Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung UE55JS8005T difuzor de lumina si polarizatoare arse?

Janos.ro

Postări Recomandate

Buna tuturor.

Este vorba de un televizor Samsung UE55JS8005T 

Imaginea se vede cu pete si intunecata.

Din cate vad eu fara sa desfac, toate ledurile merg.

Impresia mea este ca din cauza supraincalzirii, a ars si a topit difuzorul de lumina si poate filtrele.

Asa sa fie?

Daca e asa, e de aruncat? Nu prea am sanse sa gasesc alt TV la fel cu ecran spart sau altceva.

Sursa pentru asa ceva nou nu am.

Voi cum rezolvati problemele acestea?

Dupa cum apare, eu cred ca e edge led pe laturi, nici sa intorc nu se pune problema.

Multumesc pentru eventualele sfaturi, toate cele bune,

Janos

IMG_20211229_184604_resize.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yokoono

11

• Janos.ro

9

• iuliantv

7

• misuraelectronic

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cred că difuzorul optic folosit la acest tv se mai foloseşte şi la alte modele.Nu cred că au făcut un unicat.Deci şanse ar fi să găsiţi un tv de aceleaşi dimensiuni şi cu acelaşi sistem de iluminare, dar cu ecranul spart.Totuşi trebuie desfăcut panelul şi văzut ce s-a întâmplat acolo.Samsung foloseşte la iluminat conexiuni serie/paralel, asta face ca uneori chiar dacă se ard unele leduri, secţiunile rămase să continue să lumineze şi invertorul să nu intre în protecţie.Am reparat recent un televizor Smart similar ca dimensiuni, era cât pe ce să ia foc de la un led ars, care topise cam 5 mm din difuzorul optic.Atunci a fost suficient doar să îndepărtez porţiunea arsă prin răzuire, nu a trebuit să schimb plasticul difuzorului optic.

Dar filtrul extern al panelului cum se prezintă ? Să nu fie cumva afectat de spălarea ecranului cu spray de curăţare şi parţial exfoliat.

Link spre comentariu

Pot fi cateva led-uri ce produc mai putina lumina plus carbonizat difuzorul optic.

In partea dreapta pare si fisurat acel difuzor optic,asta nu se poate remedia.

Link spre comentariu

Am fost dezamăgit de sistemul de lipire cu bandă dublu adezivă al ledurilor de backlight tv.E o porcărie imensă, are o rezistenţă termică mare şi nu răceşte corect banda de leduri, chiar din aluminiu fiind.Cel mai corect e să prinzi banda cu leduri direct pe şasiu, folosind pastă termică de silicon şi eventual şuruburi din loc în loc.Unele televizoare au din construcţie acest tip de fixare, cu toate că nu sunt ,,firme,, celebre ca Samsung, ci turcii de la Vestel....

Link spre comentariu
1 oră în urmă, validae a spus:

Am fost dezamăgit de sistemul de lipire cu bandă dublu adezivă al ledurilor de backlight tv.E o porcărie imensă, are o rezistenţă termică mare şi nu răceşte corect banda de leduri, chiar din aluminiu fiind

partial  adevarat ,  partial  fals ... 

depinde  ff  mult  de  catre  cine  este  fabricata  banda  dublu  adeziva ...si  acestea  au  diverse  calitati , ca  si  restul  componentelor  electronice ... din  punctul  meu  de  vedere ,  eu  asa  le-as  ordona  ...

calitate 1 ...banda  alba  3M , SUA

calitate 2... banda  galbena  Coroplast , Germania

calitate 3 ...celebra  banda  albastra , prezenta  peste tot prin RSR

credeti-ma  pe  cuvint ,  mi-au  trecut  toate  cele  3  tipuri  prin  mina , nu  vorbesc  din  basme  sf ...:rzb

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Ar putea sa imi spune cineva daca se potriveste de la Samsung UE55JS8590 ?

Ma gandeam ca au multe in comun:

Seria (anul) JS

Seria 8xxx

P.S. Din pacate cred ca acesta este curbat. Pe unele site-uri parea flat, dar mai degraba cred ca e curbat.

Editat de Janos.ro
Link spre comentariu
1 hour ago, OLTEANU66 said:

acolo problema nu pare a fi din pricina dispersorului,led-urile(din cate stiu) sunt amplasate in partea de jos a ecranului.

Inteleg...

Si eu credeam ca ledurile sunt in partea de jos, dar atunci ce ar putea produce acest efect?

Link spre comentariu

Eu am gasit si leduri montate stanga/dreapta. Pe led este aplicat un strat difuzor de lumina de culoare galbena. Ce componenta chimica are eu nu stiu. Cu timpul acea pelicula se crapa si se dezlipeste de suprafata ledului. De distractie eu am incercat sa vopsesc ledul cu tot felul de combinatii de culori, cu tot felul de vopsele. Vacs. Sunt leduri fabricate asa de 3x3 mm dar sunt si unele minuscule pe care abia le vad cu lupa. Astea sunt chichita producatorului sa nu mai poti reconditiona baretele. In plus transferul de caldura este.... ca si cum n-ar fi. Daca la cele de 3x3 mai poti inlocui un led, la cel minuscul este sinucidere curata. Si uite asa cumperi toate baretele. Treaba este ca daca le vrei "originale" este posibil sa te lovesti de aceeasi problema mai devreme sau mai tarziu.

Link spre comentariu

Exista tv-uri cu leduri backlight care lumineaza in albastru, apoi este o folie de culoare galbena ca un fel de luminofor, si lumina devine alba.

Link spre comentariu
Acum 13 ore, Janos.ro a spus:

Ar putea sa imi spune cineva daca se potriveste de la Samsung UE55JS8590 ?

dap , sint  exact  aceleasi  barete  la  ambele  modele ...2  la  numar . din  pacate pt  tine , fiecare  bareta  este  realizata  din  multe  leduri  smd ,  lipite  unul  linga  altul  de-a  lungul  unei  baghete  subtiri ,  continuate  cu  un  radiator   de  aluminiu ...lung , lat  si  ingust  cit  bareta  . 

subtirimea  fizica  a   intregului  aparat  ,  plus  prezenta  unui  numar  mare  de  leduri  smd ,  fix  montate  unul  linga  altul  conduc  la  o  racire  absolut  deficitara  a  ledurilor ...intocmai  ca  la  toata  seria  MU , NU si RU   de  la  Samsung .

conceptia  acestor  sisteme  de  racire  leduri  ale  celor  3  serii  de  mai  sus  este  defectuasa  ...acum ,  bag  seama ca  si  seria  JS  calca  pe  urmele  celor  3  de  mai  sus ...din  cauza  temperaturilor ridicate ,  dispersoarele  ajung  chiar  sa  se  deformeze ,  chiar  sa  se  topeasca  in  anumite  zone ,  iar  foliile  translucide  se  afuma  si ,  in  urma  plastifierii  ,  devin  casante  in  portiunile  afumate  rau  ... atunci  cind  se  schimba  baretele  ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări