Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor stereo to dolby

Ady72

Postări Recomandate

Buna seara,

Am un tv smart Samsung 50ku6092 conectat la un soundbar Philips htl 2163b prin cablu digital optic.Am cablu tv de la Digi iar cateva programe tv cum ar fi Protv,Filmnow sau cele 3 Hbo emit in format Dolby iar sunetul din soundbar este mai puternic si ca la cinema.

Celelalte programe emit doar stereo si voiam sa stiu daca exista un convertor de sunet de la stereo la dolby pt ca si acele canale sa se auda in format dolby.

Astept raspuns,multumesc!

Editat de Ady72
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ady72

4

• sla

2

• validae

1

• modoran

1

Top autori în acest subiect

3 hours ago, validae said:

Nu-l ajuta, acesta converteste un semnal digital in analogic cu decodare Dolby si DTS. Ceea ce solicita Ady se gaseste in receiverele AV, cele care au posibilitatea ca sa transforme un semnal stereo intr-un semnal multicanal prin procesare digitala. Rezulta un sistem multicanal, dar nu este un 5.1 original (cum este DD sau DTS), este unul artificial. Un semnal stereo nu poti sa-l transformi in 5.1 ca sa sune ca unul inregistrat 5.1, dar nu e rau. Convertor extern care sa faca aceasta transformare eu n-am gasit.

Link spre comentariu
12 hours ago, Ady72 said:

Buna,

Nu am sistem 5.1 ci am un soundbar cu subwoofer,oare nu se va auzi ok cu acel converter?

Multumesc!

Acel soundbar este 2.1, dar la programele cu sunet DD suna mai bine chiar daca nu e multicanal (5.1).

Nu exista convertor care transforma sunetul stereo in 2.1 Dolby Digital, sunetul care vine de la sursa (programul tv) are alta calitate cand este codat DD. Daca nu este transmis la aceasta calitate, nu exista convertor care sa-i ridice calitatea.

Link spre comentariu

Adica sunetul original e de rahat, nu poti sa-l faci 'mai bun' orice ai face.

Totusi tv-ul ar trebui sa aiba 'avl' automatic volume level si sa-l activezi daca vrei sa se auda 'la fel de tare'pe toate programele

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări