Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Luxman L410 defect

dadix

Postări Recomandate

Buna ziua . Revin cu informatii noi , azi avand o zi libera de la servici. Nu stiu cata relevanta au aceste masuratori la aceste piese insa le postez mai jos.

Am masurat pe unul din canale . R909a 0.3 in manual scrie 0.22 ,R904a 4.8 in manual 4.7 

Am masurat si diodele zener TD801 0.72V si TD802 0.69V , scoase din circuit. 

Tranzistorii Q820 , Q821 sunt ok .

Q814 , Q815 ,Q817 ok .

Editat de dadix
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dadix

21

• sla

8

• Mircea

7

• daniels

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

53 minutes ago, dadix said:

Buna ziua . Revin cu informatii noi , azi avand o zi libera de la servici. Nu stiu cata relevanta au aceste masuratori la aceste piese insa le postez mai jos.

Am masurat pe unul din canale . R909a 0.3 in manual scrie 0.22 ,R904a 4.8 in manual 4.7 

Am masurat si diodele zener TD801 0.72V si TD802 0.69V , scoase din circuit. 

Tranzistorii Q820 , Q821 sunt ok .

Q814 , Q815 ,Q817 ok .

Diferenta la rezistentele masurate se datoreaza rezistentei cablurilor sondelor de masura, este normal si nu inseamna nimic.

Daca chiar nu vrei sa renunti la incercarea de a repara singur, respectiv nu vrei  sa dai aparatul la un mester adevarat ( riscand sa-l strici si mai rau lucrand fara cunostinte necesare), masoara urmatoarele tensiuni:

image.thumb.png.9a28d5db548067e7aa81332f296a1b4d.png

Vezi ca la +/-55V ai doua rezistente care spui ca se ard, R844 si 845, masoara tensiunile de +/-55V din schema si tensiunile de dupa acele rezistente (masori pe pinul rezistentelor). Toate tensiunile se masoara fata de masa ( ai tensiuni pozitive si negative)

PS: schema are cateva greseli, una chiar la cele doua rezistente, in schema sunt de 47ohmi/ 0.5W, in lista de piese sunt de 100ohmi/ 0.25W, respectiv sunt duse invers, cea de la tensiunea pozitiva este dusa pe ramura negativa a montajului, cea de la tensiunea negativa este dusa la ramura pozitiva a montajului, dar schema nu trebuie sa te incurce, tu trebuie sa masori pentru inceput doar tensiunile enumerate mai sus

Editat de sla
Link spre comentariu
2 hours ago, sla said:

Daca chiar nu vrei sa renunti la incercarea de a repara singur, respectiv nu vrei  sa dai aparatul la un mester adevarat ( riscand sa-l strici si mai rau lucrand fara cunostinte necesare) ...

Nu stiu pe nimeni si nici un asemenea centru de reparatie in Timisoara .

La D808 masor peste 1.5 v si tot creste nu se opreste . 

La D809 arata 0.5 v .

Astea le-am masurat cu sonda neagra pe sasiu si sonda rosie la anodul diodei ( sasiul din ce am inteles  e masa  )

Apoi cu sonda rosie la anodul lui D808 si  s. neagra la  R844 (adica pe pin ) e 0.5 V . Si la D809 cu s. neagra la catod si s. rosie pe pinul R845  da tot 0.5 V .

Am scris asa pentru ca nu stiu daca am masurat bine. Oricum nu am vazut nimic cu minus pe multimetru . 

Editat de dadix
Link spre comentariu

Într-un oraş ca Timişoara chiar nu aveţi depanatori radio-tv ? Nu spun că s-ar băga oricine la astfel de depanare, cei din radio-tv fug de obicei de depanări care cer mult timp.Dar măcar n-or fi şi ceva forumişti pricepuţi în zonă ? Puneţi la Bazar Servicii - Electrojob o cerere de depanare şi menţionezi că doreşti să fii ajutat de cineva din zonă.

Deşi barierele cauzate de distanţe nu prea mai sunt o problemă.Eu am depanat sau modificat de-a lungul timpului aparatură pentru colegi de prin Moldova, din Bucureşti, recent un radiocasetofon ,,vintage,, Aiwa din Satu Mare - Covasna.

Toate astea la câteva sute de kilometri de unde locuiesc.

Link spre comentariu
26 minutes ago, dadix said:

Nu stiu pe nimeni si nici un asemenea centru de reparatie in Timisoara .

La D808 masor peste 1.5 v si tot creste nu se opreste . 

La D809 arata 0.5 v .

Astea le-am masurat cu sonda neagra pe sasiu si sonda rosie la anodul diodei ( sasiul din ce am inteles  e masa  )

Apoi cu sonda rosie la anodul lui D808 si  s. neagra la  R844 (adica pe pin ) e 0.5 V . Si la D809 cu s. neagra la ca catod si s. rosie pe pinul R845  da tot 0.5 V .

Am scris asa pentru ca nu stiu daca am masurat bine. Oricum nu am vazut nimic cu minus pe multimetru . 

Imi pare rau sa o spun, dar nu cred ca ai vreo sansa sa repari acest aparat singur. Nu inteleg ce ai masurat acolo, e evident ca nu ai tensiunile pe care trebuie sa le ai, nu ti-este clar ce faci si de ce faci, cum sa faci si la ce sa te astepti, nu cred ca are rost sa continui... Din ce ai masurat nu ai tensiunile mari care alimenteaza etajul de putere, nu stiu care-i cauza si daca ai masurat corect.

Cauta si sigur vei gasi in Timisoara pe cineva care sa-ti rezolve aparatul, eu sunt din acest oras dar nu sunt depanator si nu ma bag la asa ceva. Orasul are cateva ateliere de depanare aparatura audio-video, precum si electronisti-depanatori, cauta-le pe net, eventual la Mica Publicitate, cum te-a sfatuit si dl. Vali.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Aparatul a fost reparat in Timisoara , de un tehnician care mi-a spus ca trebuia refacuta doar acea intrerupere de ciruit , de pe placa principala de unde ziceam eu ca ies scantei cand incerc sa le unesc .

Editat de dadix
Link spre comentariu
Acum 12 ore, dadix a spus:

Aparatul a fost reparat in Timisoara , de un tehnician care mi-a spus ca trebuia refacuta doar acea intrerupere de ciruit , de pe placa principala de unde ziceam eu ca ies scantei cand incerc sa le unesc .

acolo trebuia un ,,TECHNICIAN,, altfel noi astia de rånd ne uitam ca måta in calendar

cåtå ,,vråjealå,, så mai tineti si grupul in suspans pentru un simplu cablaj,

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări