Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Îndoire tablă - cutie tablă

dacos

Postări Recomandate

Salutare,

Aș avea nevoie să confecționez o cutie din tablă inox 1mm, cu dimensiunile 51cm x 34cm x 11cm (h). Modelul este cel din poză.
Tabla o am și este deja marcată (am încercat să o confecționez singur și mi-am dat seama că e prea tare).
Cunoașteți pe cineva care m-ar putea ajuta? 
gi-sheet-metal-box-500x500.jpg

IMG-20220401-185153.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dacos

4

• d2134

1

• validae

1

• grosu99

1

Top autori în acest subiect

Chiar e absolut necesar s-o îndoi în loc s-o decupezi şi s-o asamblezi cu popnituri, şuruburi sau sudură ? Pentru asemenea îndoituri se folosesc abkanturi (prese de îndoit tabla) ce nu sunt disponibile oriunde, deşi nu sunt chiar greu de făcut.Se poate face şi cu o simplă menghină plus nişte bacuri, dar dacă ţii la finisajul suprafeţelor, nu recomand...

Link spre comentariu

Aș prefera sa fie îndoită la abkant. Arată mult mai bine. Dacă îi decupez laturile, ar trebui să îi fac o structură interioară de care să prind popniturile. Nu pot îndoi muchii de care să prind niturile.

De sudat n-am sudat niciodată tablă așa subțire (doar cu electrod sudez diverse mărunțișuri). Nu îmi dau seama cum se va deforma. Dacă se încovoaie aiurea, compromit materialul. Nici nu prea am mult material rămas cu care să experimentez. 

Link spre comentariu
La 08.04.2022 la 22:01, grosu99 a spus:

De obicei se folose sc profile de Al  tip L si nu se mai indoaie nimic,doar se prind in popnitruri

Este foarte bună ideea.

La 12.04.2022 la 18:33, spik a spus:

Se poate, cu ceva indemanare, prin chertare cu flexul pe liniile de indoire.

Așa voi încerca să fac, deși inițial nu voiam să subțiez tabla.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări