Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru cuart cathodeon

BodoRF

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BodoRF

8

• yo4avd

5

• yo9hrb

2

Top autori în acest subiect

Am si eu unul .Este un filtru pe 10,7 Mhz,iar semnul din stinga jos indica faptul ca este un filtru ingust,pentru cw.Al meu nu are acel semn,deci este de banda mai larga.De altfel eu am un set de 5 asemenea filtre,montate pe o placuta,dar nu le-am gasit in documentatii.Sint de la statii militare.

Link spre comentariu

Multumesc mult pt raspunsuri.Y04AVD mi-ai dat o veste buna...de cand cautam un filtru 10,7 ingust.Oare in SSB ar functiona corect? Eu l-am cumparat acum vreo 3 ani din obor Constanta.Ma pun sa-l masor cu un generator si un voltmetru RF. 73!

Link spre comentariu

Da aveti mare dreptate.As vrea sa il folosesc pt transceiverul 2m EME.Daca ar fi ingust m-ar avantaja pt ca se lucreaza in moduri digitale.O sa postez rezultatele masuratorii.Sa vad cand am timp...

Link spre comentariu

Am incercat sa masor filtrul de la inceputul topicului...Am pierdut mult timp cautand frecventa lui de trecere.Astfel m-am hotarat sa apelez la o metoda mai putin ortodoxa...l-am decapsulat. Frecventa cuarturilor este de 1,4 mhz.Nu am mai insistat asupra altor masuratori...deci de la 10,7 la 1,4 este diferenta mare.Generatorul RF pe care l-am folosit nu cobora la 1,4Mhz :smt005 . Asa arata filtrul in interior.Poate informatia ii va ajuta pe altii.73!

Link spre comentariu

Eu am un set de cinci asemenea filtre.Mi-a fost vindut ca avind filtre pe 10,7Mhz.Nu le-am masurat niciodata.Daca nu aparea acest topic,compromiteam proiectul la care lucram,asa ca eu multumesc de informatii.Va trebui sa fac modificari importante.Oricum are si o parte buna,pt.ca fiind pe frecventa mai joasa sint mai selective.

Link spre comentariu

YO4AVD ma bucur ca decapitarea filtrului meu te-a ajutat :supz: Nici eu nu stiu ce sa fac...vroiam sa incep un transceiver in 2 m si in functie de frecventa intermediara proiectam celelalte blocuri.Ma gandeam sa-l fac cu dubla schimbare de frecventa si sa folosesc 1,6mhz la final...Ma complic foarte mult pt ca mai este si emisia..... Aseara am inceput sa fac un filtru in scara cu cuarturi de 36Mhz(12mhz overtone).Sa vad ce iese...Pt EME era de preferat un filtru profesional.Merg cu home made 100% HI!

Link spre comentariu

Salut! Inaainte de a te apuca de constructia filtrului,iti recomand sa consulti in sectiunea "Radioamatorism"pag.3,topicul"Filtre"unde am postat o brosura a regretatului YO3ZM,despre filtrele in scara.Cred ca este un ajutor pretios.Cu stima,Sandu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări