Sharky Postat Februarie 1, 2005 Partajează Postat Februarie 1, 2005 Ce dif de 12" in jur de 2 mil stiti, cu raspuns liniar in frecventa, si care sa urce pana in 4.5kHz, cu putere peste 100Weu as alege eminence alpha 12, l-am auzit si zic ca suna bine...alte difuri mai stiti (dar sa fi lucrat cu ele, nu asa din auzite)?Nu prea ma intereseaza partea de bass, vreau sa il folosesc ca si satelit, deci nu e nevoie sa coboare sub 70Hz si sa urce macar pana in 4kHz ca sa nu forjez tweetereleAs mai alege de banii aia si Paudio E12-100S, dar ala nu cred ca urca asa bine ca eminence-ul si selenium 12PW3-SLF are un raspuns cam nasol(din grafice am vazut asta, nu ma ascultat unul pana acum)Rog pe cine a lucrat cu difurile astea(preferabil cu fiecare model) sa imi recomande unul dintre ele Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Februarie 1, 2005 Partajează Postat Februarie 1, 2005 Depinde de costul proiectului tau . Idea ar fi sa poti cumpera cel mai bun difuzor in banii disponibili .Ce tweetere folosesti ?Cit te costa un Eminence Alpha ? Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 1, 2005 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2005 pai am scris mai sus ca vreau in jur de 2 mil ca atata costa em. alpha 12..am mai pus dinastea prin boxele altora si imi plac cum suna, dar ma gandeam ca mai stie cineva de un dif care suna mai bine si sa fie tot cam la acelasi pret(-+1 mil). Tweeterele au spl 103, montate in goarna, sunt de genul unei panglici in camp magnetic(ribbon parca se numesc), frecventa cea mai de jos este de 2,5kHz si puterea 40W. Se aud f bine(parerea mea personala), mai bine decat orice am mai auzit pana acum.off topic : consider genul asta de dif mai bun din punct de vedere al conceptului (panglica aia are rol si de bobina si de membrana => inductanta si masa minima)O sa folosesc crossover activ si bi-amplificare.P-audio nu prea am avut ocazia sa ascult numai vreo 2 modele, si selenium la fel, nu stiu ce alte difuri as mai putea face rost din tara(inafara de sal si alea de la kon)Si inca ceva, nu vreau sa fie un dif dinala cu membrana care coloreaza sunetul din cauza undelor ce apar pe suprafata ei, aia ma enerveaza la culme. (banuiesc ca de asta nu prea iti poti da seama numai daca asculti diful, eventual din striatile membranei se poate presupune cate ceva)Vreau sa folosesc astea in acasa, si poate le mai car pe la un chef.. Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Februarie 1, 2005 Partajează Postat Februarie 1, 2005 Pai la banii astia iti poti cumpara un PAudio G1250 sau putin mai scump un G1251 !Daca te uiti la cele doua difuzoare o sa vezi ca nu prea ai ce sa compari cu Alpha . Off topic ,Sunt intr-o pozitie extrem de inconfortabila !Ca distribuitor al marcii PAudio ma simt total naspa cind fac genul asta de recomandari pentru ca orice as spune poate fi interpretat ca o incercare de a face reclama . Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 1, 2005 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2005 1251 nu-mi place cu Xmax asa de mic...0.75mm..ala cred ca o sa aiba probleme sub 150Hz la puteri maridin pacate nu am reusit sa gasesc toti param TS pt modelele aleaadica am numai Qts, Vas si FS..nu ai putea sa imi spui si restul parametrilor? sa pot face si eu o simulare completa...Ce stiu sigur din datele alea ca o sa imi iasa cutii mici De sunat suna bine?(scopul ar fi sa sune de sa te scoata afara dintr-o camera de 15mp, dar clar, fara piuituri)..Din grafic am vazut ca bun raspunsul...sper ca si in realitate sa fie asa..daca ai avut ocazia sa il auzi spune-mi te rog parerea si cat ar costa 2 bucati+transportul pana in Cluj(Numai sa treaca odata examenele astea ...) Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Februarie 1, 2005 Partajează Postat Februarie 1, 2005 Sharky ,Nu te mai lua dupa Xmax . Un astfel de difuzor are o cursa de cel putin 2 cm si iti baga bass la 70 - 80Hz de te rupe . Problema la un astfel de difuzor este ca nu prea ai ce sa pui linga el ca boxa de subbass .Anul trecut am avut in teste 8 astfel de difuzoare . Un 18" normal nu poate sa il ajunga ( as putea povesti niste chestii super amuzante despre primele teste cu genul asta de difuzoare ) . Cele 8 bucati supravietuiesc si acum cu brio . 4 buc sunt boxe de discoteca Full Range pe undeva pe la Caransebes , si 4 buc sunt in boxa Marshall a unui chitarist celebru . Colegii lui vad ca suna mai bine si mai tare decit vechile Celestioane dar magarul nu spune ca sunt PAudio . Minte ca sunt Jensen - comanda speciala si ca a dat 1000 Eur pe toate 4 bucatile .La un concert cu 10KW FOH le trebuie 2 - 3Kw pe monitoare ca sa il poata ajunge (la ce galagie face el cu compactul lui) . Power Rating : 100 WattsNominal Chassis Diameter : 305 mm (12 in)Nominal Impedance : 4~8 ohmSensitivity (1w/1m) : 100 dBMagnet Weight : 1.41 Kg (49.7 oz)Resonant Frequency Fs : 73 HzImpedance Re : 6.4 ohmElectromagnetic Q Qes : 0.6Mechanical Q Qms : 3.31Total Q Qts : 0.5Compliance Equivalent Volume VAS : 48.12 LitrSurface Area of Cone Sd : 510 cmReference Efficiency µo : 3.11 %Voice Coil Overhang Xmax : 0.75 mmDiaphragm Mass inc Airload Mms : 35.72 GramBl Product BL : 13.28 TMCoil Inductance Le : 0.56 mH Link spre comentariu
ics Postat Februarie 1, 2005 Partajează Postat Februarie 1, 2005 Un 18" normal nu poate sa il ajungaDin punct de vedere al SPL-ului? Sau la ce va referiti? Mi-ati starnit curiozitatea. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 1, 2005 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2005 mersi de informatie..oricum tu esti expertulDar lamureste-ma de ce sa nu ma iau dupa Xmax? e clar ca la 1kHz nu ai treaba ca depasesti cursa, conteaza numai SPL, dar la 80Hz imediat depasesc aia 0.75mm, din calcule reiese ca iti trebuie 0.0088N ca sa depasesti Xmax..si eu din cate stiu daca depasesti Xmax suna prost difu, ca altfel ce semnificatie ar avea Xmaxul?Dar daca tu zici ca 4 bucati suna ca monitoarele cu 2kW in ele inseamna ca 2 vor suna ca la 500W..ceea ce e de ajuns sa vina politia sau vecinii cu topoarele la mine.Vroiam TS si la celelalt model.. sa le simulez sa vad de ce cutii au nevoie pt o comparatieAm uitat sa mentionez, satelitul meu e pe 2 cai nu pe 3..de aceea ma ingrijoreaza comportamentul sub 100HzAia stiu ca nu prea am ce sa pun pe langa el...dar nu e problema...pot oricand sa il dau mai incet...si un amplif de 100W zic ca o sa imi ajunga pana peste cap si mie si vecinilor.Deci care dif sa il aleg?Ce ar fi mai bine sa incerc? Bass reflex sau c.inchisa?Nu ma complic cu goarne la eficienta asa de mare si as prefera niste boxe mai mici. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 1, 2005 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2005 Tocmai am simulat G1251 si vad ca in bass reflex o sa am probleme cu raspunsul tranzitoriu, iar in incinta inchisa atenuarea creste sub 150Hz..mie din simulari imi place mai mult cum arata G1250 (nu am putut decat amplitudinea normata sa o calulez ca aveam Q,Vas, fs si Xmax)Tu cunosti mai bine difurile, dar vezi ca eu vreau sa obtin un satelit pe 2 cai care sa coboare macar pana in 80Hz fara sa paraie de la bas, si sa ma incadrez in max 3 mil/dif+transport (site-ul e in reparatii din cate vad si nu pot sa vad cat costa) Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Februarie 1, 2005 Partajează Postat Februarie 1, 2005 Vezi ca este ceva in neregula cu softul de simulare !Am bagat si 30 Hz in difurile alea fara sa pirie sau sa aiba vreo problema .Eu folosesc pentru a calcula raspunsul la Xmax , Loudspeaker Lab . Parametrul ce conteaza in a tine difuzorul in distorsiuni minime este Xlim nu Xmax . De obicei , Xlim este de 7 - 10 ori mai mare decat Xmax .ICS ,Ai intuit bine . Este vorba de SPL .Pentru a suna bine un sistem format dintr-un Full Range si un subbass , trebuie sa le egalizezi raspunsurile in SPL . Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 1, 2005 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2005 in fine, daca tu garantezi ca ies 2 sateliti mai buni decat cu alpha 12 la acelasi pret atunci merg pe mana ta..intr-adevar din grafice totul arata f frumosCa si teorie (te cred ca se aude bine diful...doar tu lucrezi cu ele, dar...)S-ar putea sa ai/nu ai dreptate cu Xmax...ca desi in catalog scrie Xmax cand i aplici o miscare sinusoidala merge peste Xmax cu mult din inertie, dar ma intreb daca nu cumva asta va afecta mediile..intr-o perioada de 100Hz vor exista 10 de 1kHz si o parte din ele vor fi formate cu bobina scoasa din zona liniara si ma intreb daCA asta nu va afecta calitatea sunetului. Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Februarie 2, 2005 Partajează Postat Februarie 2, 2005 Nu va fi afectat sunetul . O sa fac in acest weekend niste teste cu semnal sinusoidal de 20Hz la 200w rms intr-un difuzor cu Fs de 75Hz sa vad cum se comporta .Ar fi bine daca ai putea procura un Alpha si sa facem niste teste de auditie .Aceste fenomene interesante se intimpla pentru ca apar fenomene neliniare ( cred !) . Link spre comentariu
kappa_ii Postat Februarie 2, 2005 Partajează Postat Februarie 2, 2005 din cite stiu eu daca difuzoru depaseste xman nu este problema in basul jos dar cit timp este inafara cimpului fara indoiala ca difuzoru nu v-a mai scoate medii si mai ales amplificatoru nu v-a mai avea cum sa traga de membrana inapoi decit dupa ce difuzoru reintra in plaza de actiune a xmax . orcum difuzoru in discutie nu este de bas sub 80 hz asa ca nu prea are motiv sa depaseasca xmax. si avind in vedere spl este un difuzor foarte bun la banii lui Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 2, 2005 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2005 kappa..tu ai vazut ce scrie mai sus?..cum sa nu fie probleme?daca nu crezi calculeaza si vezi ca sub 200Hz deja sari peste Xmaxu de 0.75mm cu 200W in el(is cam stresat ca am examen peste 2 ore si nu imi place cand cineva spune aceleasi lucruri care l-am spus si eu dar cu alte cuvinte)De eminence nu prea am cum sa fac rost..adica ma pot duce la vreo carora le-am facut boxe cu alpha 12 si sa le cer un dif, dar cum o sa pot eu sa ascult g1250/1, ca nu vreau sa dau ture pe altundeva numai sa ascult un dif?Graficele imi plac mai mult la g1250 si la 1251 decat la alpha 12.Daca ai putea sa faci niste teste cu muzica+un sinus de 80Hz sau cu doua sinusuri de 50 si 8000(nu cred ca are rost sa freci diful cu 20Hz) cred ca ar fi mult mai concludente decat un singur sinus pe care il ajuta inertia sa se miste..(Asta daca te plictisesti si ai prea mult timp liber, desi nu cred).Dar mai e o alta chestie care rastoarna teoria de mai sus: campul magnetic e mai puternic la frecvente mai inalte(daca I este constant) si atunci s-ar putea ca iesirea din Xmax sa nu fie o problema asa de mareEu zic ca subiectul asta merita investigat..cel eu putin nu am gasit un material care sa trateze prea amanuntit aceasta tema, doar banalul "nu depasiti Xmax"Vreau o recomandare ferma de genul : "IO Dj DNA, mare constructor de boxe, iti spun cu mana pe inima ca de la P-audio nu mai gasesti nimic care sa mearga in banda 70Hz-5kHz mai clar(asta ma intereseaza mai mult) si mai tare decat G1250 sau G1251 cu un pret in jur de 2 mil lei si daca nu o sa faca fata in banda aia fara sa paraie eu o sa ma las de facut boxe si ma apuc de vandut seminte :P "PS spune-mi te rog pretul la g1250 si g1251, ca vad ca site-ul e in revizie Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Februarie 2, 2005 Partajează Postat Februarie 2, 2005 G1250 - 1.999.999G1251 - 2.320.000 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum