Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor realizare ESR-metru cu analizor lcfp Miron 63

mihai 7

Postări Recomandate

Bună ziua tuturor! Am postat deja câteva din nelămuririle mele la adresa: 

Dar cum nu am primit un răspuns aici, revin cu acest nou subiect. Pentru început, nelămurirea mea este: cum se programează PIC 16F886 SOIC 28, pe care doresc să îl folosesc la realizarea ESR-metrului? Am văzut că există programatoare pe internet (PIC K150 ICSP), dar între PIC-urile suportate nu-l văd pe al meu și în plus de asta nu cred că are adaptor pentru PIC  SMD. Vă mulțumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

4

• mihai 7

4

• elman

2

Top autori în acest subiect

Cauta o clona de PICKIT2 sau 3. Nu lua alte tipuri de programatoare.

Nu ai nevoie de adaptor. Poti lipi fire subtiri direct pe pini PIC-ului pe placa. Nu stiu schema ca sa stiu daca a prevazut o programare pe PCB sau dezlipit.

vt2uyPc.jpg

Link spre comentariu

Cablajul arată așa:

FOTO2.jpg

Este conceput pentru a programa PIC-ul după ce acesta este lipit pe placă? (am citit undeva pe forum, nu mai știu unde, că programarea se realizează cu PIC-ul lipit pe placă, înainte de a lipi celelalte componente). Dacă este așa, cum conectez PIC-ul la un programator (ce pini trebuie folosiți)?

Link spre comentariu

PIC16F886.jpg

VPP = pin 1 PIC = pin 1 PICKIT

VDD = pin 20 PIC = pin 2 PICKIT

VSS = pin 19 PIC = pin 3 PICKIT

DT = pin 28 PIC = pin 4 PICKIT

CLK = pin 27 PIC = pin 5 PICKIT

Pin 6 PICKIT = nici o connexiune.

Imi era mai de folos sa vad schema, dar din o prima uitare peste PCB doar regulatorul 7805 l-as dezlipi. Ar trebui sa mearga direct pe placa. Daca nu merge, atunci mai vorbim, oricum programatorul iti zice repede.

PS: Vezi ca puncte de connexiuni exista deja (cerculetele MCLR=VPP, RB7 = DT, RB6 = CLK).

Link spre comentariu

Poti programa PIC-ul atat pe placa cu toate componentele cat si fara componente doar sa nu il alimentezi de la baterie el trebuie sa file alimentat din programator. Daca nu ai adaptor pentru PIC smd lipesti firele pe piciorusele pic-ului sau pe PCB. Se folosesc pini + Vdd. - Vss, 1 MCLR , 27 RB6 si 28 RB7.

Link spre comentariu

De fapt, cu un pic de indemanare se pot instala pini in cele 5 puncte de conexiuni, astfel se pot folosi fire Dupont deja terminate cu conectoare.

Daca se programeaza fara LCD, pinii exista deja, doar la MCLR/VPP trebuie unul.

qetWj2O.gif

Editat de Mircea
Link spre comentariu

Vă mulțumesc pentru indicații! Vreau să va mai întreb, pentru sonda detașabilă se poate folosi mufa RCA de mai jos (daca i se lipește un "cui" corespunzător)?

RCA-TATA-AURIT-ROSU-CABLU-5-4-MM.jpg

Link spre comentariu
La 18.03.2022 la 18:08, mihai 7 a spus:

Vă mulțumesc pentru indicații! Vreau să va mai întreb, pentru sonda detașabilă se poate folosi mufa RCA de mai jos 

Da, se poate folosi doar ca e mai greu sa lipesti acel cui. Eu aveam bara de alama de 4mm si dadeam gaura cu burghiu de 3mm, mai faceam si o crestatura ( crapam bara in doua) si o lipeam pe pinul central al mufei.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Între timp, gândindu-mă mai bine, am cumpărat ESR-metrul de la Miron63 gata asamblat și calibrat, de la Doru. Am preferat această variantă deoarece m-ar fi costat mai mult realizarea acestuia decât prețul pe care l-am achitat pentru produsul finit. Apoi, aș fi avut șanse mari să nu funcționeze deloc sau să nu funcționeze corespunzător. Sper că utilizatorii care mi-au răspuns la nelămuriri mai sus să nu se simtă ofensați de faptul că am abandonat realizarea aparatului și le mulțumesc din tot sufletul pentru indicații.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări