Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare alternator auto 28 V/75 A 2,1kW.

delde

Postări Recomandate

32 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Domnule, ia legatura cu un strungar si discuta cu el, eu cred ca dumneata nu intelegi ce este prelucrarea intre virfuri, asta este!

I

Sper ca acuma intelegeti despre ce este vorba si cum se prelucreaza in interior intre virfuri.

P.S. Is doar 2 virfuri, unu fix si unu rotativ.

3 hours ago, delde said:

Draga coleg, toate prelucrarile pe care vreau sa le fac la acele ghiare sunt pe interior si trebuie sa fie perfect centrate fata de exterior. Cum sa prelucrezi la interior intre varfuri???? Cum sa prinzi centrat 8ghiare in 3 bacuri????

in 3 bacuri am vrut sa spun

Astea sunt cele doua ghiare cu 8 brate pe care le am de modificat la strung. Unde vezi dumneata ax ? ghiarele au fost depresate de pe ax si se prelucreaza ca atare

WIN_20220317_12_22_18_Pro.jpg

WIN_20220317_12_23_22_Pro.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• delde

21

• Ion_Bumbu

6

• validae

5

• sesebe

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

se poate folosi si un universal cu 3 bacuri autoconcentrice, "normal" adica

se face un dorn pe dimensiunea gaurii ghearei, cu filet la un capat si in care se prinde gheara cu piulita.

se pune conul rotativ pentru sprijin si apoi se poate prelucra usor

pentru alezajul de la centru se poate trepana direct pe dorn, cu atentie...

eu asa as incerca sa rezolv....

PS 

@delde, ar fi bine sa completezi locatia la profil, poate asa s-ar gasi mai usor cineva care sa te ajute

Editat de draku
Link spre comentariu
3 hours ago, delde said:

in 3 bacuri am vrut sa spun

Astea sunt cele doua ghiare cu 8 brate pe care le am de modificat la strung. Unde vezi dumneata ax ? ghiarele au fost depresate de pe ax si se prelucreaza ca atare

WIN_20220317_12_22_18_Pro.jpg

WIN_20220317_12_23_22_Pro.jpg

Domnule, mergeti cu ele la un strungar si vi le face, nu va legati de universalul cu 4 bacuri

independente, pe linga ce a spus colegul acolo sint niste gauri de surub, 4 bucati, se face o flansa si se prind in flansa, se poate prinde pe o plansaiba, se poate face o "penseta" dintr-o teava, sint N moduri de lucru in care se poate aborda problema nu neaparat doar cum ati vazut dumneavoastra in foto  si sa restrictionati doar intr-un mod lucrarea.

Aici apare colivia si arborele:

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

N-are strung mare pentru a prinde un rotor de alternator...ala poate-i ceasornicar, n-are cutite= n-are chef sa ce complice cu o lucrare neeficienta economic din prisma lui mai ales daca i-ati cerut ceva mai specific, de aia am insistat sa-i lasati pe meseriasi sa hotarasca ei ce si cum nu sa le impuneti ceva, din pacate degeaba...asta-i lumea in care traim.

Din pacate cam asta este tendinta actuala, eu sint prea departe sa va ajut...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări