ioannis Postat Noiembrie 14, 2007 Partajează Postat Noiembrie 14, 2007 azi am terminat ampliful cu PL36. puterea de iesire este aproape 3-4watti!!!! Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 14, 2007 Partajează Postat Noiembrie 14, 2007 Felicitari IOANNIS ,lucrezi uimitor de mult, si aprciez cea ce faci, esti clar un exemplu !! Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 13, 2008 Partajează Postat Ianuarie 13, 2008 Interesant, SE cu PL36! Am tot citit ca PL36 nu-s bune in audio, ca au panta variabila si nu-s deloc liniare. Dar dvs ati dovedit contrariul aici! Va suparati daca va cer sa ne aratati si noua o schema? Si sunt curios, a facut cineva, sau stie cineva schema cu PL36 PP? Link spre comentariu
Mikrosha Postat Aprilie 8, 2008 Partajează Postat Aprilie 8, 2008 Pentru cei interesati de PL36 in audio, iata o schema de amplificator de 70W Philips, cu 4 lampi finale d-astea: http://frank.pocnet.net/instruments/Phi ... EL6425.pdf Poate ca prin textu ala sunt si niste date pt trafu de iesire, dar pacat ca e-n germana, a ia ni magu citat' po-nemetski. Am pus linku ca fapt divers, nu ma-ncumet sa-l fac. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 9, 2008 Partajează Postat Aprilie 9, 2008 E olandeza... :smt006 Link spre comentariu
Mikrosha Postat Aprilie 9, 2008 Partajează Postat Aprilie 9, 2008 Dutch, deutsche, :rolleyes: good thing you noticed: Olandeza! Apropo, uite altu mult mai simplu, cu doar 2 finale: http://igdrassil.narod.ru/audio/pamps/index.html ( PP ?? 6?13? ). E dat si trafu de iesire. Si eu care ziceam mai sus ca nu se gasesc scheme! ... :smt003: Link spre comentariu
pusttiu Postat Iunie 10, 2008 Partajează Postat Iunie 10, 2008 faine poze, faina carcasa... daca se poate o schema electrica si a trafului folosit pt statie... ar fi indicat ca toti cei care fac ceva sa puna totusi si schemele folosite.. impresii legate de auditie, reglaje , tuning ....etc,.,,, am 2000lampi prin balcon si multe dintre ele pot fi folosite in audio..( nu veau sa ma injure lumea...ca sa zic ca totul poate fi folosit in audio ) ps : de unde sunt capisoanele pt EL? Link spre comentariu
carageae Postat Iulie 11, 2008 Partajează Postat Iulie 11, 2008 E olandeza... :smt006E Ok - cel putin functional si la limbi din care nu pricepem nimic e binevenit.Totusi traducerea automata da prilej si la erori inimaginabile:Mie in loc de WE (evident, Western Electric) mi-a tradus weekend...http://translate.google.com/translate?u ... l=ru&tl=enIn original era vorba de pagina asta:http://igdrassil.narod.ru/audio/pamps/index.htmlNu m-am mai amuzat asa de la lansarea oficiala a traducatorului de la Microsoft - cineva a avut inspiratia sa foloseasca drept sample chiar fisierul propriu de help din Office XP. La traducere sigla Microsoft a fost tradusa "Micromoale". Corect, nu?Cand mai mesteream pe la TV-uri cu lampi stiu ca era o schema de resoclare PL500 cu PL36 si mergea TV-ul - parca un pic trebuia reglata tensiunea recuperata de pe PY88. Similitudinea asta e valabila doar in impulsuri? Ca vad ca in audio PL36 (ma rog, EL pe 6,3 V pentru cine are) pare net inferioara lui PL500. Parca prin Tehnium am vazut amplifuri PP cu PL500 de 60 - 100 W cu numai o pereche de lampi in final. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 12, 2008 Partajează Postat Iulie 12, 2008 Exagerari gasesti peste tot, si in Tehnium aparuse o schema de 100W cu 2 x EL34 in contratimp, alimentate la 1kV. :rolleyes: Trafo de iesire avea o sectiune minuscula de 12cm2. :smt003 Resoclarea se facea destul de usor la PL500-PL36, cea din urma avind avantajul ca nu-i mai cocleau picioarele ca la PL500, de acolo venind si majoritatea defectelor. :smt005Daca ti pare inferioara 36 fata de 500, cum naiba, tv-urile cu 36 merg si azi cu lampa originala (exemplu National si celelalte din serie), iar cele cu 500 nu se mai gasesc, nici macar defecte? Cantitatea de 500 defecte sau uzate de pe piata, arata si calitatea lampii respective. Era lucru mare sa te tina 1 an, se dadea spaga sa iei noi la magazin sau la RadioProgres. Link spre comentariu
carageae Postat Iulie 14, 2008 Partajează Postat Iulie 14, 2008 Am vazut in mai multe locuri afirmatia cum ca PL36 merge slab in audio, iar despre EL500 au PL500 mai nimic, dar am auzit un amplif facut cu EL500 (de fapt o modificare a unui amp. Doina cu 6P36S rusesti in loc de 6p3S) si suna bine de tot. Nu stiu daca explicatia e doar la lampa. Cred ca realizarea generala la TV-urile astea cu filamente alimentate serie avea unele probleme de fiabilitate. Poate tocmai poten?ialul ridicat al filamentului sa fi creat unele probleme. Plus ca am inteles de pe aici ca TV-urile alea preistorice (eu nu le-am prins, ce stiu asa de vechi sunt doar Rubin si Temp, plus un Stassfurt) au fost facute cu piese straine, chiar japoneze. Si eu am un Temp 6 la parinti care ar mai merge daca ar avea cine sa se uite la el...si daca ar avea superbanda sau macar UIF. A propos de asta, am inteles ca un avantaj al lampilor din seria P e o rezistenta de izolatie mai mare intre filament si catod, avand in vedere alimentarea la retea. E barfa, teorie sau chiar e reala afirmatia? Am vazut cateva designuri in care in loc de conexiuni spre masa ale filamentelor prin reostat sau direct era alimentata infasurarea filamentelor printr-o rezistenta de la un potential pozitiv de ordinul a 50 V. Se spune ca daca filamentul e la potential superior catodului dispare orice brum. Totusi nu e prea raspandita chestia asta, dar e reala, cel putin am vazut scheme care fac asta. Sunt avantaje si dezavantaje fata de solutia traditionala? Cine stie mai mult e rugat sa nu tina secret... skaarj mai tii minte in ce a constat concret modificarea din 6P3 (ca banuiesc ca asta era original acolo) in PL/El36? Link spre comentariu
zal Postat Iulie 14, 2008 Partajează Postat Iulie 14, 2008 In afara de resoclare la ampliful Doina, nu mai ai altceva de facut decit sa reglezi negativarea pina dispar distorsiunile. Nu e asa de usor totusi.Ca sa te lamureasti cu zvonurile despre lampi, vezi intr-un catalog caracteristicile fiecareia, asa pe net apar multe prostii.Cu piese japoneze au fost facute tv-urile National (licenta era chiar de National-Panasonic) si inca citeva, incet-incet piesele straine disparind pe masura ce apareau alte modele. Ia cartea cu scheme de tv (vol 1) si ai sa le gasesti acolo. Link spre comentariu
Kosmin Postat Iulie 15, 2008 Partajează Postat Iulie 15, 2008 nu am ascultat inca un amp cu 6p36s dar am vazut un PP la cineva, mai avea putin de munca la el sa-l termine, schema era una ruseasca daca nu ma insel chiar asta sau ceva asemanator Link spre comentariu
carageae Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Acum mai bine de un an am postat la scheme asta: Klein + Hummel V30 studio amp E o solutie pentru cine detine lampile...in loc de ECF80 se poate pune echivalenta ruseasca 6F1P. http://i38.tinypic.com/2ewfl34.jpg As fi curios ce impedanta de iesire se recomanda pentru trafurile de iesire...eu as folosi o anodica de 300V - eventual negativare automata ca sa nu am bataie de cap. am un transformator cu un secundar de peste 40Vca (20+21V separate, bobinate cu 0,7) si unul de 213V bobinat solid, plus un secundar de 6,3V cu sarma de 0,6 numai bun pentru lampile de preamplificare...am si tuburile, iar ca trafuri de iesire as avea ceva bobinate pentru un amplif cu EL34 - din celebrul montaj din Tehnium 11/89, la care am adaugat cand am facut comanda ceva spire suplimentare in secundar, pentru mai multa flexibilitate. Astept sfaturi si comentarii pertinente, in primul rand din partea cunoscatorilor (se stiu ei... ), lampi din astea se gasesc lejer pe forum si cred ca nu sunt chiar rele...daca timpul imi va permite probabil o sa experimentez aceasta schema si pentru 6P3S - lampile cu filamentele inseriate ar putea fi alimentate la 25V - pot obtine 25V la 1A din traful pe care il detin. Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Klein + Hummel mai tarziu au vandut amplificatoarele sub numele Saba Telewatt. In loc de EL36 au pus EL500 si EL504 ori EL509.Cred ca erau scheme pe net care precizau si Raa-ul. Se poate calcula pe graficul tubului in functie de regimul ales. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum