LostCell Postat Noiembrie 14, 2007 Partajează Postat Noiembrie 14, 2007 mi-am instalat azi ubuntu si..pe urma dorind sa instalez driveru pt gforce mx440ml-am dld de pe http://www.nvidia.com si ce urmeaza..vedeti si voi in poza atasata.are vineva idee de ce nu vrea sa instaleze? Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 14, 2007 Partajează Postat Noiembrie 14, 2007 s-o luăm pe rând:1. ca să instalezi driverele alea trebuie să NU fii în X. ori tu eşti în X... ieşi din X în consola pură, şi mai încearcă odată.2. înainte să ieşi, verifică permisiunile .run-ului: trebuie să fie obligatoriu executabil, altfel iar nu ţi-l rulează!!! Link spre comentariu
LostCell Postat Noiembrie 15, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2007 gata,am afcut 2 greseli,prima , m-a indus in eroare numele pc-ului "dream-desktop" nu am fost atent si am crezut ca sunt in folderu desktop.a doua...(nu se vede in screen shot) cand am pus inainte comenzi de lansare path-ul am scris desktop cu "d" mic in loc de "D" de unde mi-a dat si o eroare cum ca nu gaseste folderu :axe: .postez cand ajung acasa continuare instalarii.(mai trebuie drivere la webcam..imprimanta)si inca cateva aplicatii. Link spre comentariu
LostCell Postat Noiembrie 15, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2007 Deci,instalarea driverului completa: se dld driveru de pe http://www.nvidia.com si se salveaza intr-un director cunoscut.mergeti in directorul respectiv si click drepta>properties si tineti minte path-ul(locatia) driverului.Pe urma deschideti un "Terminal"(application>accessories>Terminal) si opriti interfata grafica cu comanda: sudo /etc/init.d/gdm stop pe urma va logati din nou si navigati in directorul cu driveru si dati comanda sh NVIDIA-Linux-x86-9639.pkg1.run in loc de asta "9639" scrieti ce versiune aveti de driver. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 17, 2008 Partajează Postat Mai 17, 2008 tocmai am instalat si eu kubuntu(8.04 beta) si-mi da aceeasi eroare precizez ca am incercat ce scrie in topic(la incercarea de a opriti interfeta imi zice ca nu exista comanda) am incercat si cu envy care,si el,imi da o eroare,apoi reincearca sa intstaleze,asta de cateva ori,pana se satura si ma intreaba daca sa restartez am restartat si dupa reboot ma trezesc fara interfata grafica,am reusit sa-l dezinstalez si mi-am recapatat interafata am mai incercat si ce scrie la help NVIDIA GeForce Video Cards Included with your new Kubuntu system is the Restricted Manager which allows you to easily install the NVIDIA GeForce? binary or restricted drivers. Procedure 2. NVIDIA GeForce restricted driver installation Open System Settings by going to KMenu ? System Settings. Once in System Settings click the Advanced tab at the top. Click the Restricted Drivers icon. Click the Administrator Mode... button. When prompted for a password, enter your user password followed by clicking the OK button. Select the NVIDIA accelerated graphics driver if it has the Not in use Status. When prompted with the Enable the Driver? - KDE Control Module dialog, click the Enable Driver button. Adept will launch to install the driver. When the driver installation is complete, you should notice the Needs computer restart Status. Click the Close button. Reboot your computer by going to KMenu ? Log Out... and clicking the Restart icon. insa Click the Restricted Drivers icon. nu exista eu vreau sa instalez driverul original,deoarece cu ce a venit distributia nu ma lasa sa setez rezolutia peste 600x800(groaznic se vede la rez asta!!) alte erori intalnite ar fi faptul ca nu pot instala programele din repositories(am dat din sistem/adept manager/fetch updates-la un moment dat crec ca a facut si update de versiune)-dau la add/remove programs,clicuiesc p-acolo ce vreau sa iau(ca sa nu zic ca dupa ce clickuiesc pe o casuta stau >20 sec sa se bifeze,timp in care programul e mort),dau apply changes,se msica ceva p-acolo dupa care apare o casuta cu un singur buton(ok) care zice There was an error commiting changes. Possibly there was a problem downloading some packages or the commit would break packages.iar dupa ce dau ok,cica installation complete! :smt013 alte chestii dubioase ar mai fi faptul ca dureaza mult sa stearga anumite chestii mici(de prin windows),ca s-au prabusit 2 programe(mai multe ca-n windows :smt005 )-dolphin(file explorer) sio in ca unul ca nu pot vedea filme(avi),la un moment dat m-a intrebat kaffeine daca sa instaleze driverul necesar,apoi a aparut o casetuta cu login ca root,cica ar fi instalat,apoi m-a intrebat din nou daca sa-l instaleze...asta de cateva ori precizez ca rulez de pe kubuntu instalat pe hdd,insa nu i-am facut partitie de swap(am 2 de date,una de win si una ext3,asa ca n-am avut unde s-o mai pun) intrebarea mea este daca se pot rezolva problemele de mai sus(daca da,cum) sau sa-mi instalez in loc de kubuntu o imagine persistenta a knoppixului(care de pe live cd se msica cam la fel ca kubuntu de pe hdd,nu mi-a facut probleme,vine cu mult mai multe programe gata instalate si pare mai usor de folosit)? intre timp sa reinstalez windowsul(ca l-am bulit) ca sa pot citi calumea pe net(la 600x800 nici nu-mi incape pagina pe monitor) Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 18, 2008 Partajează Postat Mai 18, 2008 root@Master:~# sudo apt-get install envyng-qtReading package lists... DoneBuilding dependency treeReading state information... DoneThe following packages were automatically installed and are no longer required: eagle-dataUse 'apt-get autoremove' to remove them.The following extra packages will be installed: kdesudo-kde4The following NEW packages will be installed: envyng-qt kdesudo-kde40 upgraded, 2 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.4 not fully installed or removed.Need to get 97.0kB of archives.After this operation, 516kB of additional disk space will be used.Do you want to continue [Y/n]? yGet:1 http://ro.archive.ubuntu.com hardy/universe kdesudo-kde4 3.0-0ubuntu1 [33.3kB]Get:2 http://ro.archive.ubuntu.com hardy/universe envyng-qt 1.1.1ubuntu1 [63.8kB]Fetched 97.0kB in 0s (280kB/s)Selecting previously deselected package kdesudo-kde4.(Reading database ... 134246 files and directories currently installed.)Unpacking kdesudo-kde4 (from .../kdesudo-kde4_3.0-0ubuntu1_i386.deb) ...Adding `diversion of /usr/lib/kde4/lib/kde4/libexec/kdesu to /usr/lib/kde4/lib/kde4/libexec/kdesu.distrib by kdesudo-kde4'Selecting previously deselected package envyng-qt.Unpacking envyng-qt (from .../envyng-qt_1.1.1ubuntu1_all.deb) ...Setting up clamav-base (0.92.1~dfsg2-1.1) ...chown: cannot access `/var/run/clamav': No such file or directorydpkg: error processing clamav-base (--configure): subprocess post-installation script returned error exit status 1dpkg: dependency problems prevent configuration of clamav-freshclam: clamav-freshclam depends on clamav-base (>= 0.92.1~dfsg2-1.1); however: Package clamav-base is not configured yet.dpkg: error processing clamav-freshclam (--configure): dependency problems - leaving unconfigureddpkg: dependency problems prevent configuration of clamav: clamav depends on clamav-freshclam | clamav-data; however: Package clamav-freshclam is not configured yet. Package clamav-data is not installed. Package clamav-freshclam which provides clamav-data is not configured yet.dpkg: error processing clamav (--configure): dependency problems - leaving unconfigureddpkg: dependency problems prevent configuration of clamtk: clamtk depends on clamav (>= 0.90); however: Package clamav is not configured yet. clamtk depends on clamav-freshclam (>= 0.90) | clamav-data (>= 0.90); however: Package clamav-freshclam is not configured yet. Package clamav-data is not installed.dpkg: error processing clamtk (--configure): dependency problems - leaving unconfiguredSetting up kdesudo-kde4 (3.0-0ubuntu1) ...Setting up envyng-qt (1.1.1ubuntu1) ...Errors were encountered while processing: clamav-base clamav-freshclam clamav clamtkE: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)asta e eroarea care apare in consola iar There was an error commiting changes. Possibly there was a problem downloading some packages or the commit would break packages. apare oricand vreau sa instalez ceva(gen sa downloadeze si sa instaleze codecurile avi/mp3) Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 18, 2008 Partajează Postat Mai 18, 2008 ai o instalare nereusita a lui clamav, care a fost lasata in queue, de-aia da eroare la orice!!nu mai stiu cum era comanda apt-get remove clamav parca... sau flush clamav, sau nush ce... baga un man apt-get sa vezi precis cum e...sau daca ai deja aptitude, foloseste-l p-ala sa rezolve problemele... are o optiune de check, da iar nu mai tin minte cum se numeste... e prin meniurile alea de sus, undeva...dupa asta ar trebui sa poti instala fara probleme!!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 18, 2008 Partajează Postat Mai 18, 2008 l-am mai bulit odata,de dupa reboot nu mai iesea din consola,si de data asta n-am mai avut norocul sa-l descalcesc de data asta am tastat sudo dpkg-reconfigure -a-si a aparut aceeasi eroare si asta sudo apt-get install -f sau astasudo dpkg --configure -al-a doborat comenziile le-am luat d-aici acum c-am rezolutie normala(am revenit la windows,dupa indelungi partitionari si instalari) o sa aprofundez problema acum trebuie sa reinstalez linuxul(am facut o partitie logica care contine swap-ul si ext3-ul,pt linux) sa reincerc cu kubuntu sau cu altceva? intre timp trebuie sa ma documentez despre dual boot,ca la instalarea precedenta mi-a omorat win-ul ms pt raspunsuri :partyman: Link spre comentariu
radue Postat Mai 18, 2008 Partajează Postat Mai 18, 2008 Ca si o paranteza, se pare ca din ce in ce mai multe persoane se cearta cu Ubuntu. Am si eu o colega care din lipsa de inspiratie a trecut pe Fedora ca nu stiu ce probleme a avut pe Ubuntu.In cazul in care este tentat de o alta distributie iti recomand Debian.In cazul in care-ti place sa-ti compilezi singur aplicatii ( evident care se pot compila ) si nu ti-e frica sa-ti bagi nasul mai adanc in setari de configuratie, si evident, sa nu te enervezi daca la inceput o sa reinstalezi de cateva ori ( eu o saptaman intreaba am patit-o si nu din cauza probleme hardware, ci din cauza ca de multe ori uitam cate-o comanda importanta si ba bootam fara retea, ba uitam ceva de bifat in kernel ) atunci recomand Gentoo. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum