Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Banda de alergare defecta

mariantoader82

Postări Recomandate

Va salut !

La alimentarea motorului de la o banda de alergare am găsit arsă o dioda zener pusa pe   grila mosfetului .

Pe zener nu scrie nimic ,nici pe motor și nu stiu de cit ar trebui sa fie dioda zener .

Rog frumos ajutor, mulțumesc!20220313_104005.thumb.jpg.99976883ef6d9c38a46ba04e16d57184.jpg

20220313_104106.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariantoader82

3

• sesebe

1

• validae

1

• Усилитель

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce înseamnă arsă ? Străpunsă sau întreruptă ? Tranzistorul mai e bun ? L-ai testat în afara plăcii ? Rezistenţele smd de pe circuitul porţii tranzistorului le-ai verificat ?

Acolo poate să fi fost un Zenner 12V sau de 18V.Încearcă prima dată un 12V.

Link spre comentariu

Dacă e arsa dioda aia ia și sapa mai bine ca nu am găsit niciodată arsa doar acea dioda și restul sa fie ok. 

Cineva cu suficienta experienta în electronica ar ști cit trebuie sa aiba acea dioda. 

Link spre comentariu

Dioda zener e strapunsa ,mosul e bun verificat la rece ,am verificat si restul de piese din montaj sunt in regula ,montat un pl12z si acum comanda functioneaza corect pe un bec de 100w ,sa montez la motorul de la banda si sper sa fie in regula. 

Multumesc frumos tuturor pentru ajutor !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări