Janos.ro Postat Aprilie 13, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2022 (editat) Da... am desfacut ecranul. Din pacate nu stiu ce se poate face. In primul rand, are ledurile pe laterale, de culoare albastra. Toate functioneaza! Cu alte cuvinte, nu este nici un led ars. Insa difuzorul este ars, innegrit, crapat. Am desfacut un Samsung Q-LED de 65 in speranta sa pot folosi difuzorul de la el, dar nu cred ca se poate. Cel din televizorul acesta este transparent, cel din Q-LED e mat, cu iluminare din spate, nu din laterala. Intr-adevar televizorul are o folie galbena care rezulta lumina alba. S-ar putea ca acela sa poate fi folosit, dar difuzorul sigur nu. Aveti vreo idee? Eventual un televizor cu ecran spart? Sau poate sa-mi spuna cineva daca vreunul din modelele acestea are iluminatul la fel? Acestea l-am gasit pe OLX cu display spart. UE55KU6459 UE55TU8072 UE55TU7092UXXH UE55AU8072UXXH UE55JU6740UXXU UE55NU7102K UE55NU7093U UE55F6510SS UE55RU7452 UE55RU7172U UE55NU7102KXXH UE55RU7092 UE55RU7102 UE55RU7172 UE55NU7402 UE50H6470 UE55RU7472UXXH UE55NU7172U UE55TU7190 UE55F6170SS UE55TU8502UXXH UE55NU7102KXXH UE55RU7179 UE55KU5092U Toate cele bune, Janos Editat Aprilie 13, 2022 de Janos.ro Link spre comentariu
novica Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 UE55k6300 FHD curbat are iluminat lateral plexic in el are cod BN61-13756A Link spre comentariu
iuliantv Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 azi nu cred cå mai apuc,dar maine verific ce mai am poate o fi så am ceva ca al dv Link spre comentariu
zvasile Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 atunci si eu as avea nevoie de asa ceva pentru un UE50NU7092U,are 2 barete jos,38 leduri fiecare Link spre comentariu
Janos.ro Postat Aprilie 14, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2022 5 hours ago, iuliantv said: azi nu cred cå mai apuc,dar maine verific ce mai am poate o fi så am ceva ca al dv Ar fi super, multumesc pentru intentie. Link spre comentariu
stefank Postat Aprilie 15, 2022 Partajează Postat Aprilie 15, 2022 posibil ca trebuie schimbate si ledurile , nu cred ca trebuie sa lumineze albastru , si plexiglasul nu degeaba s-a ars , s-a ars pentru ca ledurile se incing Link spre comentariu
yokoono Postat Aprilie 15, 2022 Partajează Postat Aprilie 15, 2022 Nu posibil ci sigur trebuie schimbate ledurile. S-a incercat curatarea plasticului dispersor, la arsurile de la leduri, cu smirghel, freza dar lucrarea nu a iesit perfect. Intoarcerea platicului cu partea buna spre leduri si arsurile sus nu este viabila (valabil pentru cele cu leduri pe o singura parte). Plasticul, din constructie, disipa lumina mai mult in partea de sus si mai putin jos. Intors, face ca imaginea sa fie prea luminoasa jos si intunecata sus. Mai sunt urmele de afumatura care pot ajunge de jos pana sus care parca s-au impregnat in plastic. Un artificiu ar fi sa se deplaseze benzile cu leduri stanga sau dreapta pana cand ledurile vor cadea pe partea ne arsa a plasticului. Plastic crapat este nereparabil fara a se vedea :lucratura". In rest doar inlocuit cu unul de la un tv spart dar care sa nu sufere de aceeasi boala. De vanzare plastic in magazine inca nu am vazut. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 15, 2022 Partajează Postat Aprilie 15, 2022 Acum 2 ore, yokoono a spus: Nu posibil ci sigur trebuie schimbate ledurile. S-a incercat curatarea plasticului dispersor, la arsurile de la leduri, cu smirghel, freza dar lucrarea nu a iesit perfect. Intoarcerea platicului cu partea buna spre leduri si arsurile sus nu este viabila (valabil pentru cele cu leduri pe o singura parte). Plasticul, din constructie, disipa lumina mai mult in partea de sus si mai putin jos. Intors, face ca imaginea sa fie prea luminoasa jos si intunecata sus. Mai sunt urmele de afumatura care pot ajunge de jos pana sus care parca s-au impregnat in plastic. Un artificiu ar fi sa se deplaseze benzile cu leduri stanga sau dreapta pana cand ledurile vor cadea pe partea ne arsa a plasticului. Plastic crapat este nereparabil fara a se vedea :lucratura". In rest doar inlocuit cu unul de la un tv spart dar care sa nu sufere de aceeasi boala. De vanzare plastic in magazine inca nu am vazut. Parca aswo are. Link spre comentariu
iuliantv Postat Aprilie 15, 2022 Partajează Postat Aprilie 15, 2022 nu am ,curbat am doar 55tu8372 55k6300 Link spre comentariu
Janos.ro Postat Aprilie 15, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2022 OK... am citit un articol din care inteleg, ca de fapt acest televizor este un model timpuriu de QLED, desi nu exista atunci denumirea asta. De aici iluminatul albastru si luminoforii galbeni "pentru o gama de culori extinsa". Oare nu merge de la ceva QLED, de exemplu 55Q70TA ? 12 hours ago, iuliantv said: nu am ,curbat am doar 55tu8372 55k6300 Multumesc. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 16, 2022 Partajează Postat Aprilie 16, 2022 Deci , pentru amatorii de senzatii blonde , cu cracii lungi si tzitze mari ...folia respectiva se numeste light guide plate , pe scurt LGP . Firma Samsung face asa ceva pentru orice model , incepind cu 32 inch in sus ...totusi , preturile sint extrem de mari pt asa ceva . Sper sa nu ma insel foarte tare , dar pt modelul lui Janos.ro trebuie musai sa fie un aparat din seria J8xxx ... Intr-un acces de maxima dezinvoltura intelectuala , aproape ca as fi tentat sa ma bat cu caramida in piept ca virgula codul corect este BN61-12260B ......oricum ar fi , pretul zero de afara pt acest cod este de minim 360 ron ... Link spre comentariu
Janos.ro Postat Aprilie 16, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2022 Multumesc frumos, informatie foarte utila! Deocamdata caut televizoare cu ecranul spart, poate am noroc sa nimeresc unul potrivit. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 La 15.04.2022 la 11:57, dan cod a spus: Parca aswo are. aswo nu este firma serioasa, am cumparat 2 STK de la ei in valoare de 750 lei si un stk era defect si nu au vrut sa il schimbe in garantie, niste hoti Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Acum 16 minute, Florinel TV a spus: aswo nu este firma serioasa, am cumparat 2 STK de la ei in valoare de 750 lei si un stk era defect si nu au vrut sa il schimbe in garantie, niste hoti Eu cumpăr de la ei de peste 20 de ani. Adevărul este ca toți mai au și stifturi. Ce STK sa dai 750 lei pe ele? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Toate componentele ,,de firmă,, se testează individual înainte de marcare, deci e cam greu de crezut asta.Că a cedat în montaj din cauze ce au scăpat depanatorului la prima vedere, mai degrabă.Magazinele serioase nu cred să ia piese din surse dubioase.Am păţit însă chestia asta cu magazin obscur din Craiova, acum desfiinţat (Dioda) atunci când l-am trimis pe un coleg să cumpere un integrat audio NEC, nu mai ştiu ce cod avea.Finalul defect ,,cârâia,, încetişor, dovadă că mai avea ceva bun prin el.Când a venit colegul cu un integrat care avea codul desenat parcă din pensulă cu bronz argintiu de sobe, l-am trimis să-l dea înapoi.Era vizibil o făcătură, dar colegul nu a ascultat şi n-a vrut să-l dea înapoi. L-am montat şi nu scotea niciun sunet, nu se încălzea, nimic.... Ca să-i dovedesc că era o ,,ţeapă,, i-am montat integratul defect, iar cu ăla se mai auzea ceva încetişor.Degeaba am mers cu integratul la magazin, vânzătoarea susţinea că doar patronul putea să-i returneze banii, bla, bla....iar patronul binenţeles că nu era de găsit.Colegul i-a aruncat integratul în cap, a înjurat-o bine şi a plecat.În final i-am pus un TDA 2005 serios şi asta a fost.Eu aş fi mers mai departe la OPC fiindcă dăduse mult pe făcătura aia, dar cum colegul a renunţat, l-am lăsat în boii lui... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum