Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frecvente importante VHF-UHF

GeorgeGamer790

Postări Recomandate

Salut! Nu am gasit nicaieri pe site un forum despre frecvente.(daca era si am omis eu,imi cer scuze)

Recent am achizitionat un set de statii Baofeng UV-82 Plus(8W) si 2 antene de 48 cm. Aveti vre-o lista cu niste canale din Romania?( M-ar interesa si din Barlad- jud. Vaslui) Eu am gasit numai 3 frecvente de taxi 160.725--> taxi1
161.137  taxi2 160.202-->taxi3 si niste oameni care vorbeau pe frecventa 446.003.

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

2

• GeorgeGamer790

2

• Gabriel_S

1

• grosu99

1

Am mai gasit cateva fecvente
155.17000 Taxi  155.51500 Taxi  155.66500 Taxi  155.98000 Taxi 162.85000 Politia Rutiera 171.83750 Taxi  171.98750 Taxi Fulger 172.01250 Taxi 172.06250 Taxi 172.16250 Taxi 172.22500 Politia;446.97500 Renel Interventii

pompieri 164.300 smurd 163.400 cfr 146.025 cfr2 146.225

Link spre comentariu

Ai grija ca alea sunt frecvente inchiriate (taxi) sau ale diverselor servicii. Sa nu apesi PTT-ul, ca-i deranjezi si poate reclama careva.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Nu conteaza, poate sa fie frecventa mea inchiriata. Ceea ce imi da dreptul sa ma plang daca ma perturba cineva.

Link spre comentariu

Care e satisfactia ascultatului serviciilor enumerate? Chiar sunt curios de ce vrei sa stii unde se duce un taxi, de exemplu.

Apropo de ascultat, la inceput de ani 90, cand aparusera telefoanele pe la 450MHz (NMT-ul?) se puteau intercepta convorbirile, insa nu auzeai decat pe unul dintre participanti la convorbire.

Editat de Mircea
Link spre comentariu

On 3/15/2022 at 11:03 PM, GeorgeGamer790 said:

Aveti vre-o lista cu niste canale din Romania?( M-ar interesa si din Barlad- jud. Vaslui) 

Atentie, vezi ca "vre-o" e forma gresita a lui "vreo" (citeste aici). Sa nu te superi, "Dusmanul asculta", dar tinem si la limba romana.

Asa. Ref la ce intrebari - liste s-au mai publicat in trecut, dar acum nu cred ca-ti va oferi cineva chiar o lista. 

O idee ar fi sa-ti construiesti o antena de banda larga si sa folosesti un stick SDR simplu, de gen RTL-SDR, cu care sa descoperi singur emisiunile divere din spectrul care te intereseaza. Va fi si mai interesant, de altfel. 

Dar e bine sa folosesti si un ghid, care sa te ajute sa stii cam pe unde sa cauti. 

Acel ghid este publicat de ANCOM si se numeste "Tabelul national de atribuire a benzilor de frecvente" :

https://www.ancom.ro/tnabf_3998

(gasesti acolo mai multe forme)

Evident, contine date generice, dar de acolo vei sti daca merita sa-ti pierzi timpul sau nu ptr receptiile respective. 

In general, comunicatiile comerciale din VHF nu prea contin mesaje interesante si nici macar utile ptr cei care nu sunt implicati in contextul care provoaca comunicatia.

Spor la trasul cu urechea !

C.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

De la Centrul Comercial, n-ai auzit nimic?

Stiu ca-ti place sa asculti, dar mult mai util ar fi sa accesezi un SDR online, pentru a te familiariza cu traficul radioamatorilor.

Incearca WebSDR-ul YO3GGX! Ziua pe 20m, seara pe 80 si 40m. Daca vrei mai multe informatii, sunt disponibil zilnic. Stabilim pe e-mail detalii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări