dacos Postat Aprilie 4, 2022 Partajează Postat Aprilie 4, 2022 Salutare, Aș avea nevoie să confecționez o cutie din tablă inox 1mm, cu dimensiunile 51cm x 34cm x 11cm (h). Modelul este cel din poză. Tabla o am și este deja marcată (am încercat să o confecționez singur și mi-am dat seama că e prea tare). Cunoașteți pe cineva care m-ar putea ajuta? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 4, 2022 Partajează Postat Aprilie 4, 2022 Chiar e absolut necesar s-o îndoi în loc s-o decupezi şi s-o asamblezi cu popnituri, şuruburi sau sudură ? Pentru asemenea îndoituri se folosesc abkanturi (prese de îndoit tabla) ce nu sunt disponibile oriunde, deşi nu sunt chiar greu de făcut.Se poate face şi cu o simplă menghină plus nişte bacuri, dar dacă ţii la finisajul suprafeţelor, nu recomand... Link spre comentariu
dacos Postat Aprilie 5, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2022 Aș prefera sa fie îndoită la abkant. Arată mult mai bine. Dacă îi decupez laturile, ar trebui să îi fac o structură interioară de care să prind popniturile. Nu pot îndoi muchii de care să prind niturile. De sudat n-am sudat niciodată tablă așa subțire (doar cu electrod sudez diverse mărunțișuri). Nu îmi dau seama cum se va deforma. Dacă se încovoaie aiurea, compromit materialul. Nici nu prea am mult material rămas cu care să experimentez. Link spre comentariu
dacos Postat Aprilie 5, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2022 Mulțumesc. Am încercat la dumnealui, care mi-a făcut mai multe cutii pentru montaje. Din păcate, nu mă poate ajuta de data asta. Link spre comentariu
grosu99 Postat Aprilie 8, 2022 Partajează Postat Aprilie 8, 2022 De obicei se folose sc profile de Al tip L si nu se mai indoaie nimic,doar se prind in popnitruri Link spre comentariu
spik Postat Aprilie 12, 2022 Partajează Postat Aprilie 12, 2022 Se poate, cu ceva indemanare, prin chertare cu flexul pe liniile de indoire. Link spre comentariu
dacos Postat Aprilie 17, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2022 La 08.04.2022 la 22:01, grosu99 a spus: De obicei se folose sc profile de Al tip L si nu se mai indoaie nimic,doar se prind in popnitruri Este foarte bună ideea. La 12.04.2022 la 18:33, spik a spus: Se poate, cu ceva indemanare, prin chertare cu flexul pe liniile de indoire. Așa voi încerca să fac, deși inițial nu voiam să subțiez tabla. Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 17, 2022 Partajează Postat Aprilie 17, 2022 Daca ai un cric hidraulic de 5t poti improviza o presa cu 2 bucati de cornier. Indoi tabla intre cele 2 bucati de cornier. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum