mihail felix dumitrescu Postat Aprilie 2, 2022 Partajează Postat Aprilie 2, 2022 Salut. Am facut un test de scraping ca sa vad care este precizia maxima la care pot sa razui otel. Este stiut ca otelul sa razuie greu, mult mai greu decat fonta. Fonta este fainoasa cand o razui, otelul are ''scame'' multe . Am reusit in final sa obtin 5 microni. Dureaza mult si este dificil, insa rezultatul este multumitor. Asta este scraping to flatness; am facut scraping to parallelism (cu fonta), care este si mai nasol; n-am avut inca timpul sa ma apuc de scraping to perpendicularity, care cred ca este centura neagra in scraping. Am postat pe YT, cine vrea sa vizioneze acesta este link-ul: https://youtu.be/iLbAAGpMXe0 Link spre comentariu
area51 Postat Aprilie 4, 2022 Partajează Postat Aprilie 4, 2022 Esti printre putinii de pe acest sait care au cunostinte teoretice si preocupari practice in domeniul asta. Felicitari pentru realizarile tale! Placa de granit este cat un continent!!!!! Link spre comentariu
mihail felix dumitrescu Postat Aprilie 6, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2022 Multumesc. Din fericire cred ca sunt destui pe aici care au practica destula in domeniul lor, asa ca avem de la cine invata. Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 7, 2022 Partajează Postat Aprilie 7, 2022 Explica si mie ce este asta? Ca la inceput am crezut ca faci o suprafata superneteda prin prelucrari mecanice. Dupa vizionare nu mai inteleg nimic. Link spre comentariu
amudsen Postat Aprilie 7, 2022 Partajează Postat Aprilie 7, 2022 (editat) Cred ca intelegi mai bine de aici, e o metoda de finisare (cred). L.E. E o forma de lepuire. Editat Aprilie 7, 2022 de amudsen Link spre comentariu
mihail felix dumitrescu Postat Aprilie 7, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2022 (editat) 14 hours ago, Усилитель said: Explica si mie ce este asta? Ca la inceput am crezut ca faci o suprafata superneteda prin prelucrari mecanice. Dupa vizionare nu mai inteleg nimic. Este o metoda manuala de super-finisare. Pe Youtube am postat rezultatele acestei metode, nu metoda in sine. Editat Aprilie 7, 2022 de mihail felix dumitrescu Link spre comentariu
mihail felix dumitrescu Postat Aprilie 7, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2022 9 hours ago, amudsen said: Cred ca intelegi mai bine de aici, e o metoda de finisare (cred). L.E. E o forma de lepuire. Este intr-adevar o metoda de super-finisare. Lepuirea este cumva diferita; se folosesc niste emulsii si se freaca suprafata metalului. Diferenta majora intre cele doua metode, lepuire si razuire, este in scopul fiecareia: razuirea are drept scop planeitatea unei suprafete, lepuirea are drept scop netezirea unei suprafete (miscorarea rugozitatii). Lepuirea intervine dupa razuire. (optional). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum