Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce se curata adezivul etichetelor autocolante ?

deneinvins

Postări Recomandate

Dețin mai multe cutii de organizator, pe care sînt lipite diferite etichete autocolante și care

împiedică vizibilitatea. Am încercat mai mulți solvenți (alcool, benzină, WD40, diluanți, uleiuri, etc.)

dar majoritatea duc la mătuirea cutiilor sau nu curăță.

Cunoașteți vreo substanță care să curețe lipiciul autocolant și care să nu denatureze cutiile ?

Cutiile în cauză sînt din material plastic (plexiglas sau poli-carbonat, nu știu denumirea exactă).

Mulțumesc pentru orice răspuns !

Editat de deneinvins
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

11

• BRANCA

4

• okean

3

• Усилитель

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am avut de la lidl un spray pt îndepărtat autoadeziv, dar din câte am observat, era un fel de wd40 cu aroma de lămâie. Mergea, dar în egala măsură m-am descurcat și cu wd40. Dacă găsesc tubul, ii fac o poza. 

Link spre comentariu

Alcoolul cat mai pur si lasa mai mult sa se inmoaie adezivul. Etichetele mai vechi se curata mai greu...s-a uscat adezivul.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Cred ca asta era, al meu s-a terminat și l-a aruncat din dulapul cu chimicale. După ce am văzut ca merge cu wd40 nu am mai cumpărat altul. Din asta am mereu un tub în casa. Nu am observat sa mâtuiască. Probabil depinde mult și de materialul pe care e aplicata eticheta, și sa se mâtuiască indiferent cu ce se încearcă. 

Link spre comentariu

spray-urile  corecte  pentru  dezlipit  etichete  sint  2  la  numar , dupa  cum  urmeaza ...

1--  Citrus cleaner label off ,  fabricant  PRF / TAEROSOL ...

2--  Label off , fabricant KONTAKT CHEMIE ...

eu  folosesc  asa  ceva  de  minim  20  de  ani , asa   ca  le  recomand  cu  toata  caldura ...

Link spre comentariu
3 hours ago, deneinvins said:

Dețin mai multe cutii de organizator, pe care sînt lipite diferite etichete autocolante și care

împiedică vizibilitatea. Am încercat mai mulți solvenți (alcool, benzină, WD40, diluanți, uleiuri, etc.)

dar majoritatea duc la mătuirea cutiilor sau nu curăță.

Sub jet de aer cald (foen nu turbosuflantă) se înmoaie adezivul și se desprinde ușor cu tot cu eticheta autocolantă.

Link spre comentariu

Nu există soluţii universale.În general se folosesc solvenţi mai slabi în reţetă.După cum s-a menţionat însă unele suporturi de plastic pot fi atacate.

Problemele sunt date de faptul că se folosesc multe tipuri de adezivi,unele foarte puternice.Am întâlnit etichete pe scule care nu "plecau" decât cu diluanţi nitro sau acetonă.Pe metal poţi folosi aşa ceva,da' pe plastic nu prea.

Dacă eticheta e de hârtie şi obiectul relativ mic se poate încerca înmuierea,îndepărtarea,în apă fierbinte cu detergent.

Posibil să lucreze bine şi soluţiile de curăţat ce conţin sodă caustică.În cazul ăsta trebuie testat zonal şi avut mare grijă.Mă refer la purtat ochelari şi mănuşi.Soda în ochi produce orbire...

Link spre comentariu

solutia de care am zis nu matuieste niciun fel de suprafata . Din contra , ii da un luciu .Poate fi folosita si la lustruit tot felul de obiecte , nu doar pentru curatat lipiciul de la scotch , si costa intre 3.5 si 5 lei sticla , ceea ce e foarte putin . singura problema e ca miroase destul de rau pana se evapora . acele hidrocarburi alifatice care reprezinta mai mult de 30% din solutie sunt substanta care are efect . Am reusit cu ea sa curat urme de scotch care nu se duceau nici cu diluant nitro 

Link spre comentariu

Încercați toluen, sigur dizolva adezivul. Nu știu însă dacă nu dizolvă si plasticul pe care este aplicată eticheta. 

Eu am incercat pe sticlă ( borcane ), funcționează impecabil.

Am găsit de cumpărat în  București, la talciocul din Valea Cascadelor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări