Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtre Yamaha NS 1000 M

Victor401

Postări Recomandate

Salutare,

Am achizitionat de curand o pereche de boxe Yamaha Ns 1000 M. Problema mea ar fi faptul ca nu au filtrele originale,au filtre ceva custom si nu imi place de nici o culoare cum se aude cu aceste filtre (mentionez ca am mai avut o pereche de NS 1000 M cu filtrele originale). Cu aceste filtre custom sunt anulate si L-padurile si se aud cam "in spate" in comparatie cu  perechea pe care am avut-o cu filtrele originale.

Intrebare: Se pot construi de la zero filtrele "originale" adica totul dupa specificatiile originale doar cu condensatori Jantzen,inductori jantzen air core etc,etc? Gasesc pe cineva care poate construi asa ceva?

Multumesc,

20220326-170513.jpg

Editat de Victor401
Greseli de exprimare
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Victor401

2

• sesebe

1

• merck

1

• DjLeco2021

1

Top autori în acest subiect

Ce inseamna ca se aude cam in spate?

In mod normal fara L-pad-uri ar trebui sa se auda mai "in fata".

Difuzoarele sint inca cele originale? Sigur nu au fost schimbate? 

Link spre comentariu

Filtrele custom au cu totul si cu totul alte valori decat filtrele originale si "au dat cu pietre" in difuzorul de medie, in comparatie cu filtrul original, e ca si cum ai arunca o patura pe boxele originale. Din ce am vazut pe internet (gen filtre Troels Gravesen etc),toti care apelau la aceste procedee se plangeau de Yamaha ca fiind foarte deranjante/galagioase/obositoare/foarte in fata si de acolo acele modificari. Mie personal imi place sunetul lor,cel original, cel mai bright,mai deschis, revealing, sunet care iti expunea orice inregistrare proasta.

Ps: Difuzoarele sunt cele originale,nu au suferit interventii.

DSC-1008.jpg

Link spre comentariu
8 hours ago, Victor401 said:

Intrebare: Se pot construi de la zero filtrele "originale" adica totul dupa specificatiile originale doar cu condensatori Jantzen,inductori jantzen air core etc,etc? Gasesc pe cineva care poate construi asa ceva?

Nr. de telefon al lui @Shambala0722-21.55.21

Link spre comentariu

Troel's publica si schema originala a filtrului; am citi articolul sau.  Mai sunt cateva relatari si discutii pe diverse forumuri, le voi citi maine (e mult de citit).

Victor401  - inainte de orice, ati facut un calcul sa vedeti cam cat costa componentele pe care doriti sa le folositi ?

Bobina din serie cu wooferul, de tip Jantzen Air Core costa 76 de euro.

Condensatorul din sectiunea de joase costa 32 de euro iar cel serie de pe medii minim 22 euro.

Condensatorul de pe tweeter merita pus un Z-Cap Superior, si costa 16 euro.

Adunati si restul bobinelor - inca vreo 10 euro, si transportul inca cel putin 10 euro (daca piesele pot fi gasite intr-un singur loc) si depasiti 166 euro.  Acestea sunt piesele pt. una bucata filtru, cf. schemei originale.  Fara tunning.  

Daca faceti tunning treceti de 400 de euro, doar piesele pt filtre.  

Mai tineti cont ca toate preturile componentelor sunt in crestere, si este posibil ca pana la plata comenzilor ele sa mai creasca. Luati o marja realista de minim 10%

Daca ati facut si dvs. acest calcul si treceti de acest aspect discutia despre constructia altor filtre poate continua,  altfel va fi timp pierdut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări