Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pull Up, or Pull Down resistor!

78ATI

Postări Recomandate

Buna!O mare rugaminte: Am facut pana acum cateva montaje cu PIC-uri la care am atasat intrarilor pushbuttoane. La aceste intrari am folosit Pull Up resistence cu valoare de 10K. Functionarea a fost ok.Acum doresc un montaj care sa aiba un buton ce comanda pozitiv o intrare. Pentru aceasta imi trebuie o rezistenta de Pull down. Am facut acest lucru folosit un rezistor de 10K. Insa am constatat ca functionarea nu este impecabila...sporatic intrarea controlerului este excitata de factori externi...sau cel putin acesta este sentimentul meu.Intrebare. Ce valoare trebuie sa aleg pentru acest rezistor de pulldown? Este vb de un PIC16F628A. Mentionez ca toiate iontrarile sunt digitale, respectiv comparatorarele sunt OFF.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 78ATI

2

• MirceaM

1

• Abram Burel

1

• Liviu M

1

Top autori în acest subiect

E sentiment sau certitudine? Daca esti convins, ce inseamna asta: apesi si nu se intapla nimic sau nu apesi si se intampla ceva sau cum?Faci debouncing-ul cum trebuie?Poti "trage" mai tare (micsorand rezistenta), dar ar trebui sa mearga si cu 10K.

Link spre comentariu

Era o certitudine! La cateva apasari ordinul 10-15x, se aprindea un alt led. S-a rezolvat cu o rezistenta mai mica 4.7K. Cred ca problema survinbe din alimentarea PIC care nu cred ca este suficient de filtrata!Multumesc mult!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Da, exact, este posibil ce spune Liviu. In caz este vorba de port B este posibil sa fie activate rez interne (in controller) de pullup. Din pacate la controllere "mai slabe" se poate sa fie doar toate 8 activate sau toate 8 dezactivate. Daca asta deranjeaza (faptul ca ar trebui sa pui unele rez separate, exterioare, de pullup in caz ca trebuie sa le dezactivezi pe cele interne) poate ca merge si sa lasi totul cum este in soft si rez asta care spui ca este de 10K inspre masa sa o micsorezi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări