zvonacfirst Postat Martie 29, 2022 Partajează Postat Martie 29, 2022 8 hours ago, draku said: Doar ca idee... Am vazut la cineva, ca sursa de cabluri de genul asta, o instalatie electrica auto Nu recomand. Am eu un manunchi de fire de la un Peugeot, conține multe dimensiuni/sectiuni și culori, dar doar atât. Rigide, îmbătrânite, oxidare, mai mare chinul, se rupe izolația când ți-e lumea mai draga. . Practic sunt de neutilizat. Parca nici fludorul nu prinde ca lumea pe ele. 21 minutes ago, Dxxx said: Cum propuneti sa procedam... cu expedierea de la mine la ceilalti si cu plata? Eu sunt din București, știi asta, îți virez banii apoi vin sa ridic marfa. Pana la urma diferența între A și B este grosimea izolației și implicit diametrul firului? În cazul asta eu as prefera A în ideea ca este firul mai suplu. Link spre comentariu
Dxxx Postat Martie 30, 2022 Autor Partajează Postat Martie 30, 2022 Preturile s-au schimbat deja, de asta este greu sa faci group-buy - ti se trimite o suma si apoi ai tu de platit diferenta (!) @zvonacfirst: firele sunt identice intre A si B doar ca strandurile sunt regulate sau neregulate - zic eu ca nu are mare importanta: FLRY-A Automotive low voltage cable (FL) with reduced thickness of insulation (R) made of PVC (Y), with regularly stranded conductor (A) FLRY-B Automotive low voltage cable (FL) with reduced thickness of insulation (R) made of PVC (Y), with irregularly stranded conductor (B) Incerc sa fac o oferta concreta pentru toti colegii doritori, o sa o pun la "Cumparari" si voi reveni aici. Link spre comentariu
icar Postat Martie 30, 2022 Partajează Postat Martie 30, 2022 La 28.03.2022 la 23:02, UDAR a spus: E greu de măsurat exact că nu poți să strângi prea tare șublerul. Se ia o bucata de sirma si se desizoleaza pe o lungime de 2 mm, fara sa dai izolatia jos. Apoi se masoara cu sublerul diametrul sarmei. La 29.03.2022 la 9:27, zvonacfirst a spus: care este sensibil mai ieftin, are diametrul mai mic, La ceeasi sectiune, diametrul, fara izolatie, trebuie sa fie acelasi! Acum 20 ore, Dxxx a spus: mai ales cum fac cu expedierea de la mine la ceilalti si cu plata? Ca si in cazul coletelor obisnuite: card sau ramburs, curier sau posta, daravelele suportate de doritor. Eu optez pentru ramburs, curier. Comisionul banacar este similar cu taxa luata de curier. Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 30, 2022 Partajează Postat Martie 30, 2022 Acum 5 minute, icar a spus: Se ia o bucata de sirma si se desizoleaza pe o lungime de 2 mm, fara sa dai izolatia jos. Apoi se masoara cu sublerul diametrul sarmei. Dacă ai putea fi mai explicit .... Oricum eu vorbeam de măsurat diametrul exterior al firului izolat că la ăla se făcea referire. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Martie 30, 2022 Partajează Postat Martie 30, 2022 29 minutes ago, icar said: On 3/29/2022 at 9:27 AM, zvonacfirst said: diametrul mai mic, La ceeasi sectiune, diametrul, fara izolatie, trebuie sa fie acelasi! Și eu ma refeream tot la diametrul firului izolat. Link spre comentariu
Dxxx Postat Martie 30, 2022 Autor Partajează Postat Martie 30, 2022 Diametrul exterior al cablului este specificat in PDF: 1,4 - 1,6mm Aveti aici: https://www.tme.eu/Document/46bb450708c07fb6a266d394fffa4dab/FLRYW-EN.pdf Masurat de mine: 1.55mm Am definitivat conditii si am pus topicul la cumparari aici: https://www.elforum.info/topic/151624-group-buy-de-la-tme-conductor-multifilat-flry-05mmp-valabil-azi-si-maine/ Va rog ca pe acel topic sa va inscrieti rezervarea, cat mai curand. Acolo am pus toate conditiile achizitiei. Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 2, 2022 Partajează Postat Aprilie 2, 2022 La 30.03.2022 la 19:01, UDAR a spus: Dacă ai putea fi mai explicit .... Adica e vorba de asta: Tai izolatia, o tragi cam 2,5 mm si in crestatura introduci vaful sublerului. Firele nu se mai destrama si nici nu se misca cand masori. La 30.03.2022 la 19:01, UDAR a spus: diametrul exterior al firului izolat că la ăla se făcea referire. Inseamna ca am inteles gresit, dar eu cred ca diametrul/sectiunea firului de cupru e mai importanta, ca doar curentul nu trece prin izolatie. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 2, 2022 Partajează Postat Aprilie 2, 2022 De acord cu tine @icar dar pentru conexiuni în interiorul carcaselor, la tensiuni și curenți mici, grosimea si flexibilitatea este importanta. Dacă izolația este groasă sertizarea unor conectori devine dificila. Conectorii Dupont sau similari merg foarte bine cu acest fir. Chiar și firul de 0.35mmp merge foarte bine, adică și mai mic în diametrul exterior. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 2, 2022 Partajează Postat Aprilie 2, 2022 Acum 3 ore, icar a spus: Inseamna ca am inteles gresit, dar eu cred ca diametrul/sectiunea firului de cupru e mai importanta, ca doar curentul nu trece prin izolatie. Îmi pare rău că ai înțeles greșit, în cel puțin patru postări s-a vorbit explicit despre diametrul firului cu izolație . Iar ce crezi dumneata că e important nu e relevant în contextul de față, tocmai ce s-a respins, în una din postările menționate, ideea unui fir de aceeași secțiune dar cu plastic mai gros. În ce privește constatarea filozofică privitoare la materialul prin care trece curentul, ce să zic, mulțumim, nu știam ! Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 2, 2022 Partajează Postat Aprilie 2, 2022 Udar, omul cât traieste invata. Link spre comentariu
Postări Recomandate