Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

piesa necunoscuta

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

"Rezistenta" pusa pe tester, spune ca nu poate fi identificata. (testerul identifica si masoara condensatori, inductante, rezistente, tranzistori, diode, LED-uri.). Cea de jos, este, cum spuneam, identificata ca dioda. Dar rezistentele masurate pe direct sau in conductie inversa, sunt total aiurea.

O sa incerc sa le pun pe o punte, sa vedem ce iese.

La "rezistenta", daca ma iau dupa codul culorilor, ar trebui sa fie ceva de 1 0 00, adica 1000 de ceva.

Link spre comentariu
4 hours ago, icar said:

Ea este legata intre o borna a trafului si surubul ce strânge pachetul de tole

Nu ar avea sens acolo nici dioda si nici rezistenta ( sa faca ce? ), in schimb un cond catre impamantare, da, ar avea sens...

PS: De ce nu le puneti pe multimetru normal dar ceva mai bun? 

Link spre comentariu

Am pus traful la retea si am incercat sa masor caderea de tensiune pe acea "rezistenta": 2V. Masurata cu un voltmetru cu rezistenta interna foarte mare, sigur este o indicatie aiurea, rezistenta fiind pusa intre un pin al unei bobine din secundar si miezul de tole, cum se vede si in imagine.

Ma gândesc ca acea piesa ar putea fi un condensator, de capacitate foarte mica, sub 15p, limita de masura a testerului. Am sa pun piesele si pe o punte RLC.

Link spre comentariu

@Marian, cel mai bun instrument este un AXIO, AX-588B sau puntea TESLA BM 498.

Am pus "rezistenta" pe punte, e, intr-adevar, un condensator. Cel de oe traf are valoarea de 1,2n. "Rezistenta" care nu o recunostea testerul, e tot un condensator, dar de 10p.

Jumate de mister a fost rezolvat! Multumiri. Daca eram mai atent, o rezolvam singur!

Ramâne "dioda", adica poza a doua.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, icar a spus:

@Marian, cel mai bun instrument este un AXIO, AX-588B sau puntea TESLA BM 498.

Tesla bm498 e o scula bună. Daca iti ajung domeniile de masura, nu ai ce sa-i reprosezi. Ai baza pe rezultate. Despre AX588B nu am prea multe cuvinte de lauda. L-am avut si nu m-a dat pe spate la nici un capitol.  Ba chiar multitudinea de domenii m-a facut sa apreciez ca ar fi incomod de folosit...prea multe pozitii de sarit ca sa treci de la un domeniu la altul, in cazul cand il folosesti ca multimetru de baza. 

Din gama asta am ramas cu un AX 18B, dar e drept, nu masoara inductante. 

Interesanta forma si inscriptionarea acelor capacitati. Nu am intalnit pana acum, si cu siguranta as fi zis ca sunt rezistente. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Marian a spus:

Tocmai de aia amintisem de multimetre pentru ca desi am si eu un multitester, nu am foarte multa incredere in el.

Nu degeaba multimetrele bune costa.

Daca nu este cine stie ce clona chinezeasca, nu toate sint reusite, supermultitesterul este un aparat excelent si de incredere. Foloseste totusi un ATMEGA328, cu un cristal de 16Mhz, un soft complex, facut de oameni destepti si masoara mai bine ca multe aparate bengoasede acum 10 ani!

Ref. ca condensatorul in discutie, nu are nici un motiv sa nu-l afiseze, probabil ca nu este cel mai reusit SMT!

nu stiu de ce apar aiurea pozele, la origine au fost cum trebuie!

hXnM9mn.jpg

C6NNwQc.jpg

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
La 23.01.2023 la 17:40, doru3160 a spus:

Tesla bm498 e o scula bună. Daca iti ajung domeniile de masura, nu ai ce sa-i reprosezi. Ai baza pe rezultate. Despre AX588B nu am prea multe cuvinte de lauda. L-am avut si nu m-a dat pe spate la nici un capitol.  Ba chiar multitudinea de domenii m-a facut sa apreciez ca ar fi incomod de folosit...prea multe pozitii de sarit ca sa treci de la un domeniu la altul, in cazul cand il folosesti ca multimetru de baza. 

Din gama asta am ramas cu un AX 18B, dar e drept, nu masoara inductante. 

Interesanta forma si inscriptionarea acelor capacitati. Nu am intalnit pana acum, si cu siguranta as fi zis ca sunt rezistente. 

Eu am tesla BM509 și Marconi TF2700. Care sunt mai ok din astea? BM498 am avut dar nu știu dacă o mai am. Mare lucru dacă nu am vândut-o. 

Link spre comentariu

Nu le cunosc, nu le-am avut pe masă. As putea emite o parere daca ma informez de pe net, dar asta poate face oricine. Si eu am renuntat la multe. Nu le poti pastra pe toate cate iti plac. Dar sculele Tesla, cel putin pt mine, au o   "aromă " aparte. Poate si pt ca inainte de 90 ma bazam mult pe marca asta. 

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări