ice felix Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 Va salut! Initial am avut doar un deck si anume Deck Akai CS-M3. Am tras cu el casetele mele din anii 90, Raks, Goldstar, toate au mers perfect. Am cumparat niste casete Nina sigilate deoarece aveau un pret bun si pareau bune din poze. Am tras cateva, toate bune si frumoase, pana am dat de unele care se trageau aiurea, in sensul ca turatia nu mergea corect, ziceai ca se prinde banda sau ceva de genul. Am zis ca o fi deckul obosit si oricum voiam unul mai performant. Am luat un Pioneer CT 676, am tras cateva, toate bune si frumoase iar. Insa iar am dat de unele care fac exact la fel. De derulat se deruleaza asta mi se pare ciudat ca daca ar fi blocate casetele nici nu s-ar derula. Care sa fie explicatia pentru acest fenomen? Link spre comentariu
validae Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 Aţi urmărit dacă se aşează banda egal pe role ? Asta dacă sunt cumva transparente.Dacă nu, demontaţi atent una cu probleme şi vedeţi... Link spre comentariu
gusti_73 Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 Din cate stiu, cam asa sunt aceste casete, unele sunt in regula, unele nu....Nu stiu explicatia. Puteti incerca sa derulati putin manual sa vedeti daca nu cumva frecarea dintre tamburul cu banda si folia dintre acesta si carcasa casetei este prea mare. Stiti cum e....putin dai..... Daca banda e buna, puteti pune tamburii in alte carcase. Si RAKS de exemplu, primele modele erau mult mai reusite decat ultimele, in opia mea (chiar mi-as dori cateva, macar doua sigilate din primele modele). Link spre comentariu
ice felix Postat Martie 12, 2022 Autor Partajează Postat Martie 12, 2022 Chiar acum incercam sa trag una, a mers pana aproape de final cand s-a oprit deckul. Se blocase complet. Parca nu pare chiar asa uniform asezata banda. Intr-o zi am tras mai multe casete toate au mers struna, azi nu vrea nici una. Link spre comentariu
Ujio Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 Raks erau turcesti,Goldstar coreene parca.Cred ca te-ai pacalit cu Nina.. Link spre comentariu
ice felix Postat Martie 12, 2022 Autor Partajează Postat Martie 12, 2022 (editat) Am demontat una si intr-adevar nu s-a pus banda uniform pe role. Am scos acea folie si incerc sa trag acum una, pana acum vad ca merge. Da asta e, pacat ca banda este buna, se trag foarte bine. Ma refer ca si calitate a sunetului. Mi-a mai facut asa si una Goldstar CD Gallery desi am luat 10 si au mers fara probleme primele 9. S-a rezolvat cu putina bataie. Dar la Nina bataia nu merge. :)) Editat Martie 12, 2022 de ice felix Link spre comentariu
validae Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 Acele folii nu trebuie îndepărtate, scopul lor fiind exact acela de a centra banda.Faptul că banda nu se centrează corect poate fi din cauza unor ghidaje ale benzii cu probleme.Ați putea eventual muta banda din casetele cu probleme în cutia altora care au banda deteriorată iremediabil.Eventual derulați-le pe un alt casetofon care nu are autostopul prea sensibil.După o derulare cap-coadă continuă la viteză constantă, banda ar trebui să se așeze corect. Link spre comentariu
ice felix Postat Martie 13, 2022 Autor Partajează Postat Martie 13, 2022 (editat) Am derulat una acum pe deckul Akai sa vedem daca merge. In alta ordine de idei pentru a nu mai deschide alt topic, la deckul Pioneer CT 676 observ o problema pe care a facut-o de mai multe ori de ieri pana acum. Incepe si se aude infundat, daca sterg capul isi revine. Deci practic se murdareste dar de ce nu stiu, nu am bagat casete prafuite in el. A facut si la o caseta noua. La cel Akai nu am observa aceasta problema. Editat Martie 13, 2022 de ice felix Link spre comentariu
validae Postat Martie 13, 2022 Partajează Postat Martie 13, 2022 Asta se întâmplă din cauza unor casete proaste şi mă refer la calitatea benzii, dar şi la benzi uzate de utilizare intensivă.Particule de oxid căzute de pe stratul activ din bandă aderă la capul de redare şi înfundă întrefierul.Atunci apare scăderea redării frecvenţelor înalte.Nu toate capetele se comportă la fel, cele mai de calitate find mai dure şi lucioase, nu se înfundă la fel de uşor. Link spre comentariu
Ujio Postat Martie 15, 2022 Partajează Postat Martie 15, 2022 Casete audio,multi bani cheltuiti in tinerete.Imi amintesc ca imi placeau tipul FECR,dar murdereau capetele.Cr2 excelau in gama de sunete inalte iar cele metal excelau in toata gama,dar aveau un pret piperat.Ca si nume cele mai calitative erau Ampex,Memorex,Tdk,Maxell,europenii erau mai modesti prin Basf si Agfa.Dragi amintiri.Akai era un simbol de fiabilitate la deck-uri,era gama GX cu capete performante foarte dure,costau mult. Link spre comentariu
ice felix Postat Martie 17, 2022 Autor Partajează Postat Martie 17, 2022 (editat) Am luat niste casete cu benzile uzate, casete bune care nu se blocheaza, testate inainte. Am pus banda dintr-o Nina si culmea face la fel. Am inclouit chiar si rolele cu cele ale carcasei si tot la fel. Incredibil fenomen. Parca banda ar avea ceva si nu se aseaza uniform. O fi mai ingusta? Chiar ciudat. Unele merg, insa altele nu vor in orice carcasa as pune banda. Editat Martie 17, 2022 de ice felix Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum