Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Refacere sursa tensiune aparat video VHS

Danpopescu

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor.

Am urmatorul aparat:

Tipul aparatului: video VHS recorder

Modelul aparatului: Panasonic NV-HS850EG

Placa sursei de tensiune a acestuia a fost rupta in 2 locuri. In timp, au fost facute niste punti intre zonele rupte si aparatul a functionat, dar de la punerea sub tensiune pana cand acesta se aprindea efectiv treceau cateva minute.

Intre timp sursa a cedat si apartul nu se mai aprinde deloc.

Am inceput prin a lipi placa definitiv cu rasina pe zonele rupte si prin a reface puntile intre acestea.

Am inlocuit toti condensatorii electrolitici cu condensatori ok (nu din China) cu aceleasi caracteristici.

Acum intervine problema mea: am masurat tensiunile de iesire din sursa si sunt mai mari fata de cele indicate in manualul de service, (pagina 68) dupa cum urmeaza:

conector 1 - GND

conector 2 - GND

conector 3 - GND

conector 4 - GND

conector 5 - GND

conector 6  (manual -29 V)  (masurat -43.6 V)

conector 7  (manual +4 V)   (masurat +8.1 V)

conector 8

conector 9  (manual +6 V)  (masurat +5.6 V)

conector 10

conector 11  (manual +36 V)  (masurat +52.5 V)

conector 12 - GND

conector 13 - GND

conector 14 - GND

conector 15  (manual +16 V)  (masurat +24.5 V)

conector 16

Va rog, in masura in care aveti disponibilitatea, sa ma indrumati spre cum as putea sa rezolv aceasta problema.

Multumesc in avans.

Manualul de service este aici: https://manualmachine.com/panasonic/nvhs850eg/5871441-service-manual/

Nu stiu cum pot sa uploadez eu direct manualul aici.

20220327-113750.jpg

20220327-113809.jpg

20220327-131751.jpg

20220327-114020.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Danpopescu

4

• sesebe

3

• QQme

2

• Ungureanu Daniel

1

Top autori în acest subiect

Este imposibil de spus ce este de facut din moment ce nu asteptam sa fie o componenta defecta . Poate a fost incurcat un traseu sau poate a mai ramas un traseu intrerupt . Trebuie verificat cu lupa si aparatul de masura pentru absolut toate traseele si pentru toata suprafata cablajului .  Trebuie verificate si padurile de la trafo daca nu s-au intrerupt fata de trasee. Nu e clar daca tensiunile sunt in gol sau pe aparat .

Link spre comentariu

Voi ati observat ca toate diodele de la iesiri, dupa traf, sint diferite ??? Sint 5 diode de 5 tipuri diferite.

@Danpopescu ca sa poti masura corect acele tensiuni trebuie sa asiguri sarcina la fiecare iesire, cit mai aproape de sarcina nominala. Este posibil ca tensiunile sa fie corecte daca le masori cu rezistente de sarcina conectate.

Link spre comentariu

Eu te sfatuiesc sa nu bagi sursa aia in aparat.

Nu asa se refac traseele fisurate...se curata fiecare traseu in dreptul fisurii si lipesti o bucata de sarma peste fisura. Pe partea cu piese il intaresti cu un epoxi. 

Editat de mac01
Link spre comentariu

Buna seara.

Am gasit o sursa identica, dintr-un aparat identic, perfect functional.

20220404-193354.jpg

20220404-193419.jpg

Cu aceasta ocazie am putut sa masor in paralel tensiunile celor 2 placi, ambele in gol.

Tensiunile sunt la fel, exact cum le-am notat mai sus, adica mai mari decat in manualul de service.

Deci, banuiesc ca tensiunile din manualul aparatului sunt masurate cu sursa legata la consumatori, nu in gol.

Am urmat sfatul vostru si am refacut traseele mai ingrijit.

Multumesc pentru sfaturi!

Link spre comentariu

Ai refacut mai bine lipiturile dar nu chiar.

In locul unde este rupta placa trebuie sa ai prelungire cu un fir scurt avind o mica bucla (ce sa permita o usoara flexare) nu numai cu o punte de cositor care se va rupe foarte repede la cele mai mici vibratii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări