golgo Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 Salut, Nu stiu daca am ales bine sectiunea unde sa scriu. Daca nu e ok rog un moderator sa mute subiectul la locul lui. Am un hoverboard la care acumulatorul mu mai tine decat 500 de metri. Am cumprat jucaria pentru testat acumulatori recomandata de cineva de aici. https://de.aliexpress.com/item/1005001345772275.html?gatewayAdapt=glo2deu&spm=a2g0o.9042311.0.0.27424c4dsGs8el Am tot citit de BMS si am ajuns la concluzia ca este integrat in baterie. M-am apucat si am desfacut hoverboard-ul,(alimentarea bateriei se face cu 2 fire), am scos bateria si m-am bucurat ca am dreptate,. BMS-ul este in baterie. Mentionez ca ultima oara a fost incarcat in toamna. Acum vine partea ciudata. Pe firul de plus unde se lipeste pe BMS am vazut niste scantei.am pus mana si era fierbinte si plasticul de inveleste bateria ars. Am desfacut bateria si pare arsa placa. Atasez 2 poze. Acumulatorii sunt direct lipiti pe BMS. De unde sa incep? https://prnt.sc/v0U6oxhiBVFe https://prnt.sc/XuggOIuBgwZ B Link spre comentariu
validae Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 Trebuie curăţată cu alcool izopropilic zona afumată, văzut ce s-a întâmplat acolo şi remediat dacă e vorba de o lipitură cu probleme.Trebuie apoi verificaţi toţi elemenţii sau perechile în paralel după caz, se măsoară tensiunea în gol la fiecare şi apoi cu o sarcină rezistivă, de exemplu se pune un bec de far auto cu fire la bornele fiecărui element şi se urmăreşte dacă tensiunea se menţine sau scade brusc.Dacă se menţine stabilă, elementul e OK.Elemenţii cu capacitate scăzută se elimină şi se pun alţii de aceeaşi capacitate nominală.Dacă sunt mai mulţi, se cumpără altă baterie, e vreo 150-200 lei. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 Nu cred ca se rezolva doar cu asta. Acolo dupa cum arata daca asta era problema atunci nu avea cum sa mearga 500m. Am si eu unul la care acumulatorul nu mai mergea decit citeva sute de metri. Problema s-a rezolvat schimbind acumulatorul (bine acum am o problema cu senzoristica si balansul dar a mers o vara) iar acumulatorul initial arata perfect dar la masuratoare a indicat ca toti elementii sint uzati relativ uniform. Tot asa dupa ce a stat pe margine citeva luni de zile. Link spre comentariu
golgo Postat Martie 7, 2022 Autor Partajează Postat Martie 7, 2022 (editat) @validae Am incercat sa curat si scoate mici scantei ca o artifica. Parca ia foc cupru de pe cablaj. O sa dezlipesc firul de plus ca am acces mai mult. @sesebeeu zic ce mi-a zis copilul. Mergea pana la intrarea in parc dupa care ramanea fara baterie. Ce masuratoare ai facut de a rezultat ca toti elementii sunt uzati uniform? In teorie ar trebui sa reziste intre 500 si 3000 de incarcari. Cat de vechi era hover-ul cand ai schimbat acumulatorul? Editat Martie 7, 2022 de golgo Link spre comentariu
validae Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 Dacă un astfel de acumulator ,,no name,, te ţine 200 de încărcări poţi fi mulţumit.Am cumpărat pentru un coleg de serviciu unul cu 150 Lei şi după câteva zile, ţinea doar 15 minute.Am contactat vânzătorul de pe Emag şi m-a întrebat dacă vreau banii înapoi sau altul.Am zis că altul, bineînţeles.Am întrebat cu fac să-i trimit pe cel defect înapoi.A spus că nu-i nevoie.Aşa m-am ales şi eu cu nişte elemenţi din care am făcut diverse lanterne şi dispozitive....că doar vreo doi elemenţi erau duşi în tot pachetul. Link spre comentariu
golgo Postat Martie 7, 2022 Autor Partajează Postat Martie 7, 2022 Am curatat placa si este ars cablajul. Intre firul rosu si legatura din stanga la acumulatori am 31.6 volti. Oare unde e ars cablajul exista vreo piesa? Oare de ce s-a ars cablajul? https://prnt.sc/_YIO_DNELVBw Link spre comentariu
bmwh548 Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 Dupa oxidarea de pe tablitele acumulatorilor eu m-as hazarda sa spun ca a intrat apa acolo si a produs un scurt. Link spre comentariu
validae Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 Dacă a intrat apă în carcasă, ar trebui să se vadă urme clare şi lângă baterie.Care e de obicei bine protejată.Mai probabil aş zice că s-a ţinut hoverul la rece şi s-a folosit în interior, unde condensul a făcut să apară conturnări şi a degenerat în ce se vede.... Tensiunea relativ ridicată favorizează conturnările, mai ales dacă exista deja praf depus pe plăci....iar de praf nu prea ducem lipsă pe nicăieri. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 Acum 3 ore, golgo a spus: @validae@validae.... @sesebeCe masuratoare ai facut de a rezultat ca toti elementii sunt uzati uniform? Simplu, am măsurat rezistenta interna prin masurarea căderii de tensiune în sarcina, pe fiecare pereche de elemenți în parte. Legat de nr de incarcari la care trebuie sa reziste..... I-a gindeste-te un pic, 150 lei 20 de elemenți cind un element de calitate este 20-30 lei, hai sa zicem 10 lei luat angro, mie îmi cam da cu virgula. Link spre comentariu
golgo Postat Martie 7, 2022 Autor Partajează Postat Martie 7, 2022 Apa nu a fost deloc. Nu se vede urme pe nicaieri. Asta cu conturnarea ma depaseste. Pana acum nu am vazut nici un cablaj ars. Am vazut doar piese sa se innegrasca. Asta a ars live in timp ce il desfaceam :). Banuiesc ca acel cablaj nu e de cupru doar seamana la culoare. Link spre comentariu
golgo Postat Martie 7, 2022 Autor Partajează Postat Martie 7, 2022 49 minutes ago, sesebe said: Simplu, am măsurat rezistenta interna prin masurarea căderii de tensiune în sarcina, pe fiecare pereche de elemenți în parte. Legat de nr de incarcari la care trebuie sa reziste..... I-a gindeste-te un pic, 150 lei 20 de elemenți cind un element de calitate este 20-30 lei, hai sa zicem 10 lei luat angro, mie îmi cam da cu virgula. Aici e mult de discutat. Chiar am cautat un topic legat de celule litiu-ion pe acest forum si nu am gasit. E ok sa masori rezistenta interna pe o pereche? Nu ar trebui pe fiecare celula in parte? Daca rezistenta e peste medie dar totusi el tine 2000mAh e ok? Legat de nr de incarcari. Pe acumulator scrie Samsung. Acum ce sa zic .... Chinezul scrie ce vrea cu sau fara aprobare. Sau poate ca si la telefoane Samsung are low/medium si high class. Acumulatorii care dau prost in teste ii trimit la bacurile de 150 ron. Voi desface tot acumulatorul si masor fiecare celula. Dar eu tot nu pot sa inteleg ce s-a intamplat cu bucata aia de cablaj de pe BMS. Plus ca inca nu stiu cum sa o refac sau daca mai merita. Link spre comentariu
validae Postat Martie 8, 2022 Partajează Postat Martie 8, 2022 Trebuie văzut dacă acolo există o întrerupere efectivă a unui traseu sau un scurtcircuit.Curăţă (prin răzuire) arsura de la suprafaţa suportului de textolit fiindcă ea devine punte conductivă.Dacă găseşti pe net o imagine clară a unei plăcuţe BMS asemănătoare, poţi reconstitui traseul original, dacă nu îţi dai seama ce a fost acolo. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 8, 2022 Partajează Postat Martie 8, 2022 Exact cum spune Validae cu suportul devenit conductiv.Eu aş presupune că întãi s-a carbonizat suportul prin încălzire şi apoi a avut loc un scurt care a dus la vaporizarea cuprului. Acolo cam greu de refăcut placa.Trebuie tăiată şi înlocuită toată zona carbonizată... Link spre comentariu
golgo Postat Martie 8, 2022 Autor Partajează Postat Martie 8, 2022 (editat) Si cat de conductiv .... si alcoolui izopropilic se aprinde usor pe servetel :))))) Cred ca trebuia sa intrerup circuitul spre scumulatori inainte sa ma apuc sa curat board-ul Editat Martie 8, 2022 de golgo Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 8, 2022 Partajează Postat Martie 8, 2022 Mai bine, daca tot consideri ca elementii sint in toate mintile, cauti un acumulator uzat la pret de nimic si-ii refolosesti placa. Asta pina ai sa te convingi ca mai ieftin si mai simplu era sa iei un acumulator nou. Din cite mi-am dat eu seama, acumulatorii astia sint de-o vara sau doua si cam atit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum