Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am difuzor, vreau sa-mi fac woofer!

AlpHs00

Postări Recomandate

Salutare. 

Detin un difuzor nou de 14 inch ce venea utilizat in incintele FBT Shadow 114s.  Despre incinta respectiva detin doar urmatoarele date (Shadow114S (2dimg.com) Legat de difuzor acesta pare OEM facut de B&Q, dar din pacate alte informatii despre el raman un mister. Singurul parametru pe care l-am masurat este Fs de 30 Hz.   

Dilema mea care este, incinta originala este bass reflex sau  inchisa? Avand in vedere Fs-ul si faptul ca nu urmaresc SPL ridicat sau sa fie portabil drept urmare am vreo sansa sa obtin un raspuns cat de cat ok in banda de frecvente 40-150 Hz cu acest difuzor intr-o incinta ceva mai voluminoasa acordata  in jurul valorii de 40 Hz?

Pt. cei ce intervin va rog sa postati doar in legatura cu problemele puse de mine, pt. alte subiecte cum ar lazi cu difuzoare facute la plesneala, pierdere de timp, curenti suportati s.a.m.d exista bodega!

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mihai Cimpoeru

1

• Mircea

1

• AlpHs00

1

Top autori în acest subiect

To find out which enclosure is best suited for your woofer, you need to calculate the Efficiency Bandwidth Product (EBP). Simply divide Fs / Qes and if you get a number between 50 and 100, the woofer is suitable for either one (lower than 50 is best for sealed and higher than 100 is best for bass reflex). For our JL woofer, Fs / Qes <=> 35 / 0.5 = 70. So EBP = 70, which is almost bang in the middle. To draw additional conclusions, we are going to use an extra woofer, similar to our initial speaker, but bigger in size (12″). For the 12″ woofer, the EBP is 57, which is in the 50 to 100 range.

sealed vs bass reflex EBP

De aici https://audiojudgement.com/sealed-vs-bass-reflex/

Despre constructii BR aici https://audiojudgement.com/bass-reflex-speaker-design/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări