Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem de apasare pe tastatura Ajutor.

Ravenscar17

Postări Recomandate

Buna ziua,nu ma pricep,nu sunt in domeniu ideea este ca vreau sa fac ceva de apasat pe tastatura automat la 2-4 secunde(preferabil daca as putea sa il controlez sa setez eu) M-am uitat pe net am vazut acest video 

Eu as vrea sa fac asa ceva.Sa merga 180 de grade cand sus cand jos, apoi sa o sa ii pun eu ceva cu greutate cu un elastic pe tastatura,cand se duce motorasul in jos sa imi apese pe tasta respectiva. Ce ar trebui sa cumpar am vazut motorul respectiv din video costa 10 lei si driverul lui 5 lei

https://www.sigmanortec.ro/Motor-pas-cu-pas-5V-28BYJ48-p126284049?gclid=CjwKCAjwopWSBhB6EiwAjxmqDaQnCNBHSFOfVYKMLDk4zYLR-g2khAbu7JDWg2mriLIQwBLJpwcw0RoCzn0QAvD_BwE

https://www.sigmanortec.ro/modul-driver-motor-pas-cu-pas-4-faze-uln2003-5-12v?fast_search=fs

#1 link la motoras

#2 link la Driver

Ce trebuie sa mai cumpar? ma puteti ajuta va rog cu tot ce trebuie sa cumpar ca sa merga?

Vreau sa stiu daca o sa aibe putere sa apese pe tasta acest motoras, sau trebuie sa iau altul mai puternic?

Daca aveti voi alta idee cum as putea sa fac un sistem sa imi apese pe tastatura la 2-4 secunde va rog sa imi recomandati,Multumesc frumos.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djvas

2

• validae

2

• Ravenscar17

2

• Liviu M

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ce vrei să obţii în final, un sistem de simulat prezenţa la cursuri ? Ar fi mai simplu să sacrifici o tastatură ieftină sau veche şi să conectezi fototranzistorul unui optocuplor la bornele tastei dorite a fi activate .Fotodioda optocuplorului va fi activată în impulsuri cu frecvenţa reglabilă, obţinute dintr-un oscilator cu 555 sau orice altă variantă, chiar şi un simplu circuit basculant astabil.

Link spre comentariu

Modulul din link nu este driver de motor ,este doar un uln2003. Cauta un drivet care are ca intrari Step si Dir pentru ca e mai simplu de controlat. In filmulet mai e si un microcontroler adica un arduino. La programare te pricepi ?

Link spre comentariu

Cu mouse ul nu merge ? Ca nu ma pricep la faza cu scoala...   Am terminat-o demult.

Am construit un mouse programabil cu microcontroler pentru o alta aplicatie ... Mi se pare mai simplu. Cu motor mai ai si partea mecanica pe langa rlectronica si soft.

Link spre comentariu

Nu este pentru scoala, Eu am terminat scoala de ani buni, Am eu nevoie sa imi apese pe tastatura sau mouse la 2-4 secunde, Da merge si cu mouse'ul .

Trebuie sa apas pe o tasta la un joc video cam 20-30 ore/saptamana si m-am saturat sa o fac manual(apas cand ma uit la filme)vreau ceva mecanic, Nu pot folosi program/clicker ca iau BAN la joc,trebuie sa fie ceva fizic.

Cum pot face asta Djvas?

Editat de Ravenscar17
nu este pentru scoala.
Link spre comentariu

Dacă merge şi cu mouse-ul, cel mai simplu e cum am descris eu.Un astabil cu 555 care dă impulsuri într-un optocuplor conectat la unul din butoanele mouse-ului.Se pot trage două trage fire subţiri în afara carcasei de la contactul respectiv şi prelungi pe lângă cablul existent al mausului, astfel că poţi să-l foloseşti şi manual fără să te încurce.

A nu se înţelege că susţin fraudarea cursurilor sau altceva, dar astfel de provocări sunt un exerciţiu de gândire.Trebuie să fii ingenios ca să concepi chiar şi aşa ceva...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări