golgo Postat Martie 8, 2022 Autor Partajează Postat Martie 8, 2022 40 minutes ago, sesebe said: Mai bine, daca tot consideri ca elementii sint in toate mintile, cauti un acumulator uzat la pret de nimic si-ii refolosesti placa. Asta pina ai sa te convingi ca mai ieftin si mai simplu era sa iei un acumulator nou. Din cite mi-am dat eu seama, acumulatorii astia sint de-o vara sau doua si cam atit. L-am luat deja. La ala vechi i-am rupt BMS-ul incarcand sa dezlipesc acumulatorii. Inca nu stiu starea celulelor. astept chargerul. Link spre comentariu
golgo Postat Martie 9, 2022 Autor Partajează Postat Martie 9, 2022 Am gasit acest anunt: Baterie Hoverboard *****, Noi, acumulator Hoverboard 4400 mA pret 150 ron. In anunt este specificat "Dupa cele 3 formatari ale bateriei va puteti plimba 1-2 ORE" Acumulatorii litiu-ion se mai formateaza? Din ce stiam eu nu se mai formateaza si pentru a le prelungi durata de viata este ideal sa ii incarci cand ajung la 40-50%. Astfel le prelungesti cu de 3-4 viata. Link spre comentariu
validae Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 Vraja mării....un acumulator Li-Ion deja încărcat nu prea are nevoie de formatare.Cel mult de o încărcare de completare dacă a fost stocat mult timp... Link spre comentariu
golgo Postat Martie 9, 2022 Autor Partajează Postat Martie 9, 2022 Acest modul este folosit pentru incarcarea bateriilor Litiu-ion. Modulul contine circuitul integrat TP4056. Curent: 1A ajustabil; curentul se poate schimba prin schimbarea rezistorului Rprog Cu modulul de mai sus pot incarca 2 bucati 18650 in paralel? Link spre comentariu
bmwh548 Postat Martie 9, 2022 Partajează Postat Martie 9, 2022 Si cum se face monitorizarea tensiunilor pe fiecare celula? Link spre comentariu
validae Postat Martie 10, 2022 Partajează Postat Martie 10, 2022 Când pui doi elemenţi în paralel nu mai faci ,,egalizare,, de tensiune între ei, oricum tensiunile sunt egale.Dar asta se asigură prin sortarea elemenţilor pentru caracteristici cât mai apropiate posibil (capacitate, rezistenţă internă).Altfel e ca şi cum ai pune la o căruţă împreună un armăsar tânăr şi un măgar bătrân.Ambii mănâncă ceva, dar când trag de căruţă, armăsarul va trebui să târască după el şi măgarul....deci ăla micu, nu prea ajută ci mai mult încurcă. Link spre comentariu
golgo Postat Martie 10, 2022 Autor Partajează Postat Martie 10, 2022 (editat) 10 hours ago, bmwh548 said: Si cum se face monitorizarea tensiunilor pe fiecare celula? La bateria initiala erau 10 in serie, seriile fiind puse in paralel. Monitorizarea se facea pe 10 celule x2 adica nu erau monitorizati fiecare in parte erau monitorizati cate 2 in paralel. Editat Martie 10, 2022 de golgo Link spre comentariu
bmwh548 Postat Martie 10, 2022 Partajează Postat Martie 10, 2022 Nu cred ca m-am facut inteles. Daca ai un element semidefect si il pui in paralel cu unul bun, ce se intampla la incarcare? Trebuie sa stai intai sa testezi fiecare element, sa faci niste notatii si abia apoi sa ii pui in paralel (grupati in functie de ce caracteristici mai au). Altfel ii distrugi si pe aia care inca ar mai fi buni. Desi la ce preturi au asta o faci mai degraba ca exercitiu de invatare, nu ca pe ceva practic. Un acumulator de filetanta cu 5 elementi decenti e 100 si ceva de lei, nu vreau sa ma gandesc ce acumulatori exista in pachetele astea daca au fabulosul pret de 150 de lei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum