aureliu67 Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 (editat) Salut!. Am cumparat de pe net SSR dar am descoperit ca este un LOW LEVEL deci va functiona invers. Inainte cumparam relee care cu jumper se setau pe low sau high. Aici nu exista aceasta posibilitate. Exista posibilitatea de al "travesti" in high level cu tranzistori? Si inca o intrebare. SSR poate cupla si curent continuu sau merge doar cu alternativ Editat Martie 12, 2022 de aureliu67 Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 Mestere, cand zice low level inseamna ca merge la 3 sau 5V. Nu invers sau alte chestii. Daca tu ai semnal (trigger) de 12 sau 24Vcc, pui un divizor rezistiv. Pune o poza cu SSR-ul. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 depinde de ce numeste el cind ssr cind releu. si are si jumperi! Link spre comentariu
aureliu67 Postat Martie 12, 2022 Autor Partajează Postat Martie 12, 2022 (editat) Nu confundati una cu alta.. SSR e solid state reley iar releul obisnuit e cel cu bobina si avea jumperi. Am scris clar care diferenta in tre ele. SSR nu are jumpwerul de serare LOW-HIGH level cum o are releul obisnuit cu bobina. 25 minutes ago, Mircea said: Mestere, cand zice low level inseamna ca merge la 3 sau 5V. Nu invers sau alte chestii. Daca tu ai semnal (trigger) de 12 sau 24Vcc, pui un divizor rezistiv. Pune o poza cu SSR-ul. Nu am auzit de microcontrolere care sa aiba semnal mai mare de 5v.. STM 32 in general e pe 3,3v . Acesta este releul https://forum.arduino.cc/t/solid-state-relay-not-working-for-dc-power/627253 Editat Martie 12, 2022 de aureliu67 Link spre comentariu
aureliu67 Postat Martie 12, 2022 Autor Partajează Postat Martie 12, 2022 Din cate stiu eu Low level cupleaza cand vine zero logic la intrare, iar high level cand vine logic 1. Sa ma corecteze cineva care programeaza microcontrolere daca gresesc. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 Scrie clar pe SSR: 5Vdc input. Restul cu ce crezi tu ca e low level si high level sunt irelevante in cazul de fata. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Martie 12, 2022 Autor Partajează Postat Martie 12, 2022 Adica este irelevant daca cupleaza cand trebuie sa decupleze si invers, decupleaza cand trebuie sa cupleze? Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 (editat) 22 minutes ago, aureliu67 said: Din cate stiu eu Low level cupleaza cand vine zero logic la intrare, iar high level cand vine logic 1. Sa ma corecteze cineva care programeaza microcontrolere daca gresesc. E irelevant ce crezi tu aici despre LL si HL, caci nu are nimic in comun cu aplicatia ta. SSR-ul tau cupleaza la 5Vcc, decupleaza la 0V. Daca ai deschide foaia de catalog ai intelege ce zic. Oricum, este pentru folosirea de la 100 la 250Vca. Editat Martie 12, 2022 de Mircea Link spre comentariu
aureliu67 Postat Martie 12, 2022 Autor Partajează Postat Martie 12, 2022 Am inteles acum. Multumesc.. Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 (editat) Postare gresita...scuze! Editat Martie 12, 2022 de mac01 Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 12 minutes ago, aureliu67 said: Am inteles acum. Multumesc.. Scuze, poate ti-am dat de inteles ca ce ai afirmat cu 0 si 1 si Low si High e gresit. Nu e gresit, insa la electronice cand sunt anuntate ca fiind Low Level, inseamna ca functioneaza la tensiuni, de regula, de la 5Vcc in jos. Insa aceasta caracteristica Low Level nu are nimic de a face cu logica de comanda. Sper sa fii fost mai clar acuma. Spor la treaba! Link spre comentariu
aureliu67 Postat Martie 12, 2022 Autor Partajează Postat Martie 12, 2022 si totusi am verificat.. si merge pe invers.. Cand ledul conectat la pinul respectiv este aprins, SSR e oprit. Si invers.. Deci ramane in picioare intrebarea mea.. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 Nu cumva mai e ceva pe plăcuţă? https://ro.mouser.com/datasheet/2/307/g3mb_0609-1189645.pdf Link spre comentariu
aureliu67 Postat Martie 12, 2022 Autor Partajează Postat Martie 12, 2022 (editat) Da, are ceva pe acolo. Cel putin un tranzistor am vazut.. pe modulul SSRului Editat Martie 12, 2022 de aureliu67 Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 (editat) Ai verificat cu un bec in serie cu triacul? Asta e modulul: Sunt aproape sigur ca daca masori intre low level trigger si GND gasesti deja 5Vcc. Astfel, ca montajul e facut ca sa fie activat cu un switch care da la masa intrarea low level trigger. Se vede un tranzistor acolo care e inversor. Se poate altera schema ca sa lucreze pe activare la 5V daca se bypass-eaza tranzistorul. Editat Martie 13, 2022 de Mircea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum