campean Postat Martie 14, 2022 Partajează Postat Martie 14, 2022 Bine v-am gasit! Incerc si eu un mic pas in electronica. Ascult frecvent in masina radio Antena Satelor insa nu am nici un aparat de radio in casa care sa prinda acest post. Oare ma puteti ajuta cu o schema simpla de radioreceptor pentru aceasta frecventa ( 153khz ), care sa poate fi facuta de un incepator? Multumesc Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 14, 2022 Partajează Postat Martie 14, 2022 Oras/bloc sau casa avind curte ? Daca ai unde intinde o antena mare nu-i o problema un astfel de receptor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 14, 2022 Partajează Postat Martie 14, 2022 (editat) 1 hour ago, campean said: ... Ascult frecvent in masina radio Antena Satelor insa nu am nici un aparat de radio in casa care sa prinda acest post ... ( 153khz ) ... Hmm ... 153 Khz pe unde lungi / .. sau tot 531 Khz pe unde medii în AM? Nah ... mașina mai aproape de casă cu radioul din ea acordat pe postul preferat plus o scurtă conexiune Wi-Fi între două telefoane, unul în mașină și altul în casă Sau Hotspot ... Sau http://myradioonline.ro/antena-satelor Altfel, lista de frecvențe ar fi asta: Argeș - 630 AMBacău - 531 AMBanat - 1314 AMBrăila - 531 AMBucurești - 603 AMCălărași - 531 AMComănești - 89.0 FMDâmbovița - 630 AMDobrogea - 1314 AMDolj - 630 AMGiurgiu - 603 AMIalomița - 531 AMIlfov - 603 AMOlt - 630 AMPentru Toată Țara - 153 AMPrahova - 603 AMSulina - 103.2 FMTeleorman - 603 AMVâlcea - 1314 AMVrancea - 531 AMZalău - 106.9 FM Editat Martie 14, 2022 de patrick1 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 14, 2022 Partajează Postat Martie 14, 2022 Sigur, solutia dumneavoastra este de actualitate, moderna, foloseste tot felul de divaisuri inteligente, dar se poate inlocui cu un RR banal, care poate fi cumparat de pe la diverse tarabe cu siteva zeci de lei! Desi, e pacat sa nu tii doua telefoane mobile ocupate sa retransmita antena satelor! Link spre comentariu
validae Postat Martie 15, 2022 Partajează Postat Martie 15, 2022 Aşa cum a explicat în prima postare, colegul vrea să-l construiască singur ca pe un ,,pas spre electronică,, şi cerea o schemă pentru începători.Altfel întreba de unde să cumpere un radio....deşi nu cred că n-ar fi găsit şi singur asta. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 15, 2022 Partajează Postat Martie 15, 2022 (editat) Pen tru unde medii se gasesc kit-uri superheterodina chinezesti. Pentru unde lungi, n-am vazut. Daca vreti neaparat sa fie oarece realizare proprie, cel mai simplu ar fi sa luati un receptor folosit si sa-l reconditionati. Eventual cautati pe forum printre schemele puse de @puriu. Acum 5 ore, Marele Savant a spus: Desi, e pacat sa nu tii doua telefoane mobile ocupate sa retransmita antena satelor! Plus ca ar fi ilegal Editat Martie 15, 2022 de franzm Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 15, 2022 Partajează Postat Martie 15, 2022 Eu ramin la parerea ca iar fi mult mai usor daca ar instala o antena cit mai mare/buna. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 15, 2022 Partajează Postat Martie 15, 2022 https://www.qsl.net/on6mu/schemas/generalcoveragereceiver.htm Link spre comentariu
campean Postat Martie 15, 2022 Autor Partajează Postat Martie 15, 2022 (editat) Va multumesc pentru raspunsuri. Antena lunga nu pot pune, stau la bloc. Pot asculta lejer online postul insa "omu' cat traieste invata! ". Multumesc userului ratza pentru link. Ma apuc de studiat si in mod evident revin cu intrebari. Am uitat: Oare care e legatura intre 153 khz si 531 khz? ( patrick1 ). Multumesc. Editat Martie 15, 2022 de campean Link spre comentariu
ratza Postat Martie 15, 2022 Partajează Postat Martie 15, 2022 Schema aia cu 3 tranzistori merge neaşteptat de bine. Eu am făcut-o pentru unde medii din pură curiozitate, iar Radio Cluj se aude ca mai jos. Link spre comentariu
Analfabetul Postat Martie 15, 2022 Partajează Postat Martie 15, 2022 La ce distanță față de Bod te afli? Link spre comentariu
Gagarin Postat Martie 15, 2022 Partajează Postat Martie 15, 2022 Stiu ca nu mai e "trendy" sa propui nimic rusesc, dar ei aveau totusi o serie de kit-uri pentru incepatori, printre care si o serie de radioreceptoare cu amplificare directa. V-as propune un astfel de kit, capabil sa receptioneze atat undele lungi cat si cele medii, fara antena exterioara (sau cu o antena scurta, 1-2m), folosind a priori o antena pe bara de ferita: www.rw6ase.narod.ru/00/rk/kiew4instr.djvu . Aveti nevoie de windjvu (gratuit) pentru a vizualiza schema. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2022 Partajează Postat Martie 15, 2022 (editat) 1 hour ago, campean said: Am uitat: Oare care e legatura intre 153 khz si 531 khz? ( patrick1 ). Multumesc. 153 poate fi și ”eroare materială” la ordinea de tastare a cifrelor 531, specifică anumitor instituții https://www.antenasatelor.ro/frecvențe.html (”TOATĂ ȚARA” = ?) Editat Martie 15, 2022 de patrick1 completare Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 15, 2022 Partajează Postat Martie 15, 2022 Aici sunt kitt-uri din Rep Moldova, merita si schemele, sunt incercate, functionale. https://tube-diy-kit.com/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2022 Partajează Postat Martie 15, 2022 11 minutes ago, Усилитель said: Aici sunt kitt-uri din Rep Moldova, merita si schemele, sunt incercate, functionale. https://tube-diy-kit.com/ E fain că mai face cineva așa ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum