Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lavalieră TRRS?

Neagu Raul

Postări Recomandate

Salutări!

Am cumpărat astăzi o lavalieră și pare să nu funcționeze când am conectat-o la calculator...

Cred că are de a face cu faptul că aceasta are mufa TRSS (este pentru telefon) și probabil placa de bază are mufa de tip TS... 

Aceasta este lavaliera: https://sogest.ro/microfoane-cu-fir/microfon-lavaliera-cu-clip-15m-jack-35-mm-platinet-pmllcb?gclid=CjwKCAjw8sCRBhA6EiwA6_IF4dUDGZsKBjTX4SshtNkyvtth4aP3FWtuxO3aITPUs_gvhlvazFk3ZxoCxWQQAvD_BwE

Aceasta este placa de bază:https://www.asus.com/SupportOnly/P5G41TM_LX/HelpDesk_Manual/

Mulțumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Neagu Raul

6

• bmwh548

2

• barbulescuorlando

2

• djvas

1

Top autori în acest subiect

Nu cunosc ce ai luat tu dar am experienta cu lavalierele profesionale. Orice lavaliera este microfon condensator si are nevoie de sursa de alimentare. Poate de asta nu ti merge ?

Link spre comentariu
Acum 19 minute, bmwh548 a spus:

Jack-ul ala nu e cu 4 pini cumva? Daca da nu cred că poate funcționa corect, mufa de pe placa de baza fiind cu 3 contacte. 

Da, este mufa cu 4 pini... TRRS(Tip Ring Ring Sleeve)

3.5mm Audio Jack (TS, TRS, TRRS Type Audio Jack) Wiring Diagrams & Datasheet

Dar cred că pot confecționa un adaptor dacă e nevoie. Trebuie să știu doar cum (”care merge unde?”)

Link spre comentariu
Acum 6 minute, bmwh548 a spus:

Exista niste butoane pe lavaliera? 

0 butoane... e doar microfonul atașat de cablu cu o mufă la final. Știu că sunt modele cu un buton care cred că pentru asta este.

Link spre comentariu

Nu poate functiona la PC care are trei sectiuni la mufă. La PC avem si alimentare si semnal pe cele doua contacte de la vârf, La lavalieră avem L+R pe primele contacte, masa pe 3 si pe 4 alimentarea. Ai nevoie de adaptor

mic.png

Eu am modificat un mic lavaliera ce avea un mini-canon cu 4 fire si l-am legat la PC.

Editat de barbulescuorlando
Completări
Link spre comentariu

Unele laptopuri au jack TRRS dar putine placi de sunet au TRRS, majoritatea placilor de sunet au doar TRS.

Pt rezolvarea problemei trebuie ori facut un adaptor ori schimbat jack-ul.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, barbulescuorlando a spus:

Nu poate functiona la PC care are trei sectiuni la mufă. La PC avem si alimentare si semnal pe cele doua contacte de la vârf, La lavalieră avem L+R pe primele contacte, masa pe 3 si pe 4 alimentarea. Ai nevoie de adaptor

mic.png

Eu am modificat un mic lavaliera ce avea un mini-canon cu 4 fire si l-am legat la PC.

Aici trebuie sa leg S la T și al doilea R la S? (adică schema de la jumătate in jos?) 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări