Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Steel scraping - precizie 5 microni

mihail felix dumitrescu

Postări Recomandate

Salut. Am facut un test de scraping ca sa vad care este precizia maxima la care pot sa razui otel. Este stiut ca otelul sa razuie greu, mult mai greu decat fonta. Fonta este fainoasa cand o razui, otelul are ''scame'' multe . Am reusit in final sa obtin 5 microni. Dureaza mult si este dificil, insa rezultatul este multumitor. Asta este scraping to flatness; am facut scraping to parallelism (cu fonta),  care este si mai nasol; n-am avut inca timpul sa ma apuc de scraping to perpendicularity, care cred ca este centura neagra in scraping. Am postat pe YT, cine vrea sa vizioneze acesta este link-ul: https://youtu.be/iLbAAGpMXe0

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihail felix dumitrescu

4

• amudsen

1

• area51

1

• Усилитель

1

Top autori în acest subiect

Esti printre putinii de pe acest sait care au cunostinte teoretice si preocupari practice in domeniul asta.

Felicitari pentru realizarile tale!

Placa de granit este cat un continent!!!!!

Link spre comentariu

Explica si mie ce este asta? Ca la inceput am crezut ca faci o suprafata superneteda prin prelucrari mecanice. Dupa vizionare nu mai inteleg nimic.

Link spre comentariu
14 hours ago, Усилитель said:

Explica si mie ce este asta? Ca la inceput am crezut ca faci o suprafata superneteda prin prelucrari mecanice. Dupa vizionare nu mai inteleg nimic.

Este o metoda manuala de super-finisare. Pe Youtube am postat rezultatele acestei metode, nu metoda in sine.

Editat de mihail felix dumitrescu
Link spre comentariu
9 hours ago, amudsen said:

Cred ca intelegi mai bine de aici, e o metoda de finisare (cred).

L.E.

E o forma de lepuire.

Este intr-adevar o metoda de super-finisare. Lepuirea este cumva diferita; se folosesc niste emulsii  si se freaca suprafata metalului. Diferenta majora intre cele doua metode, lepuire si razuire, este in scopul fiecareia: razuirea are drept scop planeitatea unei suprafete, lepuirea are drept scop netezirea unei suprafete (miscorarea rugozitatii). Lepuirea intervine dupa razuire. (optional).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări