Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traf. alimentare din R250M, ce tuburi pot folosi ?

Ovidanie

Postări Recomandate

• Răspunsuri 104
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

26

• sonic11

20

• Усилитель

19

• simson

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu ceva timp in urma am construit si eu un SE cu 6c33c, atacat cu 6e5p. Din cate-mi amintesc curentul de bias se stabiliza destul de greu, cam jumatate de ora. Misha la al lui 6c33c cu 3 lampi in paralel atacate de un Wiliamson a precizat aceiasi problema.

Si da acestele lampi sunt bune si pe post de resou, dau caldura nu gluma.

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Ovidanie a spus:

Fiecare user are o "ratie" de cativa mega, tin minte ca am incarcat vreo 20 fotografii si deja atinsesem limita maxima.

Si asta este adevarat, dar redimensionate incap destule si raman pe forum, nu se pierd.

Ar fi ok daca forumul ar avea o arhiva unde sa se poata stoca lucruri mai inportante, nu toate balariile.

Sa se poata incarca cu acordul adminilor.

Editat de sonic11
Link spre comentariu
Acum 20 ore, Ovidanie a spus:

la ce tensiune era alimentat tubul?

Seara mai studiez scheme si experienta altor constructori, : mai multi au ajuns ca cel mai indicat este tensiune anodica 200-220Vcc si curent prin tub in jur de 225mA

Repet a multa oara, numai socluri originale rusesti, copiile ceramice china cu toate ca arata bine, picioare haurite, nu sunt stabile la contacte. Cele rusesti se recunosc :cele 2 contacte din soclu care vin din 2 parti  pe pinul tubului sunt dublate cu cate unul oțelos care asigura forta de strangere puternica.

Cele chinezesti sunt eventual  bune pt GU32, OS51 etc unde sunt curenti mai mici. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, AlpHs00 a spus:

Misha la al lui 6c33c cu 3 lampi in paralel atacate de un Wiliamson a precizat aceiasi problema.

Atacul Wiliamson se poate folosi doar in push pull. Misa a realizat Single Ended cu 3tuburi in paralel atac cu 6N13C.

Link spre comentariu
Acum 20 ore, Ovidanie a spus:

Din pacate nu am salvat nimic din acel topic. Daca aveti schema va rog sa postati. Ra 1,5K... la ce tensiune era alimentat tubul?

Din acel topic eu am salvat doar esenta:dreapta de sarcina . Driver pretentios atac asimetric cu intrare in A2. Ar fi util configuratia STC unde se realizeaza automat si controlul curentului anodic. Se stie ca are tendinta sa urce pe masura ce se incalzeste tubul.

6c33c.jpeg

Link spre comentariu

Cel mai bine pus la punct amplificator SE facut cu 6C33C este cel facut de Borbely.Personal am concretizat doua astfel de proiecte si am ajutat la realizarea a inca 11(!!!!) .Amplificatorul functioneaza perfect de la prima "cheie" cu conditia sa se respecte exact schema din proiectul original Borbely chiar si sursa de alimentare.Etajul de atac al tubului final 6C33C este gandit asa cum trebuie ,iar din reglajul lui P1 de pe schema din link,se corecteaza perfect asimetria semnalului necesara atacului G1 tub final 6C33C.

Daca se va respecta schema asa cum a fost gandita va garantez ca nu veti fi dezamagiti. 

Momentat sunt in achizitia de componente pentru a mai realiza inca un astfel de amplificator si ma bate gandul ca alimentarea filamentelor sa o fac cu o sursa in comutatie.Daca nu mergeti pe o Pda de maxim 60W ci va axati undeva la 38W...40W,un transformator de iesire bine calculat si construit ,va pputeti astepta la o putere pe difuzor de cel putin 12W cu un THD acceptabil clasei A trioda.Daca veti merge pe o putere disipata Pda=38W...40W veti avea surpriza ca tubul va fi foarte stabil in timp si DA,tubul trebuie "pregatit"(formatare) pentru lucru si chiar si dupa aceasta pregatire pus deja in montaj ,de fiecare data ii va trebui 10'...15' pentru a intra in parametri.

http://www.moxtone.com/Drone 6c33c.htm

L.E personal,imi place mai mult sunetul acestui amplificator fara conectarea NFB,in schimb cu NFB cuplat,frecventele joase devin mai "moderne"!!

6c33ampsch.gif

Editat de THOMAS
Link spre comentariu

Astia 12 wati se pot obtine usor si din alte lampi fara sa consumi atata si fara resou in casa:rade:

Pana la urma este alegerea fiecaruia, macar un 18...20w sa fie.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, sonic11 a spus:

Astia 12 wati se pot obtine usor si din alte lampi fara sa consumi atata si fara resou in casa:rade:

Nu este vb doar despre cei 12w ci despre altceva,dar daca cineva simte diferența dintre 12w și 18w este perfect,mă rog daca doar atât ați înțeles îmi pare rău că am postat.Frumos ar fi fost să dați un exemplu de alti 12 w fara sa fie vb de un reșou,bineînțeles tot un SE nu altceva, succes!

Link spre comentariu
Acum 1 oră, sonic11 a spus:

Eu am o propunere mai buna: LM3866. "Stie" vreo 50W, randamentul e peste 60%. :reytre

Ascult cu amplituner Trio KW33, PP cu ECL82 si  cu amplificatorul lui  SebiC, PP cu GU17. Suna absolut fabulos. Pentru sufletul meu o sa fac asa, pentru delectare un amplificator SE. Trebuie sa am unul al meu. Acum ma gandesc la 6C33 dar nu mi-am luat gandul de la GM70.

Mai nou am facut doua panouri acustice cu Monacor SP-200X, difuzoare relativ ieftine, am impresia ca suna mult mai bine decat actualele mele incinte  Sonus Faber Concertino. ma intreb cum as suna cu un SE...

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
1 oră în urmă, THOMAS a spus:

Nu este vb doar despre cei 12w ci despre altceva,dar daca cineva simte diferența dintre 12w și 18w este perfect,mă rog daca doar atât ați înțeles îmi pare rău că am postat.Frumos ar fi fost să dați un exemplu de alti 12 w fara sa fie vb de un reșou,bineînțeles tot un SE nu altceva, succes!

Eu nu trebuie sa inteleg absolut nimic, randamentul este infirm si agregatul va fi extrem de greu.

Cateva posturi mai in urma am propus cateva lampi.

Ps: nu a spus nimeni ca trebuie musai sa fie SE poate fi PSE sau PP.

Cu tot respectul dar nu stiu ce ati vrut sa spuneti aici:"perfect,mă rog daca doar atât ați înțeles îmi pare rău că am postat." daca credeti ca aleg dupa wați multi  eventual chinezesti, va inselati.

Acum 44 minute, Ovidanie a spus:

Eu am o propunere mai buna: LM3866. "Stie" vreo 50W, randamentul e peste 60%. :reytre

Pai trebuia sa deschizi subiect la amplificatoare pe semiconductori nu aici.

I-mi pare rau ca te-am deranjat cu posturile mele... nu te mai deranjez.

Editat de sonic11
Link spre comentariu

Adevarata provocare ar fi ca sa incercam cu Pda 55W cu ambele filamente aprinse , eventual racire fortata.Obigatoriu negativare automata ptr. o buna stabilitate.Ce ziceti, modificarea ar merge la schema Borbely? Castigul ar fi cam 5-6W in+.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, THOMAS a spus:

Frumos ar fi fost să dați un exemplu de alti 12 w fara sa fie vb de un reșou,bineînțeles tot un SE nu altceva, succes!

Am in plan SE cu OS51 comandat de E80CC, cica suna fenomenal.... 

Schema pusa de mine pe prima pagina cu 6C33C,este foarte simpla,minim de piese, are un singur condensator de cuplare, cateodata, mai simplu=mai bun. 

Ceva 2x15w eu zic ca e arhisuficient pt auditii (la bloc chiar prea mult) 

6C33C suna mai bine decat GM70, nu numai datorita tuburilor, ci si diferentelor de trafuri iesire (capacitati parazite, inductante de pierderi) sa nu mai zic de lucrul cu tensiuni relativ mici VS "mari" 

Link spre comentariu

Ar fi un excelent exercițiu, maximum-maximorum din 6C33. Dar partea cu ventilatul lampilor nu prea e ok, ventilatoarele fac zgomot.

Eu nu stapanesc suficient de bine teoria pentru a putea sa recalculez schema postată, mă refer la schema lui  Borbely. Asa, niste incercari  pot face dar mai bine nu incerc. Prefer sa folosesc  un transformator interstage, as putea sa asigur lejer  excursia de tensiune si curentul de grilă pt. ca lampa sa intre in A2. Un driver SRPP cu 6H6 si traf. interstage stiu sa-l calculez. 

Pt. colegul @sonic11 nu am vrut să te supăr. Nu ai văzut emoticonul? Era un fel de glumă ce am scris acolo. Scuze dacă te-am jignit.

OS51 este rudă cu GU50?

Link spre comentariu

OS51=6083 pentoda universala

GU50= LS50 pentoda rf.

Deci nu prea sunt rude.

Poate m-am grabit sa trag concluzii legat de postul de mai sus.

Cea ce vreau eu sa spun este faptul ca multi dintre noi suntem tentati sa incercam mai toate lampile existente in tot felul de configuratii, dar trebuie sa ne trezim din euforie si sa vedem care este treaba.

Un proiect cu 6s33s este mare consumator de resurse si destul de costisitor, nu as vrea sa te impotmolesti la jumatatea lui, de aceia î-ți recomandam alte tuburi, dar daca in minte a ramas acest tub 6s33s construeste cu el, nu ai nimic de pierdut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări