maky_geo Postat Martie 20, 2022 Partajează Postat Martie 20, 2022 Salut prieteni ma confrunt cu o dilema am o dioda smd model plastic codul pe dioda este EV C616 nu reusesc sa vad ce este daca este redresoare sau zener asi vrea daca ma puteti ajuta cu descrierea sau macar echivalentul ei incerc sa atasez o imagine nu stiu daca si reusesc pentru ca nu sunt familiarizat cu trimitera imaginilor Link spre comentariu
validae Postat Martie 20, 2022 Partajează Postat Martie 20, 2022 Ar ajuta dacă ai spune unde e montată. Ai mai jos o metodă de postare, site-ul indicat de mine e Imgur (citit ,,imager,,), dar se procedează la fel pentru orice alt site de găzduire Încarci pozele pe https://imgur.com/upload După ce se încarcă pe site, dai click dreapta pe fiecare poză şi selectezi ,,Copy image,,. Revii pe forum şi dai click pe ,,Paste,, în postare.Pozele vor apărea direct. Link spre comentariu
maky_geo Postat Martie 20, 2022 Autor Partajează Postat Martie 20, 2022 acesta este modulul cu pricina. Link spre comentariu
maky_geo Postat Martie 22, 2022 Autor Partajează Postat Martie 22, 2022 nu am niciun raspuns la acele diode se pare ca nu este de gasit. ce asi putea sa fac? multumesc revin cu inca o intrebare poate cineva sa intalnit cu o componenta gen cea din imaginea care urmeaza sa o postez. asi vrea doar sa stiu ce este componentele sunt doua una langa alta atasez imediat imaginea cu acele doua componente Link spre comentariu
validae Postat Martie 22, 2022 Partajează Postat Martie 22, 2022 Ca diode le-ai testat ? Cum apar pe domeniul de joncţiuni la multimetru ? Ca scurtcircuitate sau întrerupte ? Ai încercat să dai una jos şi s-o testezi ? Referitor la celelalte diode din prima postare, am căutat ceva timp dar nu am reuşit să le găsesc chiar prin unele cataloage ST. Sunt sigur că sunt colegi care ştiu cum să le caute şi pot găsi acele diode sau echivalenţa lor, dar nu au văzut încă postarea respectivă... Link spre comentariu
adydep Postat Martie 22, 2022 Partajează Postat Martie 22, 2022 Referitor la primele diode e o discuție aici : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3835885.html Link spre comentariu
validae Postat Martie 22, 2022 Partajează Postat Martie 22, 2022 Ar fi după cei de acolo nişte diode TVS (protecţie la supratensiuni tranzitorii) https://www.st.com/en/protections-and-emi-filters/sm6t36a.html Link spre comentariu
maky_geo Postat Martie 22, 2022 Autor Partajează Postat Martie 22, 2022 Acum 18 minute, adydep a spus: Referitor la primele diode e o discuție aici : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3835885.html din ce am inteles eu in acel post in limba bulgara doar pareri sau chear la gici. nimic concret Link spre comentariu
maky_geo Postat Martie 22, 2022 Autor Partajează Postat Martie 22, 2022 Acum 40 minute, validae a spus: Ca diode le-ai testat ? Cum apar pe domeniul de joncţiuni la multimetru ? Ca scurtcircuitate sau întrerupte ? Ai încercat să dai una jos şi s-o testezi ? Referitor la celelalte diode din prima postare, am căutat ceva timp dar nu am reuşit să le găsesc chiar prin unele cataloage ST. Sunt sigur că sunt colegi care ştiu cum să le caute şi pot găsi acele diode sau echivalenţa lor, dar nu au văzut încă postarea respectivă... Am testat una din ele da în ambele sensuri ca rezistenta undeva la516 iar a doua da doar într-un sens ca rezistenta undeva la 1020 Link spre comentariu
validae Postat Martie 22, 2022 Partajează Postat Martie 22, 2022 Domeniul de diode nu măsoară rezistenţa joncţiunilor, ci căderea de tensiune la borne, în miliVolţi.Deci când testezi o joncţiune cu siliciu, măsori circa 500-700mV... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 3, 2022 Partajează Postat Aprilie 3, 2022 fie vorba intre noi, daca nu apar pe nicaieri diodele respective, esti singurul care se poate prinde ce este cu ele. presupunem ca esti de meserie, cunosti modulul respectiv, stii sa faci teste si masuratori, nu schimbi piese la plesneala! extragind schema montajului respectiv (sau macar cea din jurul diodelor) te prinzi destul de usor ce rol au si ce ar merge in loc. personal presupun ca nu ele sint de vina, niste masuratori sub tensiune te-ar ajuta mult! Link spre comentariu
maky_geo Postat Aprilie 3, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2022 https://imgur.com/g0ul7Kv Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 3, 2022 Partajează Postat Aprilie 3, 2022 Ca să repari un aparat oarecare, trebuie să înţelegi logica de funcţionare.Altfel bâjbâi, măsurând componente care pot sau nu să aibă legătură cu defectul. Nu ai specificat ce anume nu mai face respectivul aparat, nu se mai aprinde, afişează eronat.... Link spre comentariu
maky_geo Postat Aprilie 3, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2022 Modulul este perfect funcțional înainte sa fie arse acele doua diode nu se alimenta cu tensiune am găsit echivalentul diodelor și acum este perfect funcțional. Acele diode au cod de producător și nu sunt de găsit în catalog sau pe google. Am reușit sa iau legătura cu fabrica care le produce și mi-au spus ce diode sunt. Fabrica este în Germania. Acum modul este funcțional ca la început. Revin mâine cu detalii despre codul lor și cu ce pot fi înlocuite. Seara ușoară. Scuze dacă am reușit sa enervez pe careva pe aici nu am avut intenția asta. Sper sa fiu înțeles. Link spre comentariu
maky_geo Postat Aprilie 4, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2022 Acum 15 ore, validae a spus: Ca să repari un aparat oarecare, trebuie să înţelegi logica de funcţionare.Altfel bâjbâi, măsurând componente care pot sau nu să aibă legătură cu defectul. Nu ai specificat ce anume nu mai face respectivul aparat, nu se mai aprinde, afişează eronat.... Buna dimineata, am spus aseara ca revin cu detalii referitoare la diodele smd EV C616 din discutia purtata cu unul din colegii de la departamentul tehnic din Germania acolo unde modulele industriale sunt facute, pentru ca acele diode nu se gasesc pe piata si nici in catalogul smd fiind cod de producator am avut prilejul sa reusesc sa aflu detalii despre ce tip de diode sunt. Sunt diode Schottcky de 60V/1A sunt diode pentru protectie in caz de scurtcircuit sau lovituri de fulgere. sper ca acum daca cineva sa intalnit cu situatia de fata sa aibe idee ce sau cu ce le poate inlocui. Încerc sa atasez un filmulet cu demonstratia ca modulul functioneaza in parametri optimi. Nu am facut niciodata sa pot atasa un clip video aici insa rog pe cineva care stie cum se procedeaza sa imi spuna sa pot atasa fisierul demo video. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum