Janos.ro Postat Aprilie 2, 2022 Partajează Postat Aprilie 2, 2022 Buna tuturor. Este vorba de un televizor Samsung UE55JS8005T Imaginea se vede cu pete si intunecata. Din cate vad eu fara sa desfac, toate ledurile merg. Impresia mea este ca din cauza supraincalzirii, a ars si a topit difuzorul de lumina si poate filtrele. Asa sa fie? Daca e asa, e de aruncat? Nu prea am sanse sa gasesc alt TV la fel cu ecran spart sau altceva. Sursa pentru asa ceva nou nu am. Voi cum rezolvati problemele acestea? Dupa cum apare, eu cred ca e edge led pe laturi, nici sa intorc nu se pune problema. Multumesc pentru eventualele sfaturi, toate cele bune, Janos Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 3, 2022 Partajează Postat Aprilie 3, 2022 Cred că difuzorul optic folosit la acest tv se mai foloseşte şi la alte modele.Nu cred că au făcut un unicat.Deci şanse ar fi să găsiţi un tv de aceleaşi dimensiuni şi cu acelaşi sistem de iluminare, dar cu ecranul spart.Totuşi trebuie desfăcut panelul şi văzut ce s-a întâmplat acolo.Samsung foloseşte la iluminat conexiuni serie/paralel, asta face ca uneori chiar dacă se ard unele leduri, secţiunile rămase să continue să lumineze şi invertorul să nu intre în protecţie.Am reparat recent un televizor Smart similar ca dimensiuni, era cât pe ce să ia foc de la un led ars, care topise cam 5 mm din difuzorul optic.Atunci a fost suficient doar să îndepărtez porţiunea arsă prin răzuire, nu a trebuit să schimb plasticul difuzorului optic. Dar filtrul extern al panelului cum se prezintă ? Să nu fie cumva afectat de spălarea ecranului cu spray de curăţare şi parţial exfoliat. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Aprilie 3, 2022 Partajează Postat Aprilie 3, 2022 Pot fi cateva led-uri ce produc mai putina lumina plus carbonizat difuzorul optic. In partea dreapta pare si fisurat acel difuzor optic,asta nu se poate remedia. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 3, 2022 Partajează Postat Aprilie 3, 2022 Am fost dezamăgit de sistemul de lipire cu bandă dublu adezivă al ledurilor de backlight tv.E o porcărie imensă, are o rezistenţă termică mare şi nu răceşte corect banda de leduri, chiar din aluminiu fiind.Cel mai corect e să prinzi banda cu leduri direct pe şasiu, folosind pastă termică de silicon şi eventual şuruburi din loc în loc.Unele televizoare au din construcţie acest tip de fixare, cu toate că nu sunt ,,firme,, celebre ca Samsung, ci turcii de la Vestel.... Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 3, 2022 Partajează Postat Aprilie 3, 2022 (editat) 1 oră în urmă, validae a spus: Am fost dezamăgit de sistemul de lipire cu bandă dublu adezivă al ledurilor de backlight tv.E o porcărie imensă, are o rezistenţă termică mare şi nu răceşte corect banda de leduri, chiar din aluminiu fiind partial adevarat , partial fals ... depinde ff mult de catre cine este fabricata banda dublu adeziva ...si acestea au diverse calitati , ca si restul componentelor electronice ... din punctul meu de vedere , eu asa le-as ordona ... calitate 1 ...banda alba 3M , SUA calitate 2... banda galbena Coroplast , Germania calitate 3 ...celebra banda albastra , prezenta peste tot prin RSR credeti-ma pe cuvint , mi-au trecut toate cele 3 tipuri prin mina , nu vorbesc din basme sf ... Editat Aprilie 3, 2022 de misuraelectronic Link spre comentariu
Janos.ro Postat Aprilie 3, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2022 Multumesc, Domnilor pentru sfaturi. Deci ramane sa desfac si sa vad... Filtrul extern pare intact, cu televizorul oprit e uniform si neted. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 3, 2022 Partajează Postat Aprilie 3, 2022 Totusi ...eu cred ca sint si niscaiva leduri arse pe-acolo . Am asa ...o presimtire ... Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 3, 2022 Partajează Postat Aprilie 3, 2022 100% are leduri și difuzorul de lumina fisurat și deformat. Au început sa apară la aswo unele modele. Link spre comentariu
Janos.ro Postat Aprilie 3, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2022 (editat) Ar putea sa imi spune cineva daca se potriveste de la Samsung UE55JS8590 ? Ma gandeam ca au multe in comun: Seria (anul) JS Seria 8xxx P.S. Din pacate cred ca acesta este curbat. Pe unele site-uri parea flat, dar mai degraba cred ca e curbat. Editat Aprilie 4, 2022 de Janos.ro Link spre comentariu
OLTEANU66 Postat Aprilie 4, 2022 Partajează Postat Aprilie 4, 2022 acolo problema nu pare a fi din pricina dispersorului,led-urile(din cate stiu) sunt amplasate in partea de jos a ecranului. Link spre comentariu
Janos.ro Postat Aprilie 4, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2022 1 hour ago, OLTEANU66 said: acolo problema nu pare a fi din pricina dispersorului,led-urile(din cate stiu) sunt amplasate in partea de jos a ecranului. Inteleg... Si eu credeam ca ledurile sunt in partea de jos, dar atunci ce ar putea produce acest efect? Link spre comentariu
yokoono Postat Aprilie 4, 2022 Partajează Postat Aprilie 4, 2022 Eu am gasit si leduri montate stanga/dreapta. Pe led este aplicat un strat difuzor de lumina de culoare galbena. Ce componenta chimica are eu nu stiu. Cu timpul acea pelicula se crapa si se dezlipeste de suprafata ledului. De distractie eu am incercat sa vopsesc ledul cu tot felul de combinatii de culori, cu tot felul de vopsele. Vacs. Sunt leduri fabricate asa de 3x3 mm dar sunt si unele minuscule pe care abia le vad cu lupa. Astea sunt chichita producatorului sa nu mai poti reconditiona baretele. In plus transferul de caldura este.... ca si cum n-ar fi. Daca la cele de 3x3 mai poti inlocui un led, la cel minuscul este sinucidere curata. Si uite asa cumperi toate baretele. Treaba este ca daca le vrei "originale" este posibil sa te lovesti de aceeasi problema mai devreme sau mai tarziu. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Aprilie 4, 2022 Partajează Postat Aprilie 4, 2022 (editat) Acela este un fel e luminofor. led-ul produce lumina albastra combinate rezulta alb https://compoundsemiconductor.net/article/94709/Phosphors_The_driving_force_behind_white_LEDs/feature Editat Aprilie 4, 2022 de gabiz_ro Link spre comentariu
sorintv Postat Aprilie 4, 2022 Partajează Postat Aprilie 4, 2022 Exista tv-uri cu leduri backlight care lumineaza in albastru, apoi este o folie de culoare galbena ca un fel de luminofor, si lumina devine alba. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 4, 2022 Partajează Postat Aprilie 4, 2022 Acum 13 ore, Janos.ro a spus: Ar putea sa imi spune cineva daca se potriveste de la Samsung UE55JS8590 ? dap , sint exact aceleasi barete la ambele modele ...2 la numar . din pacate pt tine , fiecare bareta este realizata din multe leduri smd , lipite unul linga altul de-a lungul unei baghete subtiri , continuate cu un radiator de aluminiu ...lung , lat si ingust cit bareta . subtirimea fizica a intregului aparat , plus prezenta unui numar mare de leduri smd , fix montate unul linga altul conduc la o racire absolut deficitara a ledurilor ...intocmai ca la toata seria MU , NU si RU de la Samsung . conceptia acestor sisteme de racire leduri ale celor 3 serii de mai sus este defectuasa ...acum , bag seama ca si seria JS calca pe urmele celor 3 de mai sus ...din cauza temperaturilor ridicate , dispersoarele ajung chiar sa se deformeze , chiar sa se topeasca in anumite zone , iar foliile translucide se afuma si , in urma plastifierii , devin casante in portiunile afumate rau ... atunci cind se schimba baretele ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum