Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parere boxe Unitra 140w

Alex85

Postări Recomandate

Va salut domnilor,mai vreau  o indrumare de la voi poate a ti avut candva boxe Unitra 140w as vrea sa iau o pereche in loc de subwoofer,dar nu stiu nimic despre ele,sunt bune coboara bn in bass,eventuale probleme ca o.idee sa stiu la ce sa ma astept,ele arata ff bn schimbate suspensiile de bass si medii la 900 lei pret

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

1

• Усилитель

1

• Ujio

1

• Alex85

1

Fiind woofere cu suspensiie de spuma sunt "basoase", dar NU vor inlocui doua subwoofere de calitate. 

Depinde si de nivelul de calitate la care ne referim.  Pe de alta parte m-am uitat la cateva subwoofere renumite si este clar ca pretul le face intangibile... 

Daca vrei sa folosesti U140W doar ca subwoofere pasive ar fi poate mai bine sa construiesti doua suburi, chiar si cu difuri de 12" Unitra. Toate Unitrele vechi aveau volumul prea mic fata de cel optim, se faceau un mare compromis volum/cost.  Si gaurile de BR erau subdimensionate.

Link spre comentariu

In 1984 mi am luat Unitra de 115W, sunau bine, eram multumit,... Pana nu le - am auzit pe cele ale prietenului de 140 w.... Aveau un bas placut, eu cred ca si in ziua de azi pot oferi o auditie placuta.

In ziua de azi Tonsil au boxe la pret nu chiar ieftin, *bunatatile* incep de la 1000 euro/buc.... 

Link spre comentariu
La 25.03.2022 la 6:07, Rammstein a spus:

Nu stiu cu ce suspensii au fost înlocuire cele vechi, dacă nu au fost montate unele identice se modifică, caracteristicile difuzoarelor, mulți "meșteri" montează ce se nimerește la diametru. 

Polonezii mai fabrica si azi suspensii si alte componente de schimb pentru difuzoarele lor mai vechi. Si suspensii pentru difuzoarele RFT care au circulat si pe la noi. Cel care a proiectat difuzoarele RFT, a zis ca ar fi identice cu cele originale.

@Alex85Daca vrei numai subwoofere, n-ar fi suficiente alea vechi de la Tonsil? Nu coboara sub 42 Hz, dar au oarece presiune (bas sec). Si se gasesc nla bani putini.

Editat de franzm
Link spre comentariu
On 3/25/2022 at 7:55 AM, Shambala said:

Toate Unitrele vechi aveau volumul prea mic fata de cel optim, se faceau un mare compromis volum/cost.  Si gaurile de BR erau subdimensionate.

Si niciun pic de ranforsare intrerioara, se umflau cutiile de la bas.

Comparativ cu Meloman sau Star, romanesti, care erau super rigide.

Un singur lucru mi-a placut la Unitre, tweeterul, net superior romanestilor, in rest, total inferioare.

Tipau ceva mai tare Unitrele ca SPL, vs Meloman, dar atit, TIPAU.

Iar wooferele ar fi trebuit sa aiba 140W, polonezii au adunat toate difuzoarele ca sa dea puterea totala a boxei, total gresit, comparativ cu Meloman, care aveau 80W iar wooferul avea 80W.

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Boxe foarte slabe. 

Pe timpul lui ceașcă costau în jur de 8000 lei. 

Boxele meloman, romanesti costau 5400 lei... Care maninca semințe pe unitra 140 w... 

Total greșite din fabrica. 

Incepind de la cutii anemice, filtre, difuzoare puse aiurea, gauri Bas aiurea... 

Am avut in trecut rft 50 w,alte petarde, și unitra 140. 

La o confruntare directa rafturile le surclasat lejer la bas... 

Trist dar adevărat.. 

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Știe cineva dacă polonezii trimit și în România recone kit pentru aceste difuzoare? Am găsit site-ul, preturile sunt ok, dar un știu cum e cu transportul international. (pe site nu scrie nimic în acest sens).

Editat de marius75
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări