Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sare siguranta

Postări Recomandate

Buna ziua! Stau intr-o garsoniera unde am tablou cu siguranțe automate ( din alea negre) . Am chemat un electrician pentru ca imi sarea siguranta de la uscătorul de par ( are 2300w) . 
Acesta a zis ca este necesar sa schimbam o priza. Am schimbat priza, am schimbat si prizele de la bucatarie unde sta masina de spălat.

Aseara, dupa ce am schimbat 3 prize, 3 dintre ele inca sunt dintre cele vechi. Cand masina de spalat mergea, si uscătorul dar nu la viteza maxima. A sărit siguranta.

Electricianul mi-a spus ca este un contact imperfect. Exista alta varianta? De ce se intampla asta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Dacă pe circuitul prizei în care utilizezi doi consumatori de peste 2kW, ai siguranţă de 16A e absolut normal să declanşeze când ambii funcţionează simultan.Maşina de spălat pe modul ,,încălzire apă,, are circa 2,5 - 2,7kW iar uscătorul 2,3kW. 2,7 + 2,3 = 5kW  5000W/230V=21A !  De unde rezultă că siguranţa îşi face treaba şi nu are nicio legătură cu prize defecte.Schimbaţi electricianul....

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări