78ATI Postat Noiembrie 14, 2007 Partajează Postat Noiembrie 14, 2007 Buna!O mare rugaminte: Am facut pana acum cateva montaje cu PIC-uri la care am atasat intrarilor pushbuttoane. La aceste intrari am folosit Pull Up resistence cu valoare de 10K. Functionarea a fost ok.Acum doresc un montaj care sa aiba un buton ce comanda pozitiv o intrare. Pentru aceasta imi trebuie o rezistenta de Pull down. Am facut acest lucru folosit un rezistor de 10K. Insa am constatat ca functionarea nu este impecabila...sporatic intrarea controlerului este excitata de factori externi...sau cel putin acesta este sentimentul meu.Intrebare. Ce valoare trebuie sa aleg pentru acest rezistor de pulldown? Este vb de un PIC16F628A. Mentionez ca toiate iontrarile sunt digitale, respectiv comparatorarele sunt OFF. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Noiembrie 14, 2007 Partajează Postat Noiembrie 14, 2007 E sentiment sau certitudine? Daca esti convins, ce inseamna asta: apesi si nu se intapla nimic sau nu apesi si se intampla ceva sau cum?Faci debouncing-ul cum trebuie?Poti "trage" mai tare (micsorand rezistenta), dar ar trebui sa mearga si cu 10K. Link spre comentariu
78ATI Postat Noiembrie 15, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2007 Era o certitudine! La cateva apasari ordinul 10-15x, se aprindea un alt led. S-a rezolvat cu o rezistenta mai mica 4.7K. Cred ca problema survinbe din alimentarea PIC care nu cred ca este suficient de filtrata!Multumesc mult! Link spre comentariu
Vizitator AndreisS Postat Noiembrie 15, 2007 Partajează Postat Noiembrie 15, 2007 uite-te pe debounce-ul softwere pe care l-ai facut.o idee ar mai fi sa adaugi un condensator in paralel cu pulldown-ul. Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 18, 2007 Partajează Postat Noiembrie 18, 2007 E cumva una din intrarile cu weak pull-up (RB)?Ca daca d-aia e si weak pull-up-urile nu-s deactivate, ai motivul pentru care ai probleme. Link spre comentariu
MirceaM Postat Decembrie 7, 2007 Partajează Postat Decembrie 7, 2007 Da, exact, este posibil ce spune Liviu. In caz este vorba de port B este posibil sa fie activate rez interne (in controller) de pullup. Din pacate la controllere "mai slabe" se poate sa fie doar toate 8 activate sau toate 8 dezactivate. Daca asta deranjeaza (faptul ca ar trebui sa pui unele rez separate, exterioare, de pullup in caz ca trebuie sa le dezactivezi pe cele interne) poate ca merge si sa lasi totul cum este in soft si rez asta care spui ca este de 10K inspre masa sa o micsorezi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum