L, in primul rand ca e vol dublu si in al doilea rand raspunsul tranzitoriu si cresterea in SPL nu e spectaculoasa...cu diful asta din cate vad din parametrii si din ce spune dj dna nu prea ai ce cauta sub 80Hz cu el...asa ca nute uita ce obtii sub frecventa aia ca oricum diful nu lucreza acolo...

Link spre comentariu
Vizitator Shock_4u

nu are rost sa faci 90L, in primul rand ca e vol dublu si in al doilea rand raspunsul tranzitoriu si cresterea in SPL nu e spectaculoasa...cu diful asta din cate vad din parametrii si din ce spune dj dna nu prea ai ce cauta sub 80Hz cu el...asa ca nute uita ce obtii sub frecventa aia ca oricum diful nu lucreza acolo...

Da, s-ar putea sa ai dreptate... oricum cand vom avea toti parametrii o sa stim sigur in ce volum ar lucra cel mai bine. (si binenteles daca se poate construi o incinta fullrange cu el)
Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

G1251 ( pentru modelul adus de SC Difuzoare Srl in RO ) PRO-SERIES HIGH POWERPower Rating : 100 WattsNominal Chassis Diameter : 305 mm (12 in)Nominal Impedance : 4~8 ohmSensitivity (1w/1m) : 100 dBMagnet Weight : 1.41 Kg (49.7 oz)Resonant Frequency Fs : 73 HzImpedance Re : 6.4 ohmElectromagnetic Q Qes : 0.6Mechanical Q Qms : 3.31Total Q Qts : 0.5Compliance Equivalent Volume VAS : 48.12 LitrSurface Area of Cone Sd : 510 cmReference Efficiency µo : 3.11 %Voice Coil Overhang Xmax : 0.75 mmExcursion ( Xlim ) : +/- 18 mm before breakingDiaphragm Mass inc Airload Mms : 35.72 GramBl Product BL : 13.28 TMCoil Inductance Le : 0.56 mH

Link spre comentariu
Vizitator Shock_4u

Multumesc mult Dan pentru parametri!Atunci, dupa tine, care este volumul necesar de aer pentru G-1251 si frecventa de acordare, pentru a avea, daca-mi dai voie sa te citez, "un bass la 70Hz sa te rupa" ?(oare este bine, 40litri acordat la 70Hz?)Merci!

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Incinta de 55 litri .2 x Bass reflex cu D=7,4cm si adinci de 1,9cm ( practic , doar doua gauri - fara nici un tub ). Dumping de 30% . ( Minim 20% ) . Vata minerala sau burete .

Link spre comentariu
Vizitator Shock_4u

Incinta de 55 litri .2 x Bass reflex cu D=7,4cm si adinci de 1,9cm ( practic , doar doua gauri - fara nici un tub ). Dumping de 30% . ( Minim 20% ) . Vata minerala sau burete .

Multumesc! (da, ai dreptate, intr-un volum de 55litri acordata pe la 80Hz necesita doar 2 gauri cu D=7,4cm in foaia de PAL de 18mm :) ) :!: si atentie: 70Hz--->97dB, 80Hz--->100dB, 90Hz--->102dB, 100Hz--->102,6dB @1W/m :d
Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Coane , Nu uita de dumping !Daca softul tau va tine cont si de acesta ( 30% ) vei constata ca se liniarizeaza de nu iti vine sa crezi si frecventa de acordaj devine 67Hz . Raspunsul va deveni liniar pina la 65Hz cu F3 la 50Hz si cu un usor virf de +1 , maxim +1,5dB la 75Hz .

Link spre comentariu
Vizitator Shock_4u

Coane , Nu uita de dumping !Daca softul tau va tine cont si de acesta ( 30% ) vei constata ca se liniarizeaza de nu iti vine sa crezi si frecventa de acordaj devine 67Hz . Raspunsul va deveni liniar pina la 65Hz cu F3 la 50Hz si cu un usor virf de +1 , maxim +1,5dB la 75Hz .

Da, Dan, ai perfecta dreptate!!! M-am grabit un pic! :oops:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări