Acvatic Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 Buna ziua Vreau sa pun 2 buc 18650 3.6 v in serie = 7.2 v nominal si 6 serie ni-cd 1.2 v = 7.2 v nominal. 18650 si ni-cd in paralel si legate la un bms special pentru 18650 iar firu de sense al bms se conecteaza intre cele 2 18650 si la jumate la ni-cd. Incarcator de 9.6 v Pot fi probleme ? Multumesc Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 Nu stiu la ce vrei sa folosesti, poate o surubelnita electrica, as ramane pe NiCd. Acumulatorii 18650 au 4,2V incarcati. Link spre comentariu
Acvatic Postat Martie 12, 2022 Autor Partajează Postat Martie 12, 2022 Aspirator de mână Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 Nu spui nimic despre ce capacitate au unii și alții. În orice caz la 1,4V pe celulă NiCd nu se încarcă suficient. Nu e recomandat să faci astfel de combinații , nu se poate face nicio estimare asupra modului în care se repartizează curentul de încărcare sau descărcare. Link spre comentariu
Acvatic Postat Martie 12, 2022 Autor Partajează Postat Martie 12, 2022 (editat) Lithium 2.2 amp ni-cd 2.2 amp La ni-cd am citit ca maxim 1.55 v Tot circuitu initial era cu doua lithium Si eu am vrut sa adaug 6 nicd ca sa maresc capacitatea si sa vad daca merge. Intrebarea mea este ce se poate intampla in cel mai rau caz? Sau exista riscu sa explodeze sa ia foc ceva? Editat Martie 12, 2022 de Acvatic Link spre comentariu
bmwh548 Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 Daca tot ai chef sa improvizezi de ce nu mai cumperi doua celule Li Ion? Acelasi model daca se poate, daca nu ceva cat mai apropiat. In felul asta dublezi capacitatea si nici nu faci combinatii dubioase. Link spre comentariu
Acvatic Postat Martie 12, 2022 Autor Partajează Postat Martie 12, 2022 (editat) Nu te contrazic deloc dar faptuca ni-cd nu ajunge la 1.55v doar la 1.4 v ce se poate intampla? Stiu ca lithium daca e supra incarcat ia foc etc dar circuitu este pentru lithium doar ca am adaugat ni-cd in paralel Editat Martie 12, 2022 de Acvatic Link spre comentariu
bmwh548 Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 NiCd au efect de memorie, deci chiar daca beneficiezi de un plus la durata de functionare acum s-ar putea sa il pierzi repede. Daca ai inghesuit elementii acolo si stau lipiti de cei Li Ion caldura suplimentara de la cei NiCd s-ar putea sa declanseze protectia termica atunci cand ii incarci. Daca protectia termica nu functioneaza s-ar putea sa se supraincalzeasca cei Li Ion si sa ia foc. Link spre comentariu
Acvatic Postat Martie 12, 2022 Autor Partajează Postat Martie 12, 2022 Nu sunt uni peste alti inghesuiti sunt separati pusi Link spre comentariu
validae Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 În cel mai bun caz vei munci degeaba, în cel mai rău va lua ceva foc.Se pare însă că, oricum te-ar sfătui cineva, ţi-ai făcut un plan şi nu te abaţi de la el.Deci ne uzăm tastaturile degeaba. Susţin şi eu cumpărarea sau procurarea unei a doua perechi de Li-Ion cu aceeaşi capacitate, punerea în paralel 2S-2P şi folosirea unui BMS capabil să încarce la un curent de minim 2A.Amestecarea Li-Ion cu Ni-Cd e o struţocămilă la fel de utilă ca peştelui bicicleta... Link spre comentariu
icar Postat Martie 13, 2022 Partajează Postat Martie 13, 2022 Când iti cumperi un radio pe baterii sau ori ce aparat pe baterii, in prospect, iti spune sa nu pui in el baterii noi alaturi de baterii uzate sau bateri de tipuri diferite. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 13, 2022 Partajează Postat Martie 13, 2022 Sa așteptăm mai intii sa cumpere un radio. Nu cred ca vrei sa începi acum o discuție despre acea recomandare. @Acvatic nu fa ceea ce descrii mai sus pt ca este posibil sa se lase inclusiv cu explozii/incendii. Link spre comentariu
icar Postat Martie 13, 2022 Partajează Postat Martie 13, 2022 Acum 9 ore, sesebe a spus: Nu cred ca vrei sa începi acum o discuție despre acea recomandare. In nici un caz!!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 13, 2022 Partajează Postat Martie 13, 2022 23 hours ago, Acvatic said: Nu te contrazic deloc dar faptuca ni-cd nu ajunge la 1.55v doar la 1.4 v ce se poate intampla? Stiu ca lithium daca e supra incarcat ia foc etc dar circuitu este pentru lithium doar ca am adaugat ni-cd in paralel Daca BMS (blocul de măsură și control) limitează tensiunea de încărcare la 4,2V (paralel cu 3 elemente serie NI-Cd) și ”decide” asupra stării de încarcare după caracteristica Li-Ion (descărcată pe la 3,2V) este de așteptat că elementele Ni-Cd nu se vor încărca /descărca corect. Teoretic, Ni-Cd se poate descărca până la 0 (zero) iar LI-Ion nu, pentru că apar reacții electrochimice ireversibile și se distruge. Supraîncărcate (cu degajare de căldură), sau în scurt-circuit, degajă gaze care pot conduce la explozii /incendii. Sau la ”umflarea” cu deformarea elementelor, în cel mai bun caz. Unele (Ni-Cd etanșe) au capac și cu rol de supapă de siguranță la suprapresiune de gaze. Link spre comentariu
Acvatic Postat Martie 13, 2022 Autor Partajează Postat Martie 13, 2022 Multumesc raspunsul acesta il doream super. ;) Am gasit ceva pe youtube Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum