Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat sudura Bester 190C Multi

Fklco

Postări Recomandate

Buna seara

Am un aparat de sudura Bester 190C (cica Lincoln chinezesc asamblat in Polonia) cara a facut poc si a amutit, adica nu mai face nimic, ventilatoarele nu mai merg  si nici afisajul.

Bajbaind prin inautru dupa piesa care a pocnit am gasit doar o rezistenta plesnita.

Pare ca face parte din sursa auxiliara (12V), pe un pin vine de la puntea redresoare de la alimentare  dar celalalt pin nu pot sa-l mai urmaresc.

Daca cinela are o schema si ma poate ajuta as fi recunoscator.

Multumesc anticipat.

ps. nu pot posta poze , sau nu stiu eu....

Editat de Fklco
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Fklco

6

• validae

3

• mac01

3

• c_anicai

1

Top autori în acest subiect

Acolo ai sursa auxiliară defectă.Sunt mai multe componente afectate, integratul driver, tranzistorul...

Ca să pui mai uşor poze:

Ai mai jos o metodă de postare, site-ul indicat de mine e Imgur (citit ,,imager,,), dar se procedează la fel pentru orice alt site de găzduire

Încarci pozele pe https://imgur.com/upload

După ce se încarcă pe site, dai click dreapta pe fiecare poză şi selectezi ,,Copy image,,.

Revii pe forum şi dai click pe ,,Paste,, în postare.Pozele vor apărea direct.

Link spre comentariu
Acum 6 minute, validae a spus:

Acolo ai sursa auxiliară defectă.Sunt mai multe componente afectate, integratul driver, tranzistorul...

Se mai poate/merita reparatia? Chiar tin la aparatul asta, cat a mers, (doi ani) a mers foarte bine. A fost un aparat muncit s-a tras pe el zilnic in conditii de atelier, sudeaza foarte frumos si are si inductanta reglabila care chiar functioneaza.

Link spre comentariu

Cine are suficientă experienţă cu depanarea îl poate repara.Vezi de exemplu la colegul @mac02 dacă te poate ajuta...e din zona ta.

Defectul de sursă auxiliară e unul relativ minor şi ieftin de remediat.Dar repet...doar de cineva care înţelege ce face.

Link spre comentariu

Multumesc @validae...dar contul @mac02 nu mai este valabil.

Ma logasem cu el atunci cand s-a facut transferul la logarea pe forum cu adresa de email... uitasem adresa de email....trecuse vreo 10 ani de atunci. Mi-am cerut scuzele de rigoare si am specificat ca nu vreau sa fiu considerat o clona. Intre timp mi-am adus aminte ce adresa de email am folosit si am reusit sa ma loghez cu primul user name, respectiv @mac01

Rog frumos, daca se poate, stergerea definitiva a userului mac02

Multumesc!

@Fklco

Daca vrei sa-l repari...poti lua legatura cu mine...aici...pe acest topic. Banuiesc ca nu poti trimite mesaj privat deoarece nu ai inca cele 10 postari necesare. 

Editat de mac01
Link spre comentariu

Recomand tuturor ce au păţit problema de logare să se logheze folosind şi contul de mail utilizat.Cel puţin pentru mine ca utilizator de Google Mail, a fost foarte util.După resetarea parolelor, m-am logat direct cu contul Google, nu mi-a cerut nicio parolă.

Link spre comentariu
Acum 21 ore, mac01 a spus:

Multumesc @validae...dar contul @mac02 nu mai este valabil.

Ma logasem cu el atunci cand s-a facut transferul la logarea pe forum cu adresa de email... uitasem adresa de email....trecuse vreo 10 ani de atunci. Mi-am cerut scuzele de rigoare si am specificat ca nu vreau sa fiu considerat o clona. Intre timp mi-am adus aminte ce adresa de email am folosit si am reusit sa ma loghez cu primul user name, respectiv @mac01

Rog frumos, daca se poate, stergerea definitiva a userului mac02

Multumesc!

@Fklco

Daca vrei sa-l repari...poti lua legatura cu mine...aici...pe acest topic. Banuiesc ca nu poti trimite mesaj privat deoarece nu ai inca cele 10 postari necesare. 

Am putut sa va trimit mesaj!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...

Buna ziua.

Cautam un aparat din acesta care sa poata fi folosit la sudura MIG/TIG.

Ati mai avut probleme cu el intre timp? Cam cat a fost folosit pana s-a ars prima data?

Nu am gasit prea multe review -uri despre el si in plus pare relativ ieftin avand in vedere ca merge sa sudeze si cu electrod clasic, si mig, si tig.

Link spre comentariu

Aparatul este bun si construit cu simt de raspundere. Este varianta low cost de la Lincoln. Are si piese chinezesti prin el...dar isi merita banii din plin, mai ales ca nu costa foarte mult. Se pare ca prima lui problema ar fi sursa auxiliara...dar se repara  avand in vedere ca se gasesc piesele respective. Daca se inlocuiesc piesele chinezesti din sursa auxiliara (in special tranzistorul de putere) cu unele de calitate..sunt convins ca va functiona mult si bine.

Eu am o parere buna despre el si mi-a placut cum este lucrat...foarte usor de demontat- reparat si foarte aerisit. Una peste alta aparatul este ok.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări