Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat parere statie cu aer cald

FlorinDiablo

Postări Recomandate

Am un Gordak 850 de vo 8ani ,si nu era noua merge ok,pompa de aer cred ca e la fel ,as demonta-o sa vad ce si cum ,mai sunt si suruburile de la carcasa trebuiesc strinse intr-un anumit fel.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bercu Giuliano

4

• manolo

4

• FlorinDiablo

4

• XAN77

2

Top autori în acest subiect

O statie cu aer cald care mie mi se pare ok ca si raport calitate pret este Quick-861, face ce trebuie atat pentru SMD cat si pentru componente mai mari, THT

Link spre comentariu

JBC-ul ala laudat....e doar de lauda, la 300W sincer nu foloseste la nimic, acu depinde si ce vrei sa demontezi, o placa "serioasa" de PC sau fereasca domnu de ceva "centrale"  de pe la auto fara cel putin 1000W nici n-are rost sa incerci. spune ce vrei sa "strici" si poate te sfatuieste cineva. 

Link spre comentariu

Am eu jbc jta si nu are 300w nicicum. Are 700.

Am si quick tr1300a care il cam bate la componente ft mari, fiind de 1300 w. 

Am avut weller wha900 si este slaba in ultimul hal. Am dat-o cadou unui prieten.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mie mi-a trebuie ceva ieftin pentru ca lucrez cu ea doar ca hobby din cand in cand,am luat gordak 952,pentru ca am gasit-o la un pret ok sh, Pana acum pot spune ca sunt foarte multumit pe partea de letcon,pe partea de suflanta sunt multumit pentru gradul meu de pricepere,aici am doua mici dileme ori ea nu atinge temperatura afisata pe display,ori eu nu stiu sa deslipesc promt ic-urile adica vad la altii pe net ca le deslipesc si relipesc cat ai clipi,mie personal imi ia ceva mai mult timp.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, FlorinDiablo a spus:

Mie mi-a trebuie ceva ieftin pentru ca lucrez cu ea doar ca hobby din cand in cand,am luat gordak 952,pentru ca am gasit-o la un pret ok sh, Pana acum pot spune ca sunt foarte multumit pe partea de letcon,pe partea de suflanta sunt multumit pentru gradul meu de pricepere,aici am doua mici dileme ori ea nu atinge temperatura afisata pe display,ori eu nu stiu sa deslipesc promt ic-urile adica vad la altii pe net ca le deslipesc si relipesc cat ai clipi,mie personal imi ia ceva mai mult timp.

Statia cu aer cald NU ajunge la temperatura setata imediat..chiar daca asa pare la prima vedere.

Trebuie lasata mai mult pana se incinge ceramica si partea metalica.

Apoi conteaza si debitul de aer...fluxul folosit..zona unde lipesti/dezlipesti..daca este masa termica mare!

Am avut mai multe modele..si cu furtun..si cu ventilator in  maner.

Cea cu ventilator in maner..merge si acum, o am de peste 10 ani. Un model de la Baku.

Avantajul la cele cu ventilator in maner este ca poti lungi cablul si poti lucra si cu suflanta sub placa! Cea cu furtun, are furtunul prea scurt pentru aceasta operatiune, trebui sa tii statia aproape de placa.

Momentan folosesc Atten ST-862D..net superioara la ce am avut pana acum..doar ca e cu furtunn si cateodata trebuie sa o trag langa mana mea petru a lucra cy ea dedesubtul placii!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări