Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

T-con T500HVN05.0 defect sau panel ?

yokoono

Postări Recomandate

Buna copii !

Face parte dintr-un Samsung UE42F5300 cu probleme la imagine. Dungi verticale ce isi modifica deplasarea pe ecran. La t-conul mentionat mai sus s-a mai umblat. La integratul M106-28. Printre altele asta genereaza 3,3v si tensiunea VGH de aprox. 30V. Era impuscat in dreptul iesiri VGH si pinul lipsa si se incalzea foarte tare. Clar t-conul a patit ceva. Am masurat, cu panglicile decuplate,  railul VGH catre masa si am gasit o rezistenta foarte mare. Cu panglicile cuplate, tot rezistenta mare. M-am gandit ca integratul a murit....de moarte buna. Am dat din sursa externa 30V pe railul VGH cu panglicile cuplate. Sursa nici nu masoara curentul absorbit.

Am facut rost de alt t-con de la un foarte bun prieten care garanteaza ca l-a probat si l-a tinut in probe. La inlocuire am sarit insa un pas: nu am mai masurat tensiunile pe el cu panglicile scoase. Eram convins ca daca nu am scurt pe VGH si placa este buna nu vad de ce nu ar functiona. Surpriza !. T-conul se incalzeste tare si pe VGH nu scoate decat vreo 12V (cam cat tensiunea de alimentare). Si cu panglici si fara. De ce daracu s-a ars ?. Mi-a scapat vre-o masuratoare pe care trebuia sa o fac ?. Daca nu este scurt pe VGH si nici pe VGL poate fi pe alt rail ? Mai merita sa fac rost de altul si sa mai incerc ?.

Este asta. Tensiunile sunt trecute atunci cand este functional.

https://postimg.cc/CzpcDrTc

https://postimg.cc/wtW6Rs1k

Multumesc anticipat pentru ajutor.

L.E. Tot din acel integrat pleaca spre panel 9 trasee. Nu stiu la ce sunt. Banuiesc ca sunt trasee de tensiune. Posibil sa fie un scurt in panel si pe ele sa se intoarca in integrat VGH. Nu am gasit dataseet pentru integrat.

L.E. 2 Pentru cine vrea sa faca o eventuala reparatie la acest t-con si doreste sa inlocuiasca integratul M106-28. Pe pinii lui 9+10 ajunge tensiunea VGL. Daca este lasat in probe mai mult timp cu integratul defect se arde si tranzistorul Q204 aflat pe iesirea VGL. In situatia de defectare a integratului tranzistorul si dioda D208 se incalzesc puternic si tensiunea vgl scade de la 9v la 6v. Asa ca nu este suficienta doar schimbarea integratului.

https://postimg.cc/CRgTcXmR

Editat de yokoono
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yokoono

2

• iuliantv

1

Top autori în acest subiect

ce e ciudat e ca nu stiu cum se face ,ca din cåte tv-uri am primit la reparat ,sau dezmembrat ,eu personal nu am intålnit sau cel putin nu tin minte sa fi intalnit vre-un samsung lcd,,led,, de 42 inch,plasme da ,destule,de 26-27-28-37-32-46-50-.........dar niciunul de 42 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări