Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traf. alimentare din R250M, ce tuburi pot folosi ?

Ovidanie

Postări Recomandate

1 oră în urmă, simson a spus:

Parerea mea este ca nu se face amplificator dupa un transformator de retea pe care o avem in dulap...

Inca nu am facut amplificatorul.  Am aceste transformatoare plus droserele care estetic se potrivesc cu transformatoarele.  Sper totusi sa le pot folosi asa cum sunt, nu-mi este comod sa le desfac. 

Acesta este motivul pentru care am deschis topicul, poate cineva cu mai multă experiență sesizează o configurație convenabilă.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 104
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

26

• sonic11

20

• Усилитель

19

• simson

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 2 ore, simson a spus:

Trebuie numarat la demontare cate spire are o infasurare si aflat spire/V al secundarului.Treaba de cateva ore.

Daca secundarul are si o bobina de tensiune mica atunci asa fac si eu. Este cand daca este putin loc, bag 10 spire pe traful nedemontat si masor tensiunea, si calculez cu 3 simpla cat trebuie pt necesar.... 

Cred ca traful de alimentare nu este problema cea mai dificila.... 

-nici cutia

-nici montajul.... 

2 trafuri de iesire.... Bune.... Aici este de lucrat... 

(totusi mult mai putin decat la 2 pt tuburi alimentate la 1300V....)

Trafuri sunt, piese sunt, trebuie apucat de muncit, altfel nu "se face singur".... :da

(Vorbaria si statul mult pe net.... stagnarea amplificatorului....) 

Link spre comentariu

Vă rog să discutaţi despre teoria alimentării filamentelor şi alte discuţii paralele cu subiectul de faţă pe topicul de mai jos.Acolo am mutat discuţiile despre teorie.

Link spre comentariu

@hofmann...am specificat chiar acum două postări că discuţiile despre valori eficace, RMS şi conexe le-am mutat pe alt topic.Rog a nu mai continua alt offtopic.Scopul acestui topic e altul, scris în titlu...

Link spre comentariu

Acest amplificator o sa-l construiesc de la coadă la cap: incep cu carcasa. Vreau sa-l pastrez, trebuie sa arate foarte bine.

Se pare ca pentru anodică ma incadrez cu cei 248V măsurat in gol, fara droser serie. Acei 14,6V alimentau toate filamentele din receptor plus cateva becuri. Probabil in sarcină si alimentat la 220V voi masura fix 12,6V. Dar fară sarcină si alimentat la 230V iaca sunt 14,6V.

Era un japonez care propunea o schemă cu sarcină distribuită anod-catod si transformator interstage, aveti link? Prezenta si niste masurători excelente. Nu am salvat link ul ca atunci nu m-a interesat.

Link spre comentariu

Un amp cap-coada frumos. Cu toate ca este mult mai complicat decat schema ce am postat mai devreme. 

Eu as face cea mai simpla varianta, si vazut cum suna, eventual apoi abordand modificari, oricum asta nu se face cu circuit imprimat, deci se poate modifica. 

https://nekolab.it/2017/02/13/attila-6c33cb-se-power-amplifier/

Acum 8 ore, patrick1 a spus:

Sârma de bobinaj este mai rară în ziua de azi. Sau mai scumpă.

Tot ce am bobinat in ultimii 2 ani a fost cu sarma recuperata.... 

Deci se poate si "economic/ecologic".... Ca e la moda

:hdgfhgdf

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Mulțumesc pentru link. Mi-a placut ce-am vazut.

Tocmai ce-am discutat cu un posesor de amplificator cu 6C33...zice ca se incinge rău tare.

Aici pe forum, fostul coleg Panda1 a prezentat un single ended cu 6C33, mai există topicul?

Link spre comentariu
On 3/19/2022 at 3:55 PM, Ovidanie said:

.. fostul coleg Panda1 a prezentat un single ended cu 6C33, mai există topicul?

Se poate ca topicul sa existe, insa ma indoiesc sa mai fie si atasamentele...

Iata schema amplificatorului #1, salvata..

Amp_Panda.jpg

... schema foarte asemanatoare cu cea a unui neamt:

endstufe.jpg

Unii rusi (Serghei Sergheev, de exemplu), prefera atacul cu 6E5P:

6s33s6e5p.GIF

Imi mai permit o sugestie pentru alimentare, cu doua socuri in serie de cate 1H, mai eficiente decat utilizarea unui soc clasic de 10H:

alimentare.jpg

Editat de fcon
Link spre comentariu

S-a discutat in trecut aici pe forum o schema, initiat de ex colegul Valderama, in care lampa 6C33C debita 20W cu intrare in clasa A2 . Parca traful de iesire avea Ra 1,5k. Schema a fost simulata si de colegul LMO cu rezultate excelente.

Asa ar merita inceput un single ended de la acest tub lacom...parca 14W sunt prea putini vizavi de ce consuma.

Link spre comentariu

Multumesc pentru scheme.

Nu sunt fixat pe 6C33, am foarte multe variante. Pot sa fac un PP cu EL34, EL36, E130L, 6P3CE, 6P36, etc. Am 500V/280mA, pentru anodica, vor fi monoblocuri, fiecare canal cu propria alimentare.

Sau: inseriez infasurarile pt filamente, 5,3+14,6=19.9V, pot alimenta si tuburi din seria PL. 

Am o gramada de variante, ma tot gandesc.

Daca ma hotarasc pe 6C33 voi avea avantajul unui transformator mai usor de construit. Atacul pentru 6C33 pot sa-l fac cu transformator interstage sau un SRPP cu E182CC, E80CC, E88CC, 6H8C

Link spre comentariu
1 oră în urmă, simson a spus:

S-a discutat in trecut aici pe forum o schema, initiat de ex colegul Valderama, in care lampa 6C33C debita 20W cu intrare in clasa A2 . Parca traful de iesire avea Ra 1,5k. Schema aost  fost   simulata si de colegul LMO cu rezultate excelente.

Asa ar merita inceput un single ended de la acest tub lacom...parca 14W sunt prea putini vizavi de ce consuma.

Din pacate nu am salvat nimic din acel topic. Daca aveti schema va rog sa postati. Ra 1,5K... la ce tensiune era alimentat tubul?

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări