Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Condensatori pentru max232

biP

Postări Recomandate

Nu știu mare lucru despre ceramicii clasa III - nu prea sunt standardizați - iar despre clasa IV nici nu am prea auzit . 

Deci, dintre cei folosiți uzual,  clasa I ( NP0, Pxxx, Nxxx sau G0G ) nu prezintă fenomenul în schimb la clasa II este marcant . Nu îmi este clar dacă se degradează de la        X->Y->Z (se pare că da) dar este prezent la toți. Din păcate folosirea unor condensatori la tensiune mai mare nu rezolvă complet problema - cu cât tensiunea nominală este mai mare, cu atât este mai mare scăderea procentuală la aceasta față de tensiunea de măsură.  În schimb efectul este mai mic la condensatorii de gabarit mai mare pentru aceeași capacitate și tensiune.

Asta în ce privește ceramicii .

La electrolitici poate apare uneori dar mult mai puțin pronunțat . 

Nu am întâlnit mențiuni la celelalte tipuri - peliculă, mică.

S-a mai vorbit pe aici , am și postat ceva măsurători pe care le-am făcut . 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

6

• biP

5

• sesebe

3

• merck

3

Top autori în acest subiect

Mai exact ce marcaj are MAX 232: este simplu sau cu A in coada? Daca este simplu folosesti 1uF tantal, daca este cu A in coada folosesti 0,1uF (100nF) multistrat si cu asta ai rezolvat problema.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Mircea a spus:

Eu as folosi 1u COG sau 10u X5 / X7 (varianta mai ieftina). La 16V. Ambele variante asigura o capacitate suficienta aplicatiei date. 

Ai o ofertă de 1µF C0G ? 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări