Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Donaţii

Dj_Dog

Postări Recomandate

Retinut. Din cate stiu toate au intrare AV, dar ma mai uit.

Pana acum avem retinute urmatoarele:

- @pop_ady44 - rama foto (chiar am dat jos praful de pe ea, imi cer scuze pentru prima poza)

- @leo177 - ceva care sa citeasca divX

- @vasile barsan - cele doua negre + unul alb

- @RJK  rand 2 dreapta, LCD mare + AV.

Daca am gresit ceva, va rog sa ma corectati.

Mai sunt 4. Daca nu apar doritori le voi distribui in mod egal celor care s-au anuntat mai sus.

Cat despre costuri, ele sunt fix zero (e donatie). Prefer sa trimit prin Sameday, la easybox, din motive de ... comoditate. La posta stau la coada de imi vine rau, iar pentru curier trebuie sa ma duc la Ploiesti (50+50 km), si, momentan, nu am treaba prin zona. In concluzie, va rog sa-mi furnizati pe PM urmatoarele:

- Nume si prenume

-Adresa

-Numar telefon

-Adresa de mail (ma rog, o pot folosi pe cea cu care v-ati inscris pe forum)

-Easy-box-ul convenabil pentru dvs.

O zi placuta va doresc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2,9k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La radio se aud in mare parte reclame, asa ca donez acest radio, stare necunoscuta, estetic arata destul de bine, trimit cu dpd sau fan, plata la destinatie. Trimit cand gasesc cutie si timp.

Eventual postati un video cu el functionand, chiar sunt curios.

IMG_20240726_201949435.jpg

Link spre comentariu
La 30.07.2024 la 19:37, yo9hrb a spus:

- @pop_ady44 - rama foto (chiar am dat jos praful de pe ea, imi cer scuze pentru prima poza)

Mai sunt 4. Daca nu apar doritori le voi distribui in mod egal celor care s-au anuntat mai sus.

Cat despre costuri, ele sunt fix zero (e donatie). Prefer sa trimit prin Sameday, la easybox, din motive de ... comoditate. La posta stau la coada de imi vine rau, iar pentru curier trebuie sa ma duc la Ploiesti (50+50 km), si, momentan, nu am treaba prin zona. In concluzie, va rog sa-mi furnizati pe PM urmatoarele:

- Nume si prenume

-Adresa

-Numar telefon

O zi placuta va doresc.

La mine a ajuns coletul.. Va multumesc Domnule pentru generozitate!

Link spre comentariu
La 30.07.2024 la 19:37, yo9hrb a spus:

- Nume si prenume

-Adresa

-Numar telefon

O zi placuta va doresc.

Si la mine a ajuns coletul.
Va multumesc!

Link spre comentariu

Salutare.

Donez un calculator electronic ICE-FELIX CE-30, produs sub licenta FRIDEN, undeva prin anii 1970.

Cam asa arata "nou": ICE-FELIX: CE30

Calculatorul a fost gasit abandonat intr-un pod cu porumbei => carcasa este foarte murdara pe exterior.

Interiorul e in mare parte curat, are doar un strat consistent de praf.

Am curatat destul de bine carcasa exterioara dar nu mai am timp si spatiu sa incep sa il restaurez.

Nu l-am alimentat - am facut doar o verificare rapida a CRT-ului - nu are scurt intre electrozi si pare ok.

De asemenea, am fotografiat fiecare etapa a demontarii + adunat documentatia in engleza - scheme, principiu de functionare, teste, etc.

Predare personala in Rosu / Bucuresti sector 6.

Este foarte greu si voluminos - as putea sa il trimit prin curier la cerere - nu vreau sa imi imaginez costurile.

20220403_101925.jpg

20220403_102046.jpg

20220403_103158.jpg

20220403_103643.jpg

20220403_105522.jpg

20220403_105027.jpg

Link spre comentariu
Acum 8 ore, rotten a spus:

Salutare.

Donez un calculator electronic ICE-FELIX CE-30, produs sub licenta FRIDEN, undeva prin anii 1970.

Cam asa arata "nou": ICE-FELIX: CE30

Calculatorul a fost gasit abandonat intr-un pod cu porumbei => carcasa este foarte murdara pe exterior.

Interiorul e in mare parte curat, are doar un strat consistent de praf.

Am curatat destul de bine carcasa exterioara dar nu mai am timp si spatiu sa incep sa il restaurez.

Nu l-am alimentat - am facut doar o verificare rapida a CRT-ului - nu are scurt intre electrozi si pare ok.

De asemenea, am fotografiat fiecare etapa a demontarii + adunat documentatia in engleza - scheme, principiu de functionare, teste, etc.

Predare personala in Rosu / Bucuresti sector 6.

Este foarte greu si voluminos - as putea sa il trimit prin curier la cerere - nu vreau sa imi imaginez costurile.

20220403_101925.jpg

20220403_102046.jpg

20220403_103158.jpg

20220403_103643.jpg

20220403_105522.jpg

20220403_105027.jpg

Mai e valabil? Sau îl doreşte altrcineva!

Mulţumesc.

Link spre comentariu
La 31.07.2024 la 22:50, Mane a spus:

La radio se aud in mare parte reclame, asa ca donez acest radio, stare necunoscuta, estetic arata destul de bine, trimit cu dpd sau fan, plata la destinatie. Trimit cand gasesc cutie si timp.

Eventual postati un video cu el functionand, chiar sunt curios.

IMG_20240726_201949435.jpg

Omul nu a prezentat interes asa ca radioul  e disponibil din nou

Link spre comentariu

@elctropan

E deja "adjudecat".

Îmi cer iertare pentru off-topic dar e interesant și totodată necesar pentru a stinge eventuale regrete din partea celor ce si-ar fi dorit acest aparat.

Am reparat eu un asemenea calculator prin 2018. În 2019 l-am dat d-lui @alexfloca să îl restaureze complet și funcțional și estetic ca să îl pună la loc de cinste în colecția lui de dinozauri. Are și originalul Frieden după care a fost copiat și re-botezat:

http://www.calcuseum.com/SCRAPBOOK/BONUS/308932/1.htm

Calculatorul CE30 de care am povestit a fost prezentat la Brasov la Universitatea Transilvania la conferința Ro Micro 2024 aici: https://www.ro-micro.com

Am cerut eu minunea asta tot pentru dl @alexfloca - atenție nu poate intra aici pe forum, nu mai există adresa de e-mail de pe care s-a inregistrat si nu poate recupera parola.

O să îl aducă la forma originală și funcțional și estetic.

Suntem doar doi în țară care punem în funcțiune asemenea minuni - el pe dinozaurii mici, eu pe ăia mari cât șifonieru. În afară de @alexfloca, de grupul pasionaților de dinozauri mici de pe https://www.z80-romania.ro și marii maeștri de la  https://cobrasov.com/ - tot dinozauri mici - nu mai știu pe alții activi pe tehnică retro cu rezultate spectaculoase.

La muzeul de calculatoare Arad - https://retroit.ro - există o grămadă de sisteme românești complete dar din păcate nu sunt în stare de funcționare (am ce face când ies la pensie). Au un Felix M18 cât șifonierul - unitatea de bandă din dotare a ajuns acolo de la mine. S-ar putea ca acest CE30 să ajungă și pe acolo pentru expunere temporară.

Pe https://z80-romania.ro se găsesc imagini de benzi și programe recuperate de pe benzi de Felix, Coral și Independent. Pe astea eu le-am extras. Până la ora actuală se pare că sunt singurul din România de pot recupera datele de pe benzi mari din fostele centre de calcul. Am singurul sistem Coral 4030 funcțional 100% din țară cu care țin contabilitatea firmei - inclusiv sistemul RO E-Factură programat și implementat. E alimentat din panouri solare să aibe de unde să pape și el și instalația de climatizare controlată.

Cu monstrul ăsta am scos la lumină multe realizări software românești spectaculoase pentru restricțiile tehnologice de la vremea aia, exemplu = sistemul SESAM de editare și compilare direct din terminal care undeva prin 1988 a ajuns de a tras pe dreapta toate mașinăriile cititoare de cartelele perforate de la vremea aia din toate centrele de calcul.

Dihania mea e aici:

https://www.seprom.ro/index.php/servicii-speciale/felix-coral

cu unitatățile de bandă magnetică "actualizate" la secolul 21 aici:

https://www.seprom.ro/index.php/servicii-speciale/emulator-banda-felix-coral

unde este trecut linkul de aici de pe elforum:

În concluzie donația a ajuns pe mâini bune. Va fi resuscitat, restaurat complet și pus la loc de cinste. Cea mai adâncă plecăciune cu respect pentru inițiativă.

Încă odată îmi cer iertare pentru off-topic. Adminii va rog frumos nu vă supărați, nu am intenția să spurc topicul. Dacă considerați necesar vă rog mutați la "vintage tranzistorizat" la discuția cu emulatorul de magnetofon pentru Coral.

Respect.

Editat de skaarj
Domnu Cucu mi-a ciugulit din litere.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări