Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bruiaj radio de la panourile fotovoltaice

catax4u

Postări Recomandate

Va salut. Unchiul meu a montat anul trecut un sistem de panouri fotovoltaice doar pt consum propriu cu invertor de 5 KW la 48 VDC sistemul cumulat de baterii. Dar de atunci are probleme cu receptia radio, indiferent ca e vb de radio alimentat din priza sau cu baterii, apare bruiaj permanent. Se poate face ceva sa nu mai bruieze radio asa?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• catax4u

2

• Mircea

1

• iop95

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nimic, astea sunt dezavantajele electronicii de putere, poluarea radio este imposibil de combatut. 

De curiozitate, la ce distanta incep sa se atenueze bruiajele?

Link spre comentariu

Oriunde sta in curte nu poate asculata radio. Chiar si la poarta este afectat radioul din ce mi-a spus. Si sunt vreo 15-20 m distanta  fata de sistemul fotovoltaic.

Link spre comentariu

Comutaţia invertorului de putere se transmite prin fire şi radiază departe.Ca să atenueze acest efect, ar trebui ecranate în tub metalic toate conexiunile dintre invertor, baterii şi instalaţia casei.Plus filtre EMI de putere între casă şi conexiunile cu invertorul de putere.Nu ştiu dacă e dispus să facă aşa efort pentru a asculta radioul.Eu i-aş recomanda să asculte radio online prin telefonul mobil.Acela nu va fi bruiat, fiindcă bruiajul e maxim doar pe frecvenţele radio, nu şi pe pachetele de date...

Link spre comentariu

Sa treaca pe un invertor on-grid.

Lucreaza la tensiuni mult mai mari, 600-1000V si curent mult mai mici.

Booster-ele de la 48V la 350-400V,  la 4-5kW lucreaza la 30-50A daca sunt 3/2 string-uri... cu asemenea curenti si probabil fara filtre pe DC input... cablurile si panourile vor emite broadband... noroc ca ancom se ocupa cu alte cascadorii.

Link spre comentariu

Dacă ar fi şi nişte vecini la fel de afectaţi de bruiaj, s-ar lăsa cu ceva investiţii costisitoare pentru eliminarea perturbaţiilor.Acolo trebuie să vină cineva cu aparatură specifică şi să vadă ce filtre trebuie puse, nu poţi merge la ,,ghici,,...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări