MifTy Postat Noiembrie 14, 2007 Partajează Postat Noiembrie 14, 2007 am cumpărat azi 2 panglici ATA de 80 de fire, şi le-am înlocuit pe cele vechi de 40.până aici, toate bune... dar e incredibil ce silenţios e computatorul meu acuma!!!!dacă mi-ar fi zis cineva treaba asta, l-aş fi tratat de mincinos, dar având în vedere că mi s-a întâmplat personal...are careva o explicaţie cât de cât pertinentă?? (şi da, compu merge ok!!!!) Link spre comentariu
ALEKS Postat Noiembrie 14, 2007 Partajează Postat Noiembrie 14, 2007 In ce sens e silentios?A scazut zgomotul produs de actuatorul discului? S-a facut spatiu in interior si fluxul de aer de la ventilatoare poate circula in voia cea buna? Sincer nu am inteles in ce fel a devenit mai silentios.ALEKS Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 14, 2007 Partajează Postat Noiembrie 14, 2007 Cum ai deschis carcasa si (sau) ai miscat anumite componente din interior a devenit mai silentios , panglicile nu conteaza . Ia pune-le inapoi pe cele vechi :weedman: Numai sa nu fi deconectat din greseala vreun ventilator :smt087 Link spre comentariu
Yo4You Postat Noiembrie 14, 2007 Partajează Postat Noiembrie 14, 2007 Logic breh Mifty nu is minciuni asta stiam eu de pe la P3 care erau cu ATA66 .Creste transferul si randamentul. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 14, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2007 mda, deci precizări:1. compul meu stă permanent cu ambele capace deschise.2. nu mai aud hârâitul ăla dinspre harduri... e ca şi cum subit s-ar fi uns ventilatoarele lor(am pe ele ventilatoare d-alea de 10-15 lei bucata). unde pui că şi sistemul parca îşi încarcă setările şi aplicaţiile o idee mai repede.3. toate hardurile mele sunt ATA133, iar controllerul de pe mobo e tot ATA133... vechile panglici erau de 40 pini, pentru ATA66.4. am un alt sistem: celeron la 3 gigi, mobo asrock nushmaicare, cu controller ata 133 şi sata. daca înlocuiesc panglica ata originala (pe 80 de fire) cu una din cele scoase din sistemul meu, hardul face şi el gălăgie, dacă o pun pe cea originală, tace!!!sunt surprins de chestia asta... bănuiesc că e vorba doar de faptul că acum am un lanţ perfect compatibil (mobo - panglici - hdd-uri)...însă e ca în vorba aia "unde dai şi unde crapă": în nici un caz nu m-aş fi aşteptat la efectul ăsta!!! :smt005 Link spre comentariu
LostCell Postat Noiembrie 15, 2007 Partajează Postat Noiembrie 15, 2007 Daca hdd-ul tau este pe ata133 si pui panglica de aia cu 40 de fire atunci hdd-ul tau va fi incetinit,va lucra ca si unul pe ata 33(lucru verificat de mine)cand ii pui de panglica cu cu 80 de fire hdd-ul va lucra mai rapid,la vitezele pt care a fost facut. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 15, 2007 Partajează Postat Noiembrie 15, 2007 vechile panglici erau de 40 pini, pentru ATA66.33 maxim, nu 66. Link spre comentariu
cristian1961 Postat Mai 12, 2014 Partajează Postat Mai 12, 2014 Eu stiu asa ca in panglica de 80 de fire e la fel ca aia de 40 fire numai ca restul de fire sunt mase altenate cu semnalele. in felul asta se creaza un fel de linii de transmisiuni si semnalele se propaga mai bine . asa creste transferul. de ce merge hdd mai silentios nu stiu poate in varianta veche o fi erori si se intoace sa citeasca din nou de mai multe ori . sper sa nu fi gresit prea mult. zic si eu. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Mai 12, 2014 Partajează Postat Mai 12, 2014 da treaba e verificata si la mine cu panglici ata 33-66 hdd parca este o moara cu ciocanele clont clont daca pun o pamglica cu 80 fire nu se mai aude (e se aude dar mult mai cu bun simt)cu toate ca vai mama lui hdd cat este de uzat undeva peste 10000 ore Link spre comentariu
franzm Postat Mai 19, 2014 Partajează Postat Mai 19, 2014 Pe lânga ce-a spus cristian 1961 (erori de transmitere a informatiei) mai intervine si capacitatea redusa a memoriei tampon a HDD-urilor. Degeaba se citeste rapid informatia de pe disc daca nu se transmite (în lipsa firelor de masa se trece în modul Ultra ATA/33) si "înfunda" memoria tampon. De asemenea, daca nu se poate transmite informatia din buffer, nu se poate face apel la tehnici performante de citire întretesuta (deinterleaving). Si atunci capetele trebuie repozitionate în mod repetat pt a citi informatia secvential. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum